Soutěž Miss a Mistr Charme 2020 vyhráli začínající herečka a muzikálový zpěvák

Soutěž Miss a Mistr Charme 2020 vyhráli začínající herečka a muzikálový zpěvák

Tisk

mistr charme 200Brněnský Cabaret des Péchés v podzemních prostorách paláce Jalta se stal dějištěm soutěže Miss a Mistr Charme 2020. Volba nejdokonalejší dívky a nejdokonalejšího mladého muže přilákala nejen laickou veřejnost a podnikatele z jižní Moravy, ale také umělce z Prahy.

 

Do poroty zasedli a během doprovodného programu vystoupili herec a moderátor Miroslav Šimůnek, zpívající spisovatel Richard Sacher a režisér Tomáš Magnusek. Toho však zprvu poznal málokdo – během několika uplynulých měsíců totiž zhubl téměř 70 kilogramů!

Za všechno může nemoc covid-19. Ne snad proto, že bych ji dostal, ale proto, že jsem konečně měl čas sám na sebe. Zastavilo se všechno, čím se za normálního stavu živím. Začal jsem psát scénář a připravoval další projekty. Mezitím jsem začal chodit pěšky, postupně do sauny, plavat, posilovat a především hubnout. Dlouho jsem spal, omezil sladkosti. Zkrátka ideální příležitost k hubnutí,“ prozradil nám režisér filmu Bastardi a televizního seriálu Stopy života. Během večera pobavil soutěžící, zbytek poroty i publikum několika vtipnými bonmoty a současně přiznal, že má slabost pro slovenštinu. Tím nepřímo naznačil, že jeho favoritkou je začínající slovenská herečka Viktória Pejková, která nakonec soutěž Miss Charme 2020 vyhrála. Porotu okouzlila zejména svým vystupováním, přirozeností a inteligencí.

mistr charme1

Nejvíce bodů v mužské kategorii získal muzikálový zpěvák Patrik Havelka. Ten pro změnu zaujal svým profesionálním a suverénním vystupováním, zatímco některé soupeře ovládla nervozita. Díky tomu, že soutěžilo pouze pět dívek a pět mladých mužů, uskutečnily se obě volby během jedné akce. A zbyl čas i na doprovodná vystoupení. Hlavním moderátorem večera byl Mirek Šimůnek, který dělal na pódiu i u stolu garde Janě Novákové, ředitelce pořádající modelingové agentury Charme.

mistr charme2

Soutěž Miss a Mistr Charme 2020 zpestřilo rovněž několik písní – u mikrofonu se vystřídali zpívající herec Milan Matyáš Deutsch, zpěvačka Daniela Magálová a spisovatel, zpěvák, moderátor a astrolog Richard Sacher. Ten publikum překvapil informací, že pochází z Brna. „V Praze pracuji už od roku 1992 a brněnský přízvuk jsem neměl nikdy, tudíž mě Brňané zpravidla považují za cajzla, což je jejich označení pro Pražany a obyvatele Čech obecně,“ zasmál se autor deseti knih a interpret několika desítek songů.

mistr charme3

Foto: fotovbrne.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

3. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex3Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Odešla Věra Beranová

Vera Beranova perexO dvacátém století kdosi moudrý prohlásil, že je stoletím vizuálním, kde hlavní úlohu v chápání i v hodnocení světa sehrává naše oko. Kunshistorička a estetička Věra Beranová (1947-2023) dodávala, že oko je tím nejdůležitějším kan...


Literatura

Přemýšlejte o tom!

Gaarder To  je otazka200Tak málo slov a přitom tolik tajemství. Útlá knížka s názvem To je otázka, kterou napsal norský autor Jostein Gaarder (*1952), poskytuje nekonečný prostor pro přemýšlení. Téma lidské e...

Divadlo

Oblíbený herec Zdeněk Junák oslaví 70. narozeniny

Zdenek Junak 200Brněnskou hereckou a rozhlasovou legendu, jakou je všem velmi dobře známý Zdeněk Junák, snad ani není třeba dlouze představovat. Populární je nejen v Brně, ale díky seriálům Četnické humoresky či Vinaři, rozhlasu i dabingu zná jeho s...

Film

Herci Oskar Hes a Jan Nedbal představují film BRATŘI

Bratri1Film BRATŘI, který natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina, vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratří Josefa a Ctirada Mašínových. Hlavní role bratrů Mašínů v něm ztvárnili Oskar Hes a Jan Nedbal, kteří posk...