Nenechte si ujít benefiční koncert v jeskyni

Nenechte si ujít benefiční koncert v jeskyni

Tisk

AktuálněV sobotu 24. 09. 2022 se v jeskyni Na Špičáku bude konat vystoupení světového kytarového virtuose, skladatele a profesora pražské Akademie muzických umění Štěpána Raka.

 

 

Jedná se o benefiční koncert v magickém prostředí jeskyně NA ŠPIČÁKU s tím, že výtěžek bude použit k úhradě nemalých léčebných výloh životního kamaráda Štěpána Raka předního herce a recitátora Alfreda Strejčka, který již bezmála 5 let statečně bojuje s ochrnutím končetin. „Svůj boj však nikdy nevzdal a v rámci svých možností organizuje v sanatoriu v Prosečnici úžasné kulturní akce, jež provází svým nezaměnitelným hlasem. Na koncertě zazní především hudební ukázky z našich společných pořadů,“ doplňuje Štěpán Rak.

stepan rak plakat


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vím, kdo jsi – identita k zapůjčení

VímkdoAimee Sinclairová je herečka a miluje svou práci. Líbí se jí předstírat, že je někdo jiný a žít život někoho jiného. Má v tom docela praxi, přesně tohle totiž dělá téměř celý svůj život.

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Léčivá marihuana a její legalizace

pohled zevnitr lecive vlastnosti marihuany 200Zelená barva rostlin marihuany dala jméno jedné oblasti v severní Kalifornii. Smaragdový trojúhelník (Emerald Triangle) je místem, kde jsou dvě třetiny obyva...