Vážené paní jde o život

Vážené paní jde o život

Tisk

kucharski 200Nela Boudová ve videoklipu kapely Kucharski musí na zámku řešit zapeklitého nápadníka. Režisér Tomáš Matonoha připravil jako první z připravované trilogie klipů se skupinou Kucharski video na píseň „Vážená paní“. Videa vznikají na skladby z druhého řadového alba ,,Beze jména“, na kterém neotřelí klasici alternativy ušili básním Jiřího Kucharského rytmicky a zvukově pestrý rockový kabátek.

 

Klipy kapela Kucharski natáčela na zámku v Náměšti nad Oslavou. Režie se ujal známý herec Tomáš Matonoha, který se zpěvákem Václavem Bartošem spolupracuje dlouhodobě a vytvářel klipy i pro jeho další skupinu FruFru. V hlavní roli exceluje Nela Boudová, která s duem tvůrců Matonoha & Bartoš spolupracovala už dříve. K samotnému natáčení, které proběhlo v mrazivých zimních dnech, Nela Boudová dodává: „Natáčení bylo hodně zábavné i když byla na zámku příšerná zima. Výhodou bylo že Tomáš byl dobře připravený a věděl přesně jak videoklip má vypadat. Věřím, že se posluchačům bude líbit, tak jako mě.“

 

Kapela Kucharskí se sešikovala v roce 2018 pod vedením nezaměnitelného zpěváka Václava Bartoše (Fru Fru, ex Pluto atd.). Druhé album „Beze jména“, vyšlo na jaře 2021 a oproti debutu „Láska co bezhlavě bolí“, se současné skladby vyznačují košatějším zvukem a písničkovými formami. Přestože lehce alternativní sound, charakteristický zvuk a zpěv jsou pro kapelu jedinečné, kapela si zakládá na videoklipech. I proto se leader a zpěvák kapely Václav Bartoš věnuje produkci osobně: „Zatím jsem opravdu nic náročnějšího neprodukoval, pokud pominu první klip s kapelou Fru Fru který režíroval Pavel Liška. Tehdy jsem dokonce musel sehnat vlak, ale to jsme točili měsíc. Všechny tři současné klipy jsme natáčeli najednou a díky tomu jsou vzájemně propojeny jistou společnou vizuální i hereckou linkou, přestože dějově na sebe nenavazují. Z výsledku mám velkou radost.“

Kucharski1

Hudební skupina Kucharski vznikla v roce 2018 na popud básníka, výtvarníka a lékaře doktora Kucharského, který pro kapelu píše texty a zároveň se s kapelou zúčastňuje i na tvorbě hudby, přestože v kapele sám aktivně neúčinkuje. Domovské město kapely je Třebíč a velká část členů se již dříve setkala v hudebním tělese Fru Fru.

Václav Bartoš, zpěv
Víťa Košíček, klávesy
Vítězslav Patočka, bicí
Adam Kotrba, basa
Vladimír Dudek, kytary

Kucharski2

Zdroj foto: Luděk Cigánek

Více informací:

https://bit.ly/kucharski21TUNE
Kucharski - https://www.facebook.com/kucharskiband/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Libový postapo Underground od Kotlety

underground 200V březnu nás fanoušky krvavých střetů a futuristických vizí oblažilo nakladatelství Epocha novým příběhem z pera samotného Františka Kotlety. Undeground přináší nové hrdiny, ale známe přísady – šílený svět, násilí, technologie a boj jak o...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

miroticke setkani hudby a loutekChcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte tedy v srpnu do Mirotic!  Od 9. do 11.srpna se zde totiž koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby

Film

Velké dobrodružství dívky a její odvážné kočičky

Zivot kotete perexVrnilka je živé a zvědavé mourovaté koťátko, které objevuje život na pařížských střechách. Jeho osud se ale změní, když se ho ujme desetiletá Clémence (Capucine Sainson-Fabresse).

 

...