Zlínská galerie nabízí dětem umění hrou a dospělým workshop krajinomalby

Zlínská galerie nabízí dětem umění hrou a dospělým workshop krajinomalby

Tisk

plener200Předposlední týden v srpnu se krajská galerie promění v jeviště a díla v aktéry na divadelně-výtvarných dílnách Hraní na umění. Děti si na nich budou hrát, tvořit a seznamovat se se světem výtvarného umění i divadla. Pro dospělé připravila galerie na začátku září dva jednodenní workshopy realistické krajinomalby v okolí Zlína s lektory Zdeňkem Daňkem a Martinem Čadou.

 

Pohádky, povídání, hraní a kreslení čeká děti ve věku 4–9 let na divadelně-výtvarné dílně ve dnech 21. a 22. srpna od 13.30 hodin. Pro starší děti ve věku 6–12 let je připravena dílna 24. srpna od 8.30 hodin plná detektivního pátrání, rébusů, úkolu. Na poslední dílně 25. srpna od 8.30 hodin se děti ve věku 8–12 let ponoří do světa fantazie, snů a záhad prostřednictvím psaní příběhů a kreslení.

Pro dospělé návštěvníky, studenty středních a vysokých škol je připraven Plenér s Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně – worskhop realistické krajinomalby, kterým provede Zdeněk Daněk, jeden z nejlepších krajinářů generace, který má spoustu zkušeností s malbou venku v různém počasí a různých ročních dobách. Jedná se o celodenní akci, která se uskuteční v pátek 8. a 15. září od 10.00 do 17.00 hod.

„Plenér je vhodný pro zájemce z řad veřejnosti, kteří rádi malují, jsou amatéři nebo už mají nějakou zkušenost. Cílem je účastníkům pomoci s postupem, čeho se vyvarovat, jak si urychlit a usnadnit práci, jaké pomůcky používat,“ doplnil Martin Čada, lektor workshopu z Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně.

Plener plakat

Zdroj foto: archiv galerie

Více informací na www.galeriezlin.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lubomír Mülller: „Dětství žije ve mně.“

lubomir muller 200Obrázky času Lubomíra Müllera jsou královstvím vzpomínek. Ano, každý snad rád vzpomíná a vybavuje si příjemné chvíle, které prožil. Málokdo se drásá něčím smutným, ošklivým. I věci nepříjemné si přikrášlí, protože pak může jít dál. Do...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

TO, K ČEMU DOSUD NEDOŠLO aneb HISTORIE NE-EXISTUJÍCÍHO

zakazane umeni 200Artivistce a kurátorce Tamaře Moyzes se podařilo realizovat další názorově ucelenou akci, ve které informuje o historii, která (bohužel dosud) nenastala. Bezmála geniální nápad uskutečnila ve spojení se skupinou Romane Kale Panthera ...


Literatura

Vánoční detektivky pro nenáročné čtenáře

vanocni zlodej 200Jsem velkým příznivcem detektivek všeho druhu a očekávám od nich vždy to samé. Příběh musí postupně rozplétat celou tu složitou a někdy dokonce i docela jednoduchou zápletku a musí být napínavý. Hlavní ale je, že člověk celou dobu pře...

Divadlo

Kočka na rozpálené plechové střeše
ImageLáska, hádky, chtivost, závist, nemoc, alkohol – život? Nadčasovou divadelní hru si tentokrát rozebralo Divadlo Šumperk pod režijním vedením Petra Štindla.
...

Film

Svou kariéru, která měla na začátku mezinárodní lesk, bral herec Ivan Palúch s nadhledem

ivan paluch perexByl jen jeden slovenský herec, který v roce 1969 kráčel na festivalu v Cannes po červeném koberci a který tam byl tehdy zastoupen hned třemi filmy - českým snímkem Markéta Lazarová, kde měl roli A...