Svátek všech milovníků pálivého – Chillibraní a Chilližrout – klepe na dveře!

Svátek všech milovníků pálivého – Chillibraní a Chilližrout – klepe na dveře!

Tisk

chillibrani 200Máte to rádi hodně ostré? Tak to si nenechte ujít Chillibraní! Již třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2014 se koná 6. září v Brně v areálu koupaliště Riviéra. Můžete se těšit na jedinečnou show s padesáti soutěžícími, hotfood občerstvení, degustaci omáček spojenou s hodnocením, soutěž o certifikát znalce chilli a hlavně si užijete spoustu zábavy od rána až do noci v krásném prostředí.

 Letošní ročník přináší změnu týkající se místa konání – z areálu lodních sportů Brno se akce přesunula na koupaliště Riviéra v Brně. Tato změna byla nevyhnutelná z kapacitních důvodů, ale také kvůli technickým parametrům a celkovým možnostem zázemí. Areál přírodního koupaliště Riviéra v Brně se nachází v zalesněné části v bezprostřední blízkosti Brněnského výstaviště a pojme až 7 tisíc návštěvníků. Doprava je možná v rámci MHD - autobus č. 84, zastávka Riviéra, ale i autem, neboť v bezprostřední blízkosti je dostatečné množství ploch k parkování.

chillibrani mapka

Chillibraní je festivalem milovníků pálivého, který začíná už úderem desáté hodiny ranní a končí o půlnoci. Program nabízí například kuchařskou show spojenou s ostrým jídlem, soutěž pro veřejnost o „Certifikát znalce chilli“ nebo možnost ovlivnit svým hlasem anketu Výrobek roku zaměřenou na omáčky.

Vrcholem programu bude třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2014, na jehož startu se letos představí 50 odvážlivců. Těm budou v několika kolech předkládány omáčky, čerstvé chilli papričky nebo extrakty o objemu fingerfood (na klobáse, chlebu, zelenině). Obsah kapsaicinu, tedy složky, která způsobuje ten horoucí blažený pocit nejen v ústech, bude mít v jednotlivých soutěžních kolech vzrůstající tendenci. V počátečním kole to bude omáčka přibližně 5x pálivější než je známé Tabasco, ve finálních kolech půjde o pálivější pokrmy než je obranný pepřový sprej. Je již pak na samotném účastníkovi, jak daleko se dostane a kolik toho zvládne.

chillibrani 2

Aby fanoušci mohli dobře vidět na lopotící se Chilližrouty, velkou tříúrovňovou zastřešenou a osvětlenou stage doplní i zavěšená LED obrazovka o velikosti 4x3 metry, na kterou budou živě přenášeny záběry kameramana pohybujícího se po pódiu.

Jeden z dodavatelů omáček pro soutěžící je i firma My-Chilli, do jejíž kuchyně organizátoři nahlédli: „Ze 700 gramů papriček jako je 7pod Brain Strain, TS Moruga Yellow a podobně vznikly pouze 3 dvou set mililitrové lahvičky. Se soutěžícími upřímně soucítíme,“ glosují s úsměvem.

chillibrani omacka

O návštěvníky bude dobře postaráno, mohou si vybrat z různorodé nabídky občerstvení i nápojů a také si ve stáncích nakoupit nejen pikantní produkty. Na akci bez obav můžete vzít i děti, pro které bude také připravena zábava.

Program:

10: 00 Zpřístupnění areálu veřejnosti
10:00 –14:00 Degustační a hodnotitelská akce
12:30 – 13:30 Kuchařská show:
12:00 – 13:00 Akreditace soutěžící
13:00 – 13:30 Akreditace náhradníci
14:00 – 17:00 Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2014
17:30 – 18:00 Vyhlášení vítězů
18:00 - ??:?? Afterparty - DJ's, nejen HOT občerstvení, zhodnocení sezóny a pivo proudem

chillibrani plakat

Více informací a zdroj foto: www.chillibrani.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Jsem z těch tkalců, co pracují současně na více stavech,“ prozrazuje na sebe spisovatelka Martina Drijverová

altPo dlouhých čtrnácti letech se Albatros vrátil ke knize Domov pro Marťany. Už její první vydání se vleklo neuvěřitelných 8 let. Nakladatelé, jako kdyby se této knížky báli. Veřejnost odborná ji vřele přijala – získala pět lit...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Chcete zažít něco neobvyklého? Navštivte Dýňový svět!

dynovy svet 200Dopřejte sobě i svým dětem nevšední zážitek a vydejte se společně do Dýňového světa. Kromě dýní všech možných barev, druhů a velikostí, tam na Vás čeká také slámoviště, bludiště v topinamburech a řada dalších agroatrakcí.<...


Literatura

Historický román, jemuž náleží přívlastky: děsivý, mrazivý, dech beroucí

ZlaZena perexPřesně tato slova se mi honila hlavou, když jsem četla historický román Zlá žena Marka Pastora. Navíc byly umocněny informací, že jde o zpracování skutečných událostí, které se stal...

Divadlo

Vyhynutí včelstev – naše smrt

altFalešní proroci hlásali konec světa už sice bezpočtukrát, zatím to chválabohu nikdy nevyšlo, na druhé straně nemusí být takováto představa totálního zániku planety Země pouhopouhou utopií. Naplnit ji mohou, ač se to na první pohled může zdát nereálné, i

Film

Romana Jákl Vítová: Jako malá jsem byla bojovná divoška

Romana Jakl Vitova200Romana Jákl Vítová, bývalá modelka a televizní moderátorka patřila řadu let k nejznámějším tvářím TV Prima. Ve společnosti ji už nějaký čas nepotkáváme, ale od 8. září ji můžete vídat na stříbrném plátně v roli středověké vesničan...