Nitriansky majáles – voľná zábava pre študentov

Nitriansky majáles – voľná zábava pre študentov

Tisk

Nitra perexJednou z najväčších študentských akcií je Bažant majáles, ktorý vedie od jeho vzniku Pavel Daněk. V rámci majálesovej šnúry sa začínalo 5. mája v Nitre, pokračuje sa dnešnými koncertmi v Žiline a záverečné sa uskutočnia zajtra v Banskej Bystrici.


Nitriansky majáles sa tak ako aj jeho predchádzajúce ročníky konal bezplatne už po dvanásty raz v priestoroch areálu autoškoly Akadémia na akademickej ulici. Pripravila ho agentúra, ktorá má veľa skúseností na hudobnej scéne, novinkou je že, že sa majáles už nekoná v rámci Nitrianskych univerzitných dní.

NitraK1

Na programe sa podieľajú aj študenti. „Do programu sme nevstupovali, skupiny si od vzniku majálesov vyberajú študenti na základe svojich požiadaviek. Poskytneme im desať až dvanásť hlavných kapiel na výber. Následne to vyhodnotíme vo všetkých troch mestách a zostavíme program. Koordinujeme na dramaturgii, ale čo sa týka amatérskych kapiel, tie sú úplne v réžiíštudentov,“ priblížil prípravu Pavel Daněk.

NitraK2

Počas popoludňajších hodín a večera sa predstavili menej známe kapely ako Ranná nevoľnosť, Starfist, Individuum, Borra, známejšie Billy Barman, Medial Banana. Najväčším očakávaním boli posledné dve skupiny Para a Polemic. Obe tieto skupiny si vychutnali koncerty pred niekoľko tisícovým davom, tým si aspoň trošku nahradili bratislavský majáles, kde mali hrať na veľkom pódiu pred dvadsaťtisícovým davom. Počasie im to nedovolilo, a tak zahrali aspoň menší koncert.

NitraK3

Na majálese sa zabávali fanúšikovia nielen mladšej generácie, okolitá mládež, študenti z Univerzity Konštantína Filozofa a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, ale aj starší, ktorí si zaspomínali na svoje študentské časy. S programom boli spokojní aj predstavitelia organizátorskej agentúry. „Som veľmi spokojný, len škoda, že sa nám nepodarilo vybaviť trošku teplejšie počasie, lebo je strašná zima, ale za to veľmi dobrá nálada. Dúfam, že aj v Žiline a v Banskej Bystrici to dopadne aspoň takto ako tu,“ uviedol Daněk. Do budúcnosti by si želali prilákať viacerých sponzorov a radi by pritiahli väčšie mená a ešte väčšie davy.„Našou ideou do budúcnosti je, aby sa stal majáles pre každého mladého človeka, ktorý sa ho zúčastní zážitkom na celý rok,“ uzavrel Organizátor Pavel Daněk.

nitra10


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rockeři z Turba: Ještě se nám vůbec nechce bilancovat

turbo skupinaV pátek 24. srpna bude pro mnoho lidí velkým dilematem. V Horčápsku, nedaleko od Příbrami budou v tento den vystupovat SkaliSka, Eviwat, punková legenda E!E a několik DJs. V té samé době rozezní l...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Podpořte vydání knihy o Ženách z Bohnic

zeny z bohnic 200Pokud se vydaří kampaň na serveru Pointa, vyjde kniha Ženy z Bohnic inspirovaná skutečnými osudy duševně nemocných žen. Nabídne dvanáct hrdinek a jedno autentické svědectví o psychiatrické péči v Česku.

...

Literatura

Kolem anglického trůnu se vždy děly věci!

Vestinustrunu 200Léto a historické romány, to patří k sobě. Je dovolená, léto, jako když vyšije, hrady a zámky nás lákají i v parných dnech (minimálně poskytnou kýžený chládek, ale nadšencům historie i kulturní a edukační zážitek). A přečíst si román o...

Divadlo

Švandovo divadlo představuje dramaturgický plán na sezónu 2020/2021

Svandovo divadlo 200Klasický titul Cyrano z Bergeracu v novém přebásnění, světovou premiéru původní hry Srpnové světlo napsanou a zrežírovanou Martinem Františákem, adaptaci slavného románu 1984 George Orwella, světově úspěšné drama Ať vejde ten p...

Film

Nevšední festival íránského filmu
ImageVe středu 11. ledna odstartuje v kině Světozor historicky první filmový festival íránského současného filmu, který potrvá do neděle 15. ledna. Co všechno divákům přinese letošní zahajovací přehl...