Jana Krištof Lehotská je vo svojom novom klipe „Náladová“

Jana Krištof Lehotská je vo svojom novom klipe „Náladová“

Tisk

lehotska 200Začiatkom leta avizovala Jana prácu na nových videoklipoch ku skladbám s jej druhého štúdiového albumu „Dotyky slov“. Aktuálne majú svoj vizuál skladby Tisíckrát, Na krídlach vážky, Zázrak to spraví, S tebou a od dnes sa k nim pridáva aj pieseň „Náladová“.

 

„Náladová, je pieseň mierne iná, než naše ostatné piesne a to obsahovo, textovo aj žánrovo. Ako prvý pri skladaní prišiel refrén ... nastala panika, z rúk sa vymyká, ovládnuť sa nedá, premenlivá nálada ... bomba už tiká, len sa nedotýkať, téma je háklivá. Biológia ženského tela ... a hneď bolo jasné, o čom a o kom táto pesnička bude a že musí znieť veselo ;) “, povedala o prvých riadkoch textu Jana. „Mali sme pri tvorbe albumu „Dotyky slov“ viac pesničiek, než sme chceli na albume mať, preto sme museli selektovať, ktorá sa na album dostane a ktorá nie. „Náladová“, vzhľadom na rozsiahle množstvo ženskej zložky v kapele a okolo kapely mala svoje miesto na albume viac než isté ;) “.

Pesnička sa nahrávala ako celý album vo vlastnom štúdiu JKL Studio a za finálnym mixom a mastrom stál Adrián Rajnoha, ktorý si aj sám nahral sóla na akustickej gitare do pesničky. Ostatné nástroje už tradične nahrávala Janina kapela, Peter Dechet, Marta Chalmovská a Anton Jurík. Všetky vokály si tiež Jana naspievala sama.

lehotska1

Námet na videoklip bol jasný viac menej okamžite. „Bude to o ženách a vzhľadom na jemný nádych swingu v rytme nás napadla myšlienka postaviť klip do obdobia 50-tych rokov. No nechceli sme robiť úplne realistické retro, skôr niečo funny – zábavné v retro štýle,“ hovorí o klipe autor námetu Peter Dechet. „Na spoluprácu a dotvorenie myšlienky klipu sme oslovili mladého talentovaného režiséra no zároveň aj výborného muzikanta Tomáša Šrámeka. Ten sa námetu zhostil bravúrne a dodal klipu charakter, príbeh a humor. Za kamerou stál Anton Antokhov, kameraman, ktorý je za viacerými klipmi Jany Krištof Lehotskej ako „Zázrak to spraví“ či „Na krídlach vážky“. Komparz dávala dohromady Janka Sedláčková, výborná ochotníčka a divadelníčka, ktorá spojila viac ako dvadsať žien a dievčat rôznych vekových skupín a charakterov. Zámer bol ukázať, že každá žena, v každom veku prežíva svoje „náladové“ dni.“ Klip sa točil v rezorte Juraja Kucku Meridiana Bojnice a natáčalo sa viac ako 7 hodín. „Radi by sme poďakovali všetkým v Meridiane, personálu aj vedeniu za ochotu, ústretovosť a pomoc pri natáčaní, všetci boli úplne fantastickí a vo všetkom nám vyšli maximálne v ústrety“.

„Natáčanie bolo veľmi vyčerpávajúce,“ spomína Jana „no všetci sme si ho poriadne užili. Veríme, že dobrá nálada, aká bola pri natáčaní sa odrazila aj vo výslednom klipe. Veríme, že sa prenesie aj na Vás, ktorí sa rozhodnete pozrieť si náš klip a vypočujete si pesničku o ženskom tele, oceáne plnom neprebádaných tajomstiev... No keď príde náš čas ... všetci okolo vedia, čo nastane ... Túto pesničku preto venujeme všetkým mužom, lebo len oni vedia aké to s nami je, keď sme náladové“.

Aktuálne Jana pripravuje ďalšie videoklipy ku skladbám z ostatného albumu. V pláne má postupne zverejniť niektoré skladby ako lyric, no už teraz nám Jana prezradila, že aktuálne finišuje prácu na klipe, vďaka ktorému sa jej hudba spojí s názvami filmov ako StarWars, Hobit, Avatar, Austrália, Deň nezávislosti či Most špiónov ... No nebudeme predbiehať a počkajme ... pokým je čas ;)

Videoklip ku skladbe „Náladová“ mal premiéru 25.07.2022 na youtube kanáli Jany Krištof Lehotskej.

Prajeme príjemné počúvanie, pozeranie a pozor na to a chápme to, že sú ženy skrátka občas náladové ;)

Více informací:

Web: www.janakristoflehotska.sk
Facebook: @JanaKristofLehotska
Instagram: Instagram.com/JanaKristofLehotska

Youtube: https://www.youtube.com/c/JanaKristofLehotska
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0QRLlCdVIiw1E9k3JD6rb1
iTunes: https://music.apple.com/sk/artist/1479568179
Deezer: https://www.deezer.com/sk/artist/58913282


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nevinný hřích s Marcelou Mlynářovou
ImageNejen muži mají své dny. I ženy potřebují občas zhřešit a nejlépe bez přítomnosti silnějšího pohlaví. A jak na to? Stačí sáhnout po knize Marcely Mlynářové Kdo nehřeší, nežije. Nakladatelství Brána

Divadlo

Studenti Divadelní fakulty JAMU se vydali za Hamletem současnosti

hamlet 200V kulisách současné Kodaně se setkává pět mladých lidí. Podobají se Shakespearovým postavám? Variace na téma Hamlet now s průnikem do naší bezprostřední reality. To vše představuje tematické okruhy autorské inscenace Být i nebýt 11.21, jejíž pre...

Film

Do kin se přivalí německy mluvené filmy

Dasfilmest perexBěhem října startují jedna filmová přehlídka za druhou. Před několika dny jsme psali o dnech španělsky mluvených filmů i nabídce titulů uvedených na prestižních festivalech v Berlíně, Benátkách a Cannes – viz Filmová sezona začíná (kultur...