Novinka dua Bratři – Blocks

Novinka dua Bratři – Blocks

Tisk

Bratri 200House a techno v novém tracku elektronického dua Bratři. Novinka se jmenuje Blocks a dvojčata Jirka a Ondřej Veselý ji představí live na festivalu The Great Escape v anglickém Brightonu a následně na koncertech ve litevském Vilniusu a Kaunasu.

 


„Náš nový singl pojmenovaný Blocks je pro nás krok k více melodickýmu a progresivnějšímu, až skoro housovýmu stylu,“ svěřují se Bratři. „V poslední době nás baví organický loopy, který rozsekáme na kousky a pak je skládáme v různým pořadí dohromady. Některý z nich ladíme a přidáváme na ně různé efekty. Tyhle nepatrný kousky zvuků ale pak tracku dodávají groove a určitou živost. A proto vznikl název Blocks :)“ Bratři patří k nejprogresivnějším projektům na české elektronické scéně a zvukově to korunuje mix berlínského producenta Hannese Biegera.

Koncety:
7. 5. Praha / Strahov vol.2 by Places Czech
12. 5. Brighton (UK) / The Great Escape Festival / CEE Party Casablanca Bar
13. 5. Brighton (UK) / The Great Escape Festival / Latest Music Bar
20. 5. Vilnius (LT) / EuropaVox Vilnius Festival
21. 5. Kaunas (LT) / Santaka
27. 5. České Budějovice / Majáles
10. 6. Znojmo / GOGO
24. 6. Javorník u Jeseníku / Festival Blacksphere
25. 6. Mohelnice / Fingers Up
16. 7. Ostrava / Colours of Ostrava
22. 7. Plzeň / DEPO2015
30. 7. Silandro (I) / Denkmal
3. 8. Ozora Festival (H)
5. 8. Valeč / Povaleč
19. 8. Fryšták / Festival Malý svět

Bratři jsou na české elektronické scéně od roku 2016. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP Monster a následující rok singl Manual. Od svého vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili např. před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip Monarch a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week. Následovala celá řada zahraničních akcí jako je budapešťský BUSH, slovinský MENT, londýnský Sound of Vision a prestižní holandský showcase Eurosonic Noorderslag (2019 a 2020). V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným německým producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem. Tato spolupráce se promítla nejen do debutového alba Two Minds (září 2021), ale je k slyšení na produkci dua v roce 2022.

Bratri 1

Více informací:

Multilink: https://orcd.co/bratri2

Web: http://bratri.live/
Facebook: https://www.facebook.com/bratriveseli/
Instagram: https://www.instagram.com/bratri_official/
Streaming: http://bit.ly/bratristream
Live video Hot Spot: https://youtu.be/FAlcwQq9F88


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Fikční světy mezi námi

heteorologika poetika ligvistika fikcni svetyI literárněvědné knihy, kterým se běžný čtenář obloukem vyhýbá, protože se bojí, že by nerozuměl, o čem vlastně pojednávají, mohou přinést nejedno překvapení. Třeba úvahy o tom, že hravou, jen mírně zlomyslno...

Divadlo

No Dimension Summer

altPosledním červnovým dnem končí sezóna v experimentálních prostorech NoD. Ovšem ne tak docela – letos se prvně spustí projekt No Dimension Summer, letní program plný umění, kulturních zážitků a zajímavých projektů. “Letní p...

Film

Film Tancuj Matyldo je excelentní, má silné téma i jedinečné herce

matylda200Hned na začátku je třeba říct, že nový český snímek režiséra Petra Slavíka Tancuj Matyldo je na české poměry vynikající, a to po všech stránkách. Je to silné téma, skvělá režie a samozřejmě dokonalí herci. Nehrají své osvědčené herecké finty (jak t...