Diář červené propisky na rok 2023

Diář červené propisky na rok 2023

Tisk

diar (2)

Máte už svůj diář na příští rok? Pokud ne, máme pro vás jedinečný tip! Diář červené propisky 2023 od nakladatelství Euromedia Group a autorek Karly Tchawou Tchuisseu a Sabiny Strakové. A co tento diář nabízí?

Diář červené propisky má menší formát, který se pohodlně vejde do studentského batohu nebo kabelky. Má tvrdé desky, je opatřen gumičkou a uvnitř záložkou. Jeho hlavním motivem je český jazyk, literatura a správný pravopis. Hned v úvodu vás může potěšit knižní výzva a knižní wishlist, kam si můžete zapsat knihy, které si chcete v roce 2023 přečíst, a také odpovědět na příslušné otázky. 

U každého měsíce pak najdete:

  • To Do list
  • měsíční plánovač
  • pranostiku/etymologii
  • pravopisnou perličku
  • objasnění nějakého pravopisného jevu
  • diktát
  • poznámky a v lednu i místo na novoroční předsevzetí
  • pěknou ilustraci 
  • klíč k diktátům na konci diáře

Co více si studenti nebo milovníci/milovnice češtiny mohou přát? Místa na zápisky a plánování je více než dost a celkově tento diář považuji za naprosto skvělý!

diar

Název: Diář červené propisky 2023
Autorky: Karla Tchawou Tchuisseu, Sabina Straková
Nakladatelství: Euromedia Group
Rok vydání: 2022
Počet stran: 192
Hodnocení: 95 %

https://www.euromedia.cz/diar-cervene-propisky-2023/kniha/15039/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Abychom žili plnohodnotný život, nemusíme zvířata týrat “ říká Alena Buksová

zvirata perexAlena Buksová zasvětila svůj život práci v organizaci na ochranu zvířat. Jak se staví k současné situaci práv zvířat ve světě a jaká jsou podle jejích slov největší úskalí při práci v neziskové organizaci?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Pomoc dětem s postižením, bravurní tanec Dády s amputovanou nohou

pomoc200Osmiletý Míša po dětské mozkové obrně, šestnáctiletá Terezka s následky po vážném onkologickém onemocnění na mozku, malá Emička s těžkou mikrocefalií, tříletý Adámek s cystickou fibrózou, osmiletá Lucinka, u které kvůli banálnímu vyšetření v nemocnici do...

Z archivu...


Literatura

Vyhrát v loterii se někdy nevyplácí

jen moje stesti200Jen moje štěstí je název knihy od oblíbené britské spisovatelky Adele Parksové. Má podtitul Co když vyhrát znamená vše ztratit?

 

...

Divadlo

Milostný příběh prokletých básníků v podání Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka

foto La fabrika perexPoutavou výukou dějepisu je divadelní hra Úplné zatmění, kterou má na programu pražská La fabrika. Divoký život dvou přátel a milenců je totiž příběhem prokletých básníků Paula Marie Verlaine (30. března 1844 Mety – 8. ledn...

Film

Underwold se vrací ke svým kořenům

underwold200Při zmínce o akčních filmových sériích o upírech se mi ihned vybaví dva názvy. Tím prvním je samozřejmě Blade s nepřekonatelným Wesley Snipesem a druhým jednoznačně Underworld (fanoušci Stmívání prominou). Právě druhý jmenovaný se dočkal v po...