Johnny Pišto: „Žijte, jak vy sami chcete!“

Johnny Pišto: „Žijte, jak vy sami chcete!“

Tisk

zakazany ovoce pisto 200Johnny Pišto. Pohodovej, energickej a adrenalinovej chlapík, kterej se jen tak ničeho nelekne. Je neodmyslitelně spjat s kapelou zakázanÝovoce coby zpěvák a kytarista, ale vždy toužil být spíš bubeníkem. Nedávno kapela točila v pětihvězdičkovém pražském hotelu Ambassador divoký hudební klip ke své písni Groupie z alba Život se Tě neptá (2012). O klipu i jeho osobnosti si teď můžete přečíst na vašem webu kultura21.cz.

 

Ahoj Pišto. Jsem rád, že se zase setkáváme, díky za to, že jsi přijal mé pozvání a pojďme na první otázku. Nedávno vaše kapela natáčela hudební klip Groupie, který za chvíli spatří světlo světa. Údajně existovala tvrdší verze tohoto klipu na papíru, která byla ale tak odvážná i pro kontroverzní režisérku, jakou bezesporu Ivanna Benešová je, že ji musela zcenzurovat a přepsat. Mohl bys tedy teď prozradit, jak původní námět klipu vypadal?

Obávám se, že ta první verze, která mě napadla, a kupodivu prošla kapelou i managementem, by nemohla být ani na papíru - leda na toaletnim.

Kolik dekoltů jsi za celou kariéru u kapely podepsal?

Asi víc, než jsem… jak se to říká slušně? (smích) Číslo nevim a asi ani nemám představu. 200? 300? Fakt nevim. Člověk si píše jiný seznamy. (smích)

Jak vypadá zákulisí (VIP scéna) kapely zakázanÝovoce? Divoké noci s groupies?

Spíš divoké noci se zbytkem kapely. Většina z nás má přítelkyně a kdo nemá, nechce těm zadanejm dělat chutě. A navíc gentleman mluví až po deseti letech. (smích)

zakazany ovoce pisto0

Jak to máte v kapele s posloucháním hudby? Posloucháte podobné styly a kapely? Nebo ujíždíte každý na něčem jiném?

Ujíždíme všichni na podobnym, ale každej na něčem jinym. Ale když občas poslouchám, co kdo v autě pustí, napadne mě, jak s nim můžu hrát v kapele. (smích)

Hlásáš, že jsi vždy toužil být bubeníkem. Proč tedy zpíváš a hraješ na kytaru? Padlo ti to jako první do ruky?

To se prostě stalo. V paneláku se moc na bicí hrát nedá, tak jsem začal na kytaru, a s tim zpěvem to bylo tak, že jsme hledali zpěváka, vyzkoušeli zpěváky, zpěvačky, ale nic z toho nebylo ono. A v mezifázích jsem zpíval já, až bylo pozdě někoho najít, takže teď necháváme lidi trpět poslouchánim mýho mečení.

zakazany ovoce pisto1

Kolik průměrně vypijete v kapele za jeden večer, kdy máte koncert, piv na jednoho člena kapely? Tolerance plus mínus 2 piva.

My nepijeme proto, abychom to počítali. Takže když pijeme, tak pijeme a spíš se snažíme šetřit. Když je hodně koncertů, abychom mohli i další den zpívat. Jednou se nám to jistě povede. (smích)

Nejneobvyklejší místo tvého sexuálního zážitku?

Pomník v Ležácích. Ležákách? Byl tam místní voříšek a pořád měl potřebu dělat moji „práci“ místo mě.

Čím jezdíš?

Většinou autem. Vzhledem k tempu mýho života to jinak nejde.

zakazany ovoce pisto2

S jakou kapelou, se kterou jste koncertovali, byla nejdivočejší kalba po koncertu? Kdo je největší kalič u vás v grupě?

Uf, asi ani na jedno nejde odpovědět. Největší kalby asi zažíváme v dodávce sami se sebou. Náš řidič a technik Dejw nás nažene do auta a musíme se zničit tam, aby na nás nekoukal do rána u baru, jak si dáváme do nosu, a pak spal na dálnici.

Kdybys mohl světu vzkázat jednu jedinou věc, která by to byla?

Žijte, jak vy sami chcete!

Kde vás můžou fanoušci vidět a slyšet v nejbližších dnech? Co vy a letní festy? Kam se všude chystáte?

Jsem původem strojař a tam platí jedna věc. Není důležitý všechno vědět, ale vědět, kde to najdu! Takže buď na našem webu www.zakazanyovoce.cz, nebo tady https://www.facebook.com/events/496174723782683/.

Kdybys mohl změnit jednu věc ve svém životě a udělat ji jinak, znovu, lépe, která by to byla?

Žádná. Jsou věci, kterých lituju, ale nikdy bych je neudělal jinak. I když by to asi bylo lepší, nebyl bych to já a nebyl by to můj život, a chyby k životu patří.

Chtěl bys něco na závěr vzkázat vašim fanouškům?

Ne, řeknu jim to na koncertech. (smích)

Díky moc za rozhovor, přeju hodně úspěchů do budoucna a těším se na další setkání. Měj se moc fajn a hudbě zdar!

Klip ke skladbě Groupie uvidíte na televizních obrazovkách koncem května.

zakazany ovoce pisto3


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jitka Závodná: „Tu a tam se nad příběhem usmívám, nebo mi tečou slzy.“

jitka zavodna 200Jitka Závodná (*1975) o sobě říká, že je obyčejnou ženou, jakými jsou čtenářky jejich knih. Psát začala pozvolna a nenápadně, kdy uložila do postele dítko a měla velikou chuť napsat pár vět o příbězích, které kdysi zaslechla, a kterým...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Herec Pavel Novotný: Mastný se mě drží už sedmnáct let. Nebo já jeho?

pavel novotny200Není to jen zkušený divadelní herec. Mediální slávu přinesly Pavlu Novotnému televizní seriály. Nejvíce asi populární „Ulice“, kde představuje urostlého elegána Mastného. Za ty roky si tato postava prošla nejroztodivnějšími peripetiemi. ...


Literatura

Ryba Chyba – nový rybí druh – a taky prima čtení

ryba chyba200V jednom rybníce, o který se staral, velmi dobře je nutné podotknout, dlouhá léta vodník Jaromír, co psal básně a byl duše poetická, nastala katastrofa. Hned po oslavě svých pětistých narozenin totiž Jaromír sebral svoje saky paky a odešel na...

Divadlo

Zahraj to znovu, Same. Kultovní komedii plnou chytré a osvěžující zábavy uvede Vršovické divadlo MANA

Zahraj to znovu Same 200Komedie, která nezklame. Hra Woodyho Allena plná vtipných, nadčasově platných hlášek o partnerství a smyslu života, která sny staví do kontrastu s životní realitou. To je nová inscenace Zahraj to znovu, Same, kterou od 2...

Film

The Circle – Sdílet znamená starat se

circle perex„Vědět je dobré. Vědět všechno je lepší.“ Svět je plný neomezených možností. Žádné války, žádné nemoci. Největší high-tech společnost The Circle nezná problém, který by nedokázala vyřešit. Její technologie mají moc změnit svět.