Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

Tisk

vtine kaseÚchvatná obrázková kuchařka s názvem Vtipné kaše, vycházející pod nakladatelstvím Smart Press, se autorce Věře Strnadové opravdu povedla. Uklohnila ji vskutku dobře. Při jejím listování se dozvíte nejen zajímavosti o stravě pro tělo i duši, ale díky dokonalým fotografiím zřejmě dostanete okamžitou chuť minimálně na jednu z nabízených dobrot.

 

Kaše jako základ jídelníčku

Kaše jsou a vždy byly základem zdravého jídelníčku a opravdu je lze připravit velmi chutně. Nejsou to jen beztvaré nechutné hmoty pro malé děti, které nemají zuby. Tato kuchařka vás rozhodně přesvědčí o tom, že má smysl si na nich pochutnávat tak často, jak je to jen možné.

Kniha Vtipné kaše nepřináší jen rozmanité recepty na sladké i slané kaše všeho druhu, ale také spoustu potřebných informací o ajurvédě, skladování potravin, doplňování zásob do vaší skvělé kuchyně, o surovinách potřebných pro přípravu kaší, jejich historii, nutriční hodnotě i obsahu cenných vitamínů a minerálů, o jejich vhodnosti či nevhodnosti při potravinových alergiích, léčebných účincích potravin, dále třeba také něco o tom, jaké známe druhy chuti a na kolik různých způsobů si vlastně kaši můžeme připravit.

vtipnekase-image-001-960x800fit

Vtipné kaše pro celou rodinu (a hodně hladovou)

Od kdy vlastně kaše existují a jakou mají historii? Jaké známe druhy obilovin? Které z nich obsahují lepek? Z čeho všeho a jakým způsobem můžeme kaši připravit? Jaké k tomu potřebujeme vybavení kuchyně či nástroje? Čím lze kaši zdravě osladit? Co je nejvhodnější pro děti? Jaké účinky mají jednotlivé druhy koření a které můžeme do kaše použít? Je vhodnější čerstvé nebo sušené ovoce? Jaké oříšky a semena nebo druhy olejů se do kaše hodí? Jak si můžeme doma vyrobit rostlinné mléko? Pokud vás zajímají odpovědi na tyto otázky, v knize je rozhodně najdete.

Recepty jsou velmi pestré, přehledné, doplněné esteticky vkusným a lákavým autentickým obrázkem daného pokrmu, přesně stanovují dobu, za kterou jej připravíme a uvádějí také vhodnost či nevhodnost při celiakii, potravinových alergiích či jiných zdravotních problémech. Při prohlížení této kuchařky se vám opravdu začnou sbíhat sliny a garantuji vám, že si ihned poběžíte nějakou kaši připravit!

vtipne kase1

Blogerka Věruška

Věra Strnadová je úspěšná foodblogerka, lektorka kurzů vaření, praktikující jogínka se zájmem o ajurvédu a máma dvou dětí. www. veruska.cz a blog.veruska.cz

Název: Vtipné kaše
Autor: Věra Strnadová
Žánr: kuchařka
Vydáno: 2019
Stran: 189
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 100 %

vtine kase

https://www.smartpress.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha-Klánovice


brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Cvičit můžete i při práci

cviky pri praci200V nakladatelství Esence vyšla kniha Cviky při práci – Zbavte se bolesti zad a získejte energii v pracovní době od Kerrie-Anne Bradleyové. Přečíst by si ji měli nejen ti, kteří mají sedavé zaměstnání.


Literatura

Iskari, Poslední Namsara, svět plný draků

Iskari, perexUž vás občas unavuje koloběh každodenního života a nejradši byste zmizeli někam úplně jinam? Tak směle do toho. Vydejte se za dobrodružstvím do zcela jiného světa. Do míst, podrobených králům, ale i drakům. Do světa plného pouštního písku, ...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Na začátku února vstoupí do kin životopisný snímek Spravedlnost pro Emmeta Tilla

Spravedlnost 200V srdceryvném příběhu podle scénáře Michaela Reillyho, Keitha Beauchampa a Chinonye Chukwu, která zároveň film režírovala, je hlavním aktérem čtrnáctiletý chlapec jménem Emmett Till, který byl usmrcen brutálním lynčováním za to, že v 50. l...