Knižní tip pro vaši kuchyni: Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření
Banner

Knižní tip pro vaši kuchyni: Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření

Tisk

Kamu1Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření je čtvrtou a zároveň největší a nejobsáhlejší kuchařskou knihou oblíbené šéfkuchařky a food-bloggerky Kamu. Na 432 velkoformátových stranách (217 x 320 mm) Kamu shromáždila 555 tipů a receptů, které vařila pro sebe a svého manžela během společného cestování obytnou dodávkou. Recepty jsou obohacené o příběhy z cest a o fotografie, jejichž autorem je její muž Robi.

Nadčasová kuchařka, kterou by měl mít každý nadšenec do vaření ve své knihovně, bude mít neformální křest spojený s autogramiádou 21. září od 17 hodin v obchodě se stylovým oblečením a doplňky ROAM – ve vstupní uličce do Vnitroblocku v Praze-Holešovicích.

Kamu považuje Nejbarevnější CESTU aneb Lexikon rostlinného vaření za svůj "masterpiece". Jednoduché a rychlé recepty jsou zaměřené na zcela běžné suroviny, které se dají přeměnit v lahodná, na živiny bohatá a barevná jídla bez masa, bez lepku i laktózy. Kuchařka poukazuje na to, že každý z nás má cestu stravováním individuální, a přesto se všichni můžeme sejít u jednoho stolu. Kromě komplexních receptů jsou v knize také základní recepty na výrobu rostlinných mlék, másel, chlebů, placek, sušenek, koření i zmrzlin.

Kamu1

„Cítím, že moje čtvrtá kniha, kterou jsem rozvíjela celé čtyři roky, je zcela přelomovou kuchařkou, která je vhodná pro úplné začátečníky i zkušenější kuchaře. Práce na této knize pro mě byla unikátní zkušeností, jelikož jsme při její tvorbě byli pořád na cestách a uvařená jídla vznikala v bojových podmínkách na různých nádherných místech. Od toho se odvíjí i celkový vizuál a dojem z knihy. Je v ní velký kus našich srdcí. Kromě toho, že se v ní skrývá přes pět set originálních receptů a tipů, mnoho autorských fotografií, ilustrací a příběhů, je pro nás velice osobní záležitostí, vzpomínkou na jednu krásnou kapitolu našeho společného života," říká Kamu.

A Robi dodává: „Práce na této knize byla jedno velké dobrodružství. Jako fotograf jsem musel hodně improvizovat, jelikož se při focení krajina i počasí často měnily. Asi nejtěžší pro mě bylo každodenní vyndávání všech těch talířků, mističek, prkýnek, dekorací a různých serepetiček, které si Kamilka neodpustila s sebou ve dvou velkých bednách vzít. Odměnou mi byla každodenně uvařená barevná jídla, které jsem mohl jako první ochutnat. Díky této kuchařce jsem poznal, že i bezmasá jídla můžu milovat. Také jsme se díky ní seznámili se zajímavými lidmi a díky nim jsme mohli opět poznat jiné kultury, chutě a zvyky. Velice mě bavil ten nomádský život a společná tvorba s mojí úžasnou manželkou."

Kamu

O autorech:

Kamila Chadim alias Kamu je česká kuchařka, která vařila po celém světě – na Novém Zélandu, v Austrálii, v Thajsku, ve Vietnamu i v Mexiku. Pro Českou televizi natočila dva cestopisné kuchařské dokumenty o Mexiku a Vietnamu, kterými prováděla a kde ukazovala gastronomickou kulturu obou zemí. Do povědomí české scény se dostala díky spolupráci s Jamiem Oliverem v jeho anglické restauraci. Je známou kontroverzní food-bloggerkou, na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou @chefkamu již 10 let. Miluje vše týkající se zdravé výživy, bezmasých receptů a zachraňování zvířat. Je autorkou úspěšných knih, majitelkou a šéfkuchařkou kostarické restaurace Mycelium a zmrzlinárny Gelato Mágico.

Robert Chadim alias Robi je surfař a milovník oceánu, který dříve působil jako manažer restaurace a barista v Austrálii. Proto se s radostí přestěhoval na exotickou Kostariku, kde se ke gastronomii vrátil a nyní je ve vedení vlastní restaurace. Kromě toho je nadšený fotograf a autor fotografií v kuchařkách Kamu. Jeho velkým koníčkem je režírování videí na sociální sítě. Za největší poslání ale považuje učit lidí své velké vášni – dýchacím cvičením a otužování. Je certifikovaným instruktorem Wim Hofovy metody a společně s Kamu mají v plánu na Kostarice pořádat retreaty jejich konceptu "brEAThe", kde spojují dech, vodu a jídlo.

kamu2

Manželé Chadimovi spolu začali působit na sociálních sítích v roce 2017 po vydání první knihy Nejbarevnější kuchařka. Procestovali spolu svět, přičemž natáčeli kuchařská a cestopisná videa, až se usadili na Kostarice, kde před třemi lety koupili zchátralou bývalou pekárnu, kterou přeměnili v úspěšnou restauraci Mycelium. Provozují také zmrzlinárnu Gelato Mágico. Nyní staví retreatové centrum a připravují restauraci na znovuotevření kavárny s pekárnou po dvaceti letech. Ve své společnosti KORUproduction vydali již čtyři knihy, z toho tři bestsellery, a v plánu mají mnoho dalších společných projektů.

kuki2

https://www.chefkamu.cz/


 

Přihlášení



Tomáš Šebek při vědomí, orientovaný, komunikace jasná a srozumitelná. Autentický, naléhavý a hluboce lidský Objektivní nález

Tomáš Šebek je mezi českými čtenáři znám především jako autor reportážních knih z humanitárních misí. V nové knize Objektivní nález: Moje nejtěžší mise však nepředstavuje dramatické příběhy ze vzdálených koutů světa, ale obrací pohled do svého nitra. Vytahuje na světlo nejhlubší zákoutí svého dětství stráveného v nefunkční rodině, osobní selhání, partnerské krize i touhu porozumět sám sobě.

Tajemství lady Antonie. Zakázaná vášeň na dvoře Tudorovců

Edice Klokan nakladatelství Alpress nabízí román pro ženy z historického prostředí Anglie 16. století, kdy vládli Tudorovci. Autorkou je Rebecca Michele, které se povedlo sepsat romantický příběh se zajímavou zápletkou. Tajemství lady Antonie, jak se kniha jmenuje, bude však brzy odhaleno. Knížka je primárně spíše červenou knihovnou než historickým románem, ale to nic nemění na tom, že je napínavá, čtivá a romantická, což potěší každou ženu.

Banner

Videorecenze knih

Hledat

Rozhovor

Hana Křížková: „Bez Popelky si nedovedu představit Vánoce“

krizkova 200U příležitosti jarního turné velkolepého projektu Popelka na ledě jsme oslovili optimistickou zpěvačku Hanu Křížkovou. Dozvíte se nejen spoustu zajímavostí o Popelce na ledě, ale také na vás zajisté dýchne ta v...

Když odejde od rodiny muž, vzbudí to rozruch a snad trochu pohoršení. Ale co se stane, když se rodinu rozhodne opustit žena?

Krajčířka Eva (Anežka Šťastná) miluje Mánka (Mark Kristián Hochman), avšak navzdory lásce nemohou být tito dva spolu kvůli jejich nerovnému původu. Proto se Eva z trucu rozhodne, že se provdá za kožešníka Samka (Jakub Tvrdík). Jen ať všichni vidí, že ona se nikoho doprošovat nebude!

Čtěte také...

Saláty ze Svatojánu

salaty ze svatojanu 200Eva Francová je k nezastavení a vydává již sedmou kuchařku z edice Kuchařky ze Svatojánu, tentokráte se zaměřila na pokrm snad nejvariabilnější – salát. Saláty ze Svatojánu vydalo v červnu nakladatelství Motto a k létu ...


Divadlo

Zlínské představení Koně se také střílejí má atmosféru a přináší hluboký divácký zážitek

konefoto200Šest hereckých párů, moderátor, živá kapela, nekonečný taneční maraton, během kterého by účastník vypustil duši – to vše slibuje nová inscenace Městského divadle Zlín Koně se také střílejí, jehož premiéra proběhla 25. února. Režisérem je Jakub Nvota...

Film

Natáčení Superženy jde do finále: zásnuby ve vodě a zrušení veselky

superzena 200Natáčení celovečerního filmu SUPERŽENA se pomalu blíží do cílové rovinky a ani tentokrát neminulo tvůrce natáčení ve vodě, které je pro snímek stěžejní. Herecká dvojice s Matoušem Rumlem a Evou Toulovou točila zásnuby přímo uprostřed Šonovské...