Užijte si dokonalý svatovalentýnský den

Užijte si dokonalý svatovalentýnský den

Tisk

valentyn 200Oslavy svatého Valentýna jsou opravdu za rohem a je nejvyšší čas rozmýšlet, čím uděláte radost svým milovaným. Nemusí se přitom jednat jen o partnera nebo partnerku, radost můžete udělat svým rodičům, dětem či kamarádům. Přinášíme vám tipy, kde si každý přijde na své: ať už chcete darovat maličkost, něco pro každodenní používání nebo výjimečný doplněk.

 

Velkolepá večeře jako v restauraci

Možná chystáte valentýnské super menu, možná jen hledáte inspiraci, co každý den vařit. A nápady docházejí. S tím vším vám pomůže Velká obědová bichle. Najdete v ní 190 receptů na obědy pro každého. Navíc si je snadno můžete vzít s sebou do krabičky do práce nebo na cesty. Pomůže vám ale určitě i se sestavením náročnějšího menu, ať už potřebujete okouzlit kohokoliv. Kromě obědové verze můžete pořídit i tu s inspirací na svačinky, které s sebou můžete vzít kamkoliv.

valentyn svacinkova-a-obedova-bichle

K romantické večeři patří i víno. A dobré víno musí být servírované v odpovídajících skleničkách. O ty se postarali skláři z železnobrodské firmy DT GLASS, kteří vyrobili tyto krásné, nadčasové a všeříkající skleničky se srdíčkem na stopce. Jsou jednoduché, minimalistické, ale potěší i ty, kdo mají rádi větší a okázalejší gesta.

valentyn pohar

Hlavně v teple!

Po dobré večeři a vynikajícím přípitku můžete odzbrojit dalším překvapením: stylovým dárkem. Páry jistě ocení župany pro něj i pro ni. Skvěle se hodí na dlouhé zimní večery k televizi, knížce nebo na noční povídání od značky Styx.

valentyn zupan

Ideální dárek pro muže? Pokud miluje pivo, darujte mu třeba kurz jeho výroby nebo ten, kde se o svém oblíbeném nápoji dozví co nejvíc zajímavostí. Kurzy probíhají pod hlavičkou Sládkovy akademie a je jich během roku několik, o termíny tedy nebude nouze!

Svou milovanou zase můžete překvapit například touto krásnou peněženkou od Karla Lagerfelda. Vaše gesto i lásku tak bude mít nablízku každý den!

valentyn Karl Lagerfeld

Rande doma s příjemnou atmosférou

Právě ty dlouhé zimní večery, které vyústí v nekonečné sledování filmů nebo noční romantiku, si můžete zpříjemnit i díky svícnům, které dokreslí dokonalou atmosféru. Tento od sklářů z firmy DT GLASS je na dubové podstavě, vyroben je ze staré láhve od vína a má na sobě třpytivě malované srdce. Lásku, vřelé city a náklonnost vám bude připomínat každý den, i mimo svatého Valentýna. Především ale svícen vykouzlí krásné tlumené světlo, které zahalí celý interiér do jemného tajemství.

valentyn svicen

Vyrazte na rande v romantických barvách

A pokud plánujete valentýnské rande mimo domov, nezapomeňte na kvalitní a teplou obuv. I takový praktický doplněk můžete darovat těm, které milujete. Pokud vám kromě tepla a toho, aby obuv byla stylová, záleží i na zdravotní stránce, vsaďte na barefoot boty. Do zimních ulic se skvěle hodí třeba vínově červené barefoot boty od Ahinsa shoes, které příjemně zahřejí hebkým kožíškem. Nebojte se ani, že by vás v chladném počasí zebaly prsty. Ty mají totiž v barefoot obuvi dostatek prostoru, a tak se mohou prokrvovat a přirozeně zahřívat.

valentyn boty


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Bedekr: Francouzské klenoty

bedekr fr klenoty 200V červnu vydalo nakladatelství Edice České televize turistický průvodce Bedekr: Francouzské klenoty, který přináší pestrobarevný zábavný cestopis s konkrétními a aktuálními radami pro cestovatele do země galského kohouta. Vyd...


Literatura

Co viděla hodinářova dcera?

Hodinarova dcera perexV létě roku 1862 se na březích Temže u Birchwood Manor vylodí skupinka mladých umělců pod vedením talentovaného Edwarda Radcliffa. Jejich plán je jednoduchý – strávit léto v odloučení a nalézt inspiraci pro svou další tvor...

Divadlo

V disco-operním muzikálu Pudl a pudr představí Geisslers fantastické počátky divadla v Čechách

pudl a pudr 200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v neděli 25. září 2022 v Divadle VILA Štvanice pražskou premiéru autorského nově-barokního muzikálu Pudl a pudr. Představení roztančené v rytmu disco-opery je inspirováno pražskými divadelními ...

Film

Do kin se přivalí německy mluvené filmy

Dasfilmest perexBěhem října startují jedna filmová přehlídka za druhou. Před několika dny jsme psali o dnech španělsky mluvených filmů i nabídce titulů uvedených na prestižních festivalech v Berlíně, Benátkách a Cannes – viz Filmová sezona začíná (kultur...