Jste pořád unavení? Na vině může být stres

Jste pořád unavení? Na vině může být stres

Tisk

vse o adrenalni unave 200Nakladatelství Anag vydalo knihu Vše o adrenální únavě, která je v dnešní době velmi aktuální a zajisté pomůže mnohým z nás. Jejím podtitulem je Oživte svou energii, posilte imunitu, zlepšete koncentraci a žijte šťastný život bez stresu.

 

 

Kniha je velmi dobře členěna do dvanácti kapitol s mnoha podnadpisy. V úvodu najdou čtenáři informace o únavě nadledvin obecně, věnování, poděkování, deset nejdůležitějších faktů spojených s léčbou únavy nadledvin a také úvod. Následují kapitoly o nadledvinách, reakcích na stresovou zátěž a stresu obecně. Ty další se zaměřují na únavu nadledvin a čtenáři se dozví více o příznacích, symptomech i správné diagnóze. K té poslouží obsáhlý dotazník i nejrůznější testy. Autorka se dále zabývá změnami životosprávy a léčbou tohoto typu únavy. Závěr pak nabídne více než 130 receptů.

Adrenální únava souvisí se stresem a celá kniha vás jen utvrdí v tom, že není pro naše tělo prospěšný. Co se týče léčby, tak podobné informace byste našli v mnohých příručkách o zdravém životním stylu. Především je důležité změnit reakci na stresovou zátěž, odstranit ze života vše toxické, změnit způsob stravování a životosprávu celkově. Například více spát, cvičit, meditovat a mít smysl života. V tomto ohledu kniha nepřináší mnoho nového.

Velmi příjemně mě však překvapila závěrečná kapitola s recepty, která by se neměla za co stydět ani kdyby byla vydána samostatně. Jedná se totiž o zdravé, ale velmi lákavé a jednoduché pokrmy od smoothies, šťáv, přes snídaně, obědy, večeře, až po omáčky, dipy a marmelády, polévky, saláty, zeleninové pokrmy, svačiny a dezerty. Zaujaly mě například vepřové kostky s mangem, středomořská dušená cizrna, ananasový salát s cibulí nebo jarní listová zelenina s bobulovým ovocem. Jedná se o kombinace, které by mě nenapadly, ale jistě jsou dobré.

Vše o adrenální únavě je velmi aktuální a také čtivá kniha, která může spoustě lidí pomoci zamyslet se nad svým životem a změnit návyky.

Maggie Luther, N.D., je naturopatka, koučka v oblasti zdraví, nutriční poradkyně, celostní léčitelka a herbalistka s více než patnáctiletou zkušeností. Specializuje se na přírodní medicínu a prevenci nejrůznějších onemocnění. Klade důraz na důležitost péče o sebe sama a vyvážení životního stylu při léčbě únavy nadledvin. Její blog můžete najít na stránkách http://yourwellnessexpert.com. 

vse o adrenalni unave

Vše o adrenální únavě – Oživte svou energii, posilte imunitu a zlepšete koncentraci pro šťastný život bez stresu
Autor: Maggie Luther
Překlad: Martina Brunnerová
Žánr: zdraví, životní styl
Nakladatelství: Anag
Rok vydání: 2021
Počet stran: 288
Hodnocení: 80 %

https://www.anag.cz/vse-o-adrenalni-unave-ozivte-svou-energii-posilte-imunitu-a-zlepsete-koncentraci-pro-stastny-zivot-bez-stresu/pA91.5993/#


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Podzim už je v plném proudu, ale jitra jsou zde tichá, říká Robert Rohál

robert rohal perex

Kulturou žije řadu let. Působil v novinách, kde napsal tisíce článků, později začal také fotit a psát knížky. Dnes Robert Rohál pracuje v jednom kulturním domě, ale nadále píše a publikuje, prezentuje své fotografické výsta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Malá půvabná kniha plná důležitých otázek o životě

LesCtyriOtazky200Nakladatelství Kazda se aktuálně zaměřilo na knihy, které vám mohou změnit život. Po Kavárně na konci světa se jedná o titul Les, čtyři otázky, život a já od Tessy Randau.

 

...

Literatura

Historická romance vlivné spisovatelky: Králův generál

kraluv general 200Nakladatelství Motto se tento rok rozhodlo oživit zájem o významnou britskou autorku Daphne du Maurier. V únoru vydali román Hospoda na Jamajce a vydařený soubor Ptáci a jiné povídky. V březnu vydali historický román s názvem Králů...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

Nejoblíbenější ruská pohádka Mrazík baví už několik generací

altRuská filmová pohádka Mrazík (1964) je asi jediná klasika z bývalého Sovětského svazu, na kterou se dá dívat. Možná dnešní doba poněkud svádí ke zjednodušování, ale na rozdíl od ostatních filmů nebo knih se tohle neopírá jen o chudobu a tragédii, al...