TO NECHCEŠ! …a na svatbě tuplem ne! Noční můry všech nevěst na jednom místě

TO NECHCEŠ! …a na svatbě tuplem ne! Noční můry všech nevěst na jednom místě

Tisk

To nechces200Co všechno se může pokazit na svatebním obřadu a na svatební oslavě? Vyprávění vysloužilého muzikanta Honzy Žanka Hlaváčka, který hrál a zpíval na stovkách svateb v průběhu čtyřiceti let.

 

 

Jsou tu příběhy skutečných lidí v reálných kulisách, co režíroval sám život. Někdy úsměvné, jindy až s nádechem hororu, tedy alespoň z pohledu nevěst a všech zúčastněných, hudebníka nevyjímaje. Příběhy lidí, z nichž mnozí, vzdor tomu, co prožili, zůstali i nadále spolu, což je důkazem toho, že láska je mocná čarodějka.

Publikace s nádechem hantecu je určena nejen čtenářům se smyslem pro humor, ale především všem budoucím nevěstám a ženichům, kterým prozradí, na co se mají ve svůj den D připravit. Žádná realita je pak už nemůže ničím překvapit.

To vše na bezmála dvou stech stránkách se skvělými ilustracemi Libora Machaty.

Chceš-li být připraven na všechno, pak To nechceš! chceš!

Honza Žanek Hlaváček (*1961) se narodil v novinářské rodině. Vystudoval lékařskou elektroniku na VUT v Brně, byl konstruktérem, výzkumníkem, správcem počítačové sítě, pedagogem na vysoké, střední i zvláštní škole. Jako bavič a muzikant účinkoval na různých společenských akcích. Do povědomí se zapsal jako šiřitel brněnského hantecu a pokračovatel Franty Kocourka, Radka Rettegyho a dalších. Jako odborný jazykový poradce se podílel na kultovním představení Městského divadla Brno My Fair Lady (ze Zelňáku). Od roku 2011 napsal devět knih – Trapasy v hantecu, dva díly Pohádek v hantecu, Fóry v hantecu vo borcách, vo kocórech, vo šropálech, vo švestkách nebo leporelo Hantecem snadno a rychle. Pohádky v hantecu vyšly i jako audiokniha, kterou sám namluvil. Jeho hudební specialitou je interpretace známých hitů v brněnském hantecu. Vydal dvě hantecové CD – Vorgle a Betelná koc. Nakladatelství JOTA mu vydalo v roce 2017 knihu 50 odstínů hantecu / 50 chutí hantecu a v roce 2019 knihu Zdar jak sviňa. Více na https://www.facebook.com/hhlavacek

Křest To nechceš! 6. 6. v 16.16 na Šelepce, dovalte!

To nechces

Honza Žanek Hlaváček: To nechceš!
Vychází 18. května 2022
Pevná vazba bez přebalu / 192 stran
Ilustrace: Libor Machata

Více informací:
https://www.jota.cz/to-nechces
Databáze knih: https://www.databazeknih.cz/knihy/to-nechces-494678
Ukázka z knihy: https://issuu.com/nakladatelstvijota/docs/to_nechces


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Manolito Brejloun pobaví

mano 200Manolito Brejloun je přezdívka malého španělského kluka. Ten se ve skutečnosti jmenuje Manolito García Moreno, ale nikdo ho pod jeho skutečným jménem nezná. Jeho příběhy okouzlily svět a jsou vydávány v řadě zemí. Dočkaly se i filmového zpracování. ...

Divadlo

Třeskutá komedie podle hry Carla Goldoniho Sluha dvou pánů s písněmi Granta Oldinga

Sam na dva sefy200Když v roce 2011 umělecký ředitel londýnského National Theatre Nicholas Hytner zvažoval, že jeho divadlo mezi záplavou vážných dramat potřebuje nasadit výrazný komediální titul, navrhl jeden z jeho dramaturgů prověřenou klasik...

Film

Mezipatra 2012: Dolan a Laurence svádějí boj za emancipaci jako jeden muž

laurence anyways dolanZ řady nesporně zajímavých tvůrců, jejichž snímky se objevily na programu letošního ročníku festivalu queer filmů Mezipatra a stojí za pozornost, má třiadvacetiletá režisérská hvězda z Québecu Xavier ...