Karty emocí vás naučí pracovat s emocemi

Karty emocí vás naučí pracovat s emocemi

Tisk

Karty emocíJedinečná vykládací sada Karty emocí je skvělým pomocníkem nejen pro ty, kteří se chtějí ve svých pocitech opravdu vyznat, ale doporučovala bych je také psychoterapeutům pro práci se svými klienty, a třeba i dětmi. Tyto karty umožňují naprosto libovolné výklady či jinou kreativní práci, jejímž účelem má být především snaha vyznat se ve svých vlastních pocitech a naučit se jim porozumět, potažmo je zvládat. Balíček obsahuje 77 emocí zobrazených pomocí poutavých ilustrací na kartách a doprovodnou knížku. Karty emocí vydalo nakladatelství Synergie a autory jsou Petra Martin a ilustrátorka Kris Wiltse.

Jak s kartami pracovat? Vůbec není třeba se ptát. Můžete si s nimi dělat, co chcete. Libovolně vytahovat emoce a přemítat, které patří k vám, které jste potlačili, anebo co už není vaše. Můžete je vytahovat cíleně a vybírat si, jak se právě cítíte, můžete ale i klidně provádět různé výklady, dotazovat se na situace, anebo na otázky typu ANO či NE. Nejrůznější tipy najdete v doprovodné knížce, ale fantazii se meze nekladou.

Karty emocí

Balíček obsahuje návody přímo i na kartách a několik prázdných karet, abyste si mohli vytvořit vlastní ztvárnění takových emocí, které jste třeba v balíčku nenašli. Výklady si opravdu klidně vymyslete, budete překvapení, co všechno je možné, pokud zapojíte svou kreativitu. Například si vyberte takovou emoci, kterou byste rádi cítili tento den a nechte si kartu na viditelném místě nebo si ji vizualizujte. Já jsem si pro dnešek vybrala krásně ilustrovanou kartu Naplnění.

Karty emocí

Název: Karty emocí
Autor: Petra Martin
Ilustrace: Kris Wiltse
Počet karet: 77
Nakladatelství: Synergie
Rok vydání: 2020
Hodnocení: 100%

Karty emocí

https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/karty/inspiracky/000494_karty-emoci.php


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na slovíčko s pořadatelkami festivalu Culturea

culturea rozhovor200Už 24. a 25. dubna se Zlín promění n město opěvující Japonsko a Itálii. Stane se tak v rámci festivalu Culturea, o kterém jsme vás na našem webu již informovali. Nyní si můžete p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dnes se hodí vařit jednoduše a chutně

uvareno jednoduse a chutne200Nakladatelství Esence vydalo další kuchařku Eriky Pilátové. Po knize Mám napečeno přichází titul Uvařeno jednoduše a chutně.

...


Literatura

Staňte se odborníky na orchideje

zdrave orchideje 200Knižní klub všem milovníkům kytiček a především orchidejí prostřednictvím edice Esence přinesl knihu Zdravé orchideje s podtitulem Aby dobře rostly a krásně kvetly. Autorkou je Sara Rittershausenová.

Divadlo

Divadlo Archa: Kdo je srab a kdo je hrdina aneb představení Vadí-nevadí.cz

arc 200V září a říjnu můžete zavítat do divadla Archa na dokumentárně divadelní inscenaci Vadí–nevadí.cz od autorů Jany Svobodové a Philippa Schenkera. Ti spolu s hudebníkem Janem Burianem a videoartistou Jaroslavem Hrdličkou postavili na náměstí...

Film

Záhy vypukne svátek filmu

febio perex1Největší a současně nejzávažnější filmovou akcí konanou v Praze je nepochybně Febiofest, letos uspořádaný ve dnech 19. až 27. března 2015. Již po několik let jej zdobí soutěžní sekce - v čele poroty letos stane le...