Zhubněte s rozumem, zdravě a na trvalo

Zhubněte s rozumem, zdravě a na trvalo

Tisk

Ja zhubnu perexKniha Já zhubnu s podtitulem S rozumem, zdravě a natrvalo je komplexním a osvědčeným průvodcem při hubnutí. Naučte se, jak zvládat stres a emoce jinak než jídlem, jak si sestavit a zlepšit jídelníček a neochudit se o radost z jídla a jak zapojit do života pohyb!

 

Kniha vychází z metodiky společnosti STOB (Stop obezitě) a celoživotní praxe její zakladatelky Ivy Málkové. Tento přístup je založený na kognitivně-behaviorální terapii a propaguje rozumný přístup k hubnutí, který místo rychlých řešení slibuje dlouhodobě udržitelné změny. Autoři propojují psychologické poznatky a ověřené informace o výživě a pohybu a provádějí teoretické znalosti do praktického života.

Dvanáct lekcí pro zdravé hubnutí

V úvodu zjistíte, jak vám tato kniha pomůže a jak s ní pracovat a ujasníte si, zda máte nadváhu. Poté je kniha rozdělená na dvanáct lekcí. Ty se věnují různým tématům týkajícím se zdravého hubnutí. Nejdřív si zmapujete svůj život, ujasníte svou motivaci a nastavíte reálný cíl, pak se naučíte zaznamenávat své stravovací návyky, seznámíte se se základy výživy, zjistíte, jak správně vybírat potraviny a jak si sestavit jídelníček. Nechybí ani lekce, která se věnuje výdeji energie a zdravému pohybu.

Dozvíte se také to, jak zvládat vnější podněty, emoce a myšlenky a jak mít rád sebe i druhé. Následuje shrnutí pomůcek a technik vedoucích k redukci váhy a v závěrečné lekci zjistíte, jak si váhové úbytky udržet.

O hubnutí laskavě a s pochopením

Autoři nepropagují žádné šílené diety. Upřednostňují změny, které vedou k trvalým výsledkům. O hubnutí píšou laskavě a s pochopením a vyhýbají se odsuzování a kritizování. Neslibují zázračná řešení, ale nabízí návod, který s hubnutím pomůže.

Nákupy jídla zvládnete snadno díky praktickému nákupnímu taháku a s pomocí rad si sestavíte jídelníček, který vám bude vyhovovat. Kniha je obohacena o 25 audio a videonahrávek, které si můžete pustit pomocí QR kódu.

Ja zhubnu

JÁ ZHUBNU
Autoři: Iva Málková, Hana Pávková Málková, Martin Pávek
Žánr: osobní rozvoj
Vydáno: Smart Press, 2022
Počet stran: 232

Hodnocení: 100 %

www.smartpress.cz/ja-zhubnu-druhe-aktualizovane-vydani


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (1.část )

Brabec perexNa rozhovor se skvělým hercem a znamenitým dabérem Vladimírem Brabcem jsem dorazila s asi 20 minutovým zpožděním. Dole mi otevřela jeho manželka a poslala mě nahoru – prý už na mě čekají a ona že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ebersův staroegyptský lékařský papyrus popisuje zajímavou léčbu nemocí

ebersuv papyrus (2)Představte si 20 metrů dlouhý papyrus z doby před naším letopočtem, na kterém je hieratickým písmem popsáno 877 případů léčby nemocí. Tento dochovaný skvost nám zpřístupňuje nakladatelství Academia, které loni vydalo první český př...


Literatura

Ve stínu své sestry

Ve stínuKdyž sourozenecká rivalita překročí své meze, může nastat cokoliv. Román o dvou sestrách od Kateřiny Castanedy z nakladatelství Prostor čeká právě na vás!...

Divadlo

Prázdninové divadelní tipy z Letní scény Musea Kampa: Víkend s Werichem, loučení s Medou a divácký hit Marta

Marta Hana Holišová a Marta Kubišová foto jakub Macháček 5967 nahledLetní scéna Musea Kampa nabízí intenzivní divadelní zážitky v idylickém prostředí na ...

Film

Kina otevře charismatický Viggo Mortensen, vítěz Berlinale a francouzský humor

aerofilms Jeste mame cas 200Společnost Aerofilms uvede hned v prvním týdnu po znovuotevření kin režijní debut hvězdného Vigga Mortensena Ještě máme čas. Na velká plátna se také dostane vizuálně strhující film Služebníci, vítěz hlavní soutě...