Vychází pátý případ inspektorky Lottie Parkerové a další zajímavé knihy

Vychází pátý případ inspektorky Lottie Parkerové a další zajímavé knihy

Tisk

kk ani slovo200Podívejte se, jaké nové knihy vyšly v nakladatelství Euromedia Group.

 

 


Svých snů se nevzdají za žádnou cenu...

Augusta a Julia jsou dvojčata, ale přesto je každá jiná.

Augusta miluje slova stejným způsobem, jako jiní lidé zbožňují bonbony nebo zmrzlinu, a sní o cestách na exotická místa, zatímco Julia je doma spokojená a chce se především vdát a založit rodinu. Augusta hodně čte, pokládá spoustu otázek, ve škole opravuje učitele. Dokáže lézt lidem na nervy a nutno přiznat, že do maloměstské čtvrti nezapadá, a tak se už v útlém věku rozhodne, že až vyroste, odstěhuje se někam daleko.

Mezitím na opačné straně světa vyrůstá chlapec jménem Parfait v zemi, kde zuří občanská válka a panuje neuvěřitelná chudoba. I on sní o lepším životě pro sebe a svoji rodinu.

Ačkoliv Augusta i Parfait čelí mnoha ranám osudu, nehodlají se vzdát svých snů a oba hledají místo, kde se budou cítit úplní a sami sebou. Místo, kam patří.

Joanna Glen absolvovala s vyznamenáním a nejvyšším dosažitelným titulem na Londýnské univerzitě a poté pracovala na Filozofické fakultě Univerzity v Córdobe na horkém jihu Španelska. Poté vyučovala španělštinu a angličtinu a byla ředitelkou na jedné z londýnských škol. Vydala řadu knih literatury faktu, působí jako hostující lektorka, komunikační koučka a poradkyně a školitelka pro školy. Joannin románový debut Druhá půlka Augusty Hopeové se dostal do užšího výběru ceny Costa First Novel Award 2019. Žije s manželem a dětmi v Batterse a kdykoli je doma příliš šedivo, vrací se do Andalusie.

Joanna Glen: Druhá půlka Augusty Hopeové, přeložila Jana Vlčková, vydává nakladatelství Ikar, 392 stran

kk druha pulka

Chvíle pro sebe - 100 myšlenek o osamělosti

Osamělost se někdy v životě dotkne každého z nás. Pro mnohé je to dokonce celoživotní cesta. Tato kniha se tímto dojemným a důležitým tématem zabývá. Zviditelňuje fenomén, který snadno zůstává nepovšimnut, a inspiruje nás všechny k zamyšlení, jak bychom mohli snížit stigma, které je s osamělostí často spojováno.

S řadou chlupatých kamarádů, kteří budou vašimi průvodci, zjistíte, jak se vypořádat s každodenními problémy od stresujícího pondělního rána přes nízké sebevědomí, vyhoření až po napětí na pracovišti.

Tato kniha kombinuje humor, vřelost a moudrost a poskytuje praktické rady, které vám pomohou lépe sladit pracovní a soukromý život a zvládnout výzvy a požadavky moderní současnosti. Ať už potřebujete slova útěchy, která vás naladí na nový pracovní týden, tipy na pěstování zdravých návyků nebo připomenutí důležitosti soucitu se sebou samým, na těchto stránkách najdete odpovědi.

Chvíle pro sebe je empatická, výstižně napsaná a zdařile ilustrovaná kniha od tvůrců mezinárodně uznávané značky CupOfTherapy.

Svět CupOfTherapy (Šálek terapie) vytvořili dva finští autoři - psychoterapeut Antti Ervasti a malíř a ilustrátor Matti Pikkujämsä. Je to mezinárodně proslulý koncept zabývající se duševními poruchami a využívající zvířecí figurky.

Díky ilustracím CupOfTherapy, obsahujícím povzbuzení, útěchu a humor, jsou velké i drobné životní problémy snadno rozeznatelné. Každá z těchto ilustrací je doplněna textem a představuje pečlivě, profesionálně a procítěně vytvořený celek. Jsou platformou, jejíž pomocí může kdokoli uvažovat o univerzálních a někdy i náročných tématech. Tyto ilustrace umožňují jednoduše řešit i zdánlivě složitá témata a situace a nabízejí lidem oporu v každodenním životě.

Antti Ervasti (* 1975) je zkušený psychoterapeut se zaměřením na rodinu, mezilidské vztahy a sexuální terapii. Přednáší rovněž o různých tématech týkajících se sexuality, jakými jsou např. identita a násilí.

Matti Pikkujämsä (* 1976) je oceňovaný malíř a ilustrátor. Je známý díky svému projektu portrétů a nespočtu ilustrací v knihách pro děti a v časopisech. Vytváří také textilní a porcelánové vzory, například pro společnosti Muji, Kauniste, Lapuan Kankurit a Marimekko.

Antti Ervasti, Matti Pikkujämsä (CupOfTherapy): Chvíle pro sebe – 100 myšlenek o osamělosti, přeložil Tomáš Piňos, vydává nakladatelství Esence, 244 stran

kk chvile

Střely V2 rozhodnou o výsledku války...

Píše se listopad 1944…

Willi Graf, německý raketový inženýr, odpaluje z nacisty okupovaného Holandska rakety V2 na Londýn.

Kay Connollyová byla kdysi herečka, nyní ale coby anglická zpravodajská důstojnice vyráží do Belgie, aby lokalizovala startovací místa a neutralizovala tak hrozbu raketových úderů jednou provždy.

Její úkol ohrozí zvěsti o sabotérovi. Aniž tuší cokoliv o existenci toho druhého, ocitají se Graf a Connollyová na opačných stranách smrtícího honu na lidskou kořist.

Jejich vzájemně se prolínající příběhy osudově souvisí s nacistickým raketovým programem – jednou z nejnebezpečnějších zbraní Třetí říše, jejíž pomocí chtěl Hitler zvrátit vývoj války.

A Robert Harris ve svém bravurně vystavěném thrilleru odhaluje nejen tajemství smrtících raket, ale i tragédii lidí, kteří s nimi byli spojení...

Robert Harris (* 1957) se narodil v Nottinghamu. Po studiu historie na univerzitě v Cambridgi pracoval jako reportér pro BBC a politický dopisovatel pro The Observer, The Sunday Times a The Daily Telegraph. Jako graduovaný historik proslul ve svých beletristických i faktografických dílech tím, že zachycuje události na podkladě důkladných rešerší pramenů. Žije v Berkshiru nedaleko Newbury s manželkou Gill Hornbyovou, má čtyři děti. Je autorem řady bestsellerových románů; všechny vyšly v českém překladu, nebo jsou připravovány k vydání. Zmiňme slavnou Otčinu, strhující historický thriller Důstojník a špeh či Římskou trilogii, Konkláve a Druhý spánek. Rakety smrti jsou dalším z jeho púsobivých thrillerů. Po letech se v nich autor vrátil opět do doby druhé světové války. Harrisovo dílo bylo přeloženo do třiceti sedmi jazyků a několik jeho knih bylo úspěšně zfilmováno – naposledy Mnichov, který je k vidění na Netflixu. Daily Telegraph jej označuje za muže, který udává tón. britskému thrilleru.

Robert Harris: Rakety smrti, přeložil Roman Lipčík, vydává Kalibr, 256 stran

kk rakety smrti

Ulicemi města kráčí Smrt...

Kriminální případ ze staré Vídně

Vídeň 1893. V Prátru je nalezeno tělo zavražděné služky. Pachatel ji brutálně probodl kůlem. S jednou obětí se však nespokojil. Začíná série vražd, jejichž společným prvkem je zkrvavený kůl.

Do města přijíždí mladý inspektor Leopold von Herzfeldt. Zkušení kolegové ovšem nechtějí o jeho moderních kriminalistických metodách ani slyšet a snaží se ho z vyšetřování vy¬loučit. Leopold se však nevzdává a na¬chází nečekanou pomoc v osobě Augustina Rothmayera, hrobníka vídeňského ústředního hřbitova.

Tento muž je pokračovatelem dlouhé dynastie svého řemesla a o nebožtí¬cích a způsobech smrti ví úplně vše. Především si uvědomuje, že každou pověru lze vědecky vysvětlit.

Na policejním ředitelství bohužel novou dvojici vyšetřovatelů neberou vážně. Jediný, kdo Leopoldovi důvě¬řuje, je mladá telefonistka Julia Wol¬fová. Sice si vysloužila přezdívku „jehňátko“, ale ve skutečnosti je spíše vlkem v beránčím rouše. Přes den plní vzorně své úkoly na ředitelství, zatímco v noci mizí v polosvětě ne¬blaze proslulého 16. okresu. Právě tam se skrývá její tajemství, o němž nemá tušení ani Leopold…

OLIVER PÖTZSCH (*1970) po studiu pra¬coval jako novinář a scenárista pro rozhlasovou a televizní stanici Baye¬rischer Rundfunk. V současnosti se věnuje spisovatelské dráze a žije se svou rodinnou v Mnichově. Jeho historické romány mu získaly věhlas daleko za hra¬nicemi Německa. Euromedia Group dosud vydala osm dílů jeho volné historické ságy Katova dcera (2011 – 2021), která se stala světovým bestsellerem a byla přeložena do více než 20 jazyků. Dále česky vyšly jeho historické romány Případ Lud¬vík (2013) a dvoudílný román o Faustovi Kejklíř (2020) a Mistr (2021).

Oliver Pötzsch: Hrobník, přeložil Tomáš Kurka, vydává nakladatelství Kalibr, 368 stran

kk hrobnik

Vychází pátý případ inspektorky Lottie Parkerové

Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později místní teenageři objeví jeho tělo v záhonu květin...
Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl totiž kamarád jejího syna Seana a ona cítí, že jí vlastní syn něco tají. O několik dní později je nalezen další mrtvý chlapec a taktéž je obklopený květy.

Při pátrání po zvráceném vrahovi s děsivou vizitkou musí Lottie rozkrýt síť tajemství v okruhu Mikeyho kamarádů. Kdo koho chrání? A proč? A dokáže to Lottie zjistit dřív, než se něco stane i jejímu dítěti...?

Ani slovo je další případ oblíbené inspektorky Lottie Parkerové od bestsellerové autorky Patricie Gibneyové. A opět vás bude napínat až do poslední stránky!

Patricia Gybneyová žije v Mullingaru, městě obklopeném mnoha jezery, které se nachází přímo v srdci Irska. Je matkou tří dětí a vdovou po Aidanovi. Vyrovnat se s manželovou smrtí jí pomohlo a pomáhá právě psaní. Sama si vydala dětskou knížku Spring Sprong Sally. Poté se pustila do psaní kriminálních příběhů s inspektorkou Lottie Parkerovou. První kniha z této série (česky Andělé smrti - 2019) se stala bestsellerem ve Velké Británii, Spojených státech, Kanadě či Austrálii – a také u nás. Podobně úspěšné byly i její další případy Ukradené životy (2019), Stará tajemství (2020) a Nebezpečná místa (2021). Více se o autorce můžete dozvědět zde: https://patriciagibney.com/

Patricia Gibneyová: Ani slovo, přeložila Lenka Faltejsková, vydal Kalibr, 360 stran

kk ani slovo

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Svět podle Vacátka: nejen nostalgie

zlociny a vasne pana vacatka kovarikovaVstupte do lepší společnosti! Kokainistka, penězokazec, kasaři, kapsáři, prostitutky, podvodníci… Potkáte je v knize Zločin a vášně za rady Vacátka. Autoři Blanka Kovaříková a

Divadlo

Tajem staré lišky Báry Hrzánové: Báječný životopis svérázné herečky

hrzanova 200Životopisné knihy jsou mojí vášní. Ne, že bych je vyhledávala, ale když se mi dostanou do ruky, nepohrdnu a patřičně si je vychutnávám: pokaždé totiž mají jinou chuť. Záleží na osobnosti, o které je tu psáno. Jinak si čtu o Nigelle Lawson, jinak o Frediem Mercurym.

...

Film

Festival francouzského filmu: Svatý pan Oscar a ministr, jemuž chcípnul motor

holy motorsHned pět francouzských filmových titulů, které budou mít příští týden českou premiéru, uvádí v předpremiérách 15. ročník Festivalu francouzského filmu. Festival nastartoval motor ve čtvrtek projekcí snímku Thérèse D...