Právě vychází Beaty za všechny prachy

Právě vychází Beaty za všechny prachy

Tisk

veprove komety 200Na klubové scéně rychle stoupající funková skupina Vepřové Komety vydává své nové EP s názvem Beaty za všechny prachy. Posluchače si získává ojedinělou kombinací českých textů, našláplých rytmů a fúzí s dalšími žánry. Novinky vznikly ve spolupráci s hudebním producentem Janem Balcarem (Cirk La Putyka, Studio Bros).

 

Komety se inspirují jak v ryzím james-brownovském funku, tak i v kytarovějších Red Hot Chili Peppers. V jejich písních se mísí klukovská hravost, surrealistická poetika i český smysl pro humor.

Vznik skupiny Vepřové Komety se datuje kolem roku 2004, kdy začínala jako dětská a posléze studentská kapela. Svůj první singl Jewel Queen vydala v roce 2008 pod vedením Ondřeje Soukupa. Větší ohlas a profesionálnější dráhu však kapele přineslo až debutové album Funk ční ze mě (2017). Na podzim 2020 pokřtil kapele novinku Buben zpěvák skupiny J.A.R., Oto Klempíř.

Jak už je u kapely tradicí, vedle satirických funkových skladeb Beaty za všechny prachy a Židle, které jsou plné pulsujícího rytmu, funkových kytar a dechových partů z pera trombonisty Jakuba Žídka, najdou posluchači na novém EP ještě zpěvnější píseň Umělkyně, která se žánrově vymyká a dokresluje tak žánrové rozpětí skupiny.

“Posíláme do světa naše tři holčičky, všechny se jmenují Beata. Jedna z nich je umělkyně a jedna se narodila se čtyřma nohama a opěrátkem, takže ji bude potřeba předělat. Ale jsou to děcka za všechny prachy,” komentuje vydání nových písní s úsměvem na tváři frontman skupiny Jakub Jelínek alias Fanky.

 veprove komety1

Novinku kapela pokřtila ve středu 18. května v pražském hudebním klubu Futurum na Smíchově. Nové EP Beaty za všechny prachy právě vychází v digitální podobě na všech streamovacích platformách.

Hudebně se Vepřové Komety inspirují se jak v ryzím james-brownovském funku, tak třeba v kytarovějších Red Hot Chili Peppers, s čímž se v jejich písních mísí klukovská hravost, surrealistická poetika i český smysl pro humor. Sehraní jsou jako bratři, kterými někteří z nich ve skutečnosti jsou.

Se svým zpěvným českým a zároveň energickým repertoárem kapela úspěšně koncertuje již od svých dětských začátků v roce 2004. Dnes má tak na kontě přes dvě stě odehraných koncertů. Svůj první singl vydaly Komety pod vedením Ondřeje Soukupa v roce 2008. Po několika dalších EP pak v roce 2017 vydávají debutové album „Funk ční ze mě“. Na podzim 2020 kapelu odráží do nových vod EP Buben, které skupině pokřtil Oto Klemíř z J.A.R a k jehož titulní skladbě vznikl také videoklip. 18. května 2022 Vepřové Komety pokřtí své nové EP: Beaty za všechny prachy v klubu Futurum.

veprove komety booklet

Beaty za všechny prachy
Autor: Vepřové Komety
Jakub Jelínek (kytara-zpěv), Jan Jelínek (bicí), Jan Paukert (basová kytara), Jiří Popel (sólová kytara), Matěj Drs (klávesy), Jindřich Paukert (tenor-saxofon), Jakub Žídek (pozoun), Raphael Hädler (trumpeta), Prokop Szegeny (alt-saxofon)
Rok vydání: 2022
Skladby:
1. Beaty za všechny prachy (3:54)
2. Židle (3:29)
3. Umělkyně (2:24)

Více informací:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/3oqTLld50L0vYX2s3PkN5h
Youtube: https://www.youtube.com/c/veprovekomety
Soundcloud: www.soundcloud.com/veprovekomety
FB stránky: www.fb.com/veprovekomety/
Webové stránky: www.veprovekomety.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

RECENZE: Harry Potter a Prokleté dítě

harry potter200Již několik měsíců fanoušci Harryho Pottera netrpělivě očekávali další díl ze série knih o chlapci, který zůstal naživu. Já k nim samozřejmě patřila také, a jaké jsou moje dojmy?
...

Divadlo

Casting na popravu – události léta 1945 ve Švandově divadle

pankrac 200Válečné a poválečné období i po sedmdesáti letech stále láká ke zpracování mnoho umělců různých žánrů. Přece jenom tato doba s sebou přinesla naprosto neuvěřitelné situace a osudy. Jak by to vypadalo, kdyby se v jedné pankrácké cele potkaly Adi...

Film

Mumie omotaná temnými silami

Mumie perexKdyž dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis) objeví sarkofág egyptské princezny Ahmanet (Sofia Boutella), netuší, co bude následovat. Ahmanet totiž před dvěma tisíci lety chtěla převzít vládu v Egyptu po sv...