Comics Centrum plní přání a přináší Ú.P.V.O. 5: Černý plamen

Comics Centrum plní přání a přináší Ú.P.V.O. 5: Černý plamen

Tisk

upvo5 obalka 200Svět Mikea Mignoly a jeho Ú.P.V.O, tedy Úřadu paranormálního výzkumu a obrany, ožívá díky nakladatelství Comics Centrum v edici Na přání již po páté. A zároveň se jedná o první letošní titul v této edici, kdy sami čtenáři rozhodnou, zda daný komiks vyjde, či ne. Každý další díl komiksové série vyjde jen v případě, že si jej do stanoveného termínu objedná minimálně pět set zájemců. Tento titul si můžete objednávat do 31. 1. na www.comicscentrum.cz .

 

O čem pátý díl vypráví? Hellboyův tvůrce Mike Mignola ve spolupráci se scénáristou Johnem Arcudim a výtvarníkem Guyem Davisem dále rozvíjejí příběh započatý v knize Žabí mor. S postupujícím žabím morem, zachvacujícím srdce Ameriky, postihuje Úřad paranormálního výzkumu a obrany jedna tragédie za druhou. Zatímco nacismem posedlý ředitel firmy Zinco přivádí k životu zloducha z dávné minulosti Úřadu, aby se stal zvěstovatelem konce lidstva, Liz Shermanovou začínají pronásledovat záhadné sny. Tyto události Ú.P.V.O. navždy změní.

Můžeme se jen těšit, jak se příběh nadále rozvine. Kniha vychází 7. března, a pokud jste zvědavi na více informací, navštivte stránky nakladatelství, tedy www.comicscentrum.cz.

upvo5 obalka

Název: Ú.P.V.O. 5: Černý plamen
Autoři: Mike Mignola, John Arcudi, Guy Davis
Překlad: Jan Kantůrek
Žánr: komiks, fantasy
Vazba: pevná s lesklým přebalem, 176 barevných stran
Termín předobjednávky: 31. 1. 2016
Termín vydání: 7. 3. 2016

Zdroj: www.comicscentrum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naďa Reviláková: Cílem knihy bylo zprostředkovat dějiny dětem tak, aby je příběh zaujal a bavil

Nada RevilakovaV době koronavirové krize sice vycházelo podstatě méně knížek, ale některé si svoji cestu ke čtenářům přecijen našly. Dobrým příkladem může být vítěz literární soutěže nakladatelství Albatros na téma odvaha. Tím se stala Naďa Revilákov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pláč nad českou pop-music

placČeská populární hudba mi nedělá radost. Kvůli jejímu úpadku mi po tváři stéká Slza. Oceán slz. Jako by múzu zdolaly Bacily a ztěžkly jí Perutě.

 

...

Literatura

Sběratelka příběhů: knižní debut plný překvapení

sberatelka pribehu200V červenci vydalo nakladatelství Ikar v Edici světový bestseller knihu Sběratelka příběhů od britské autorky debutantky Sally Page. Každý má nějaký příběh. Najde však Janice odvahu vyprávět ten svůj?

Divadlo

Homo eroticus - zajímavý projekt brněnského divadla Buran Teatr

Homo eroticus 2Koncem září uvedlo profesionální divadlo plné mladých lidí erotickou baladu Homo eroticus, aneb láska v době těla. Režisérka Gabriela Ženatá spolu s týmem realizátorů vytvořili férii, složenou z několika obrazů, ve kterých se bez obalu ...

Film

JAK FUNGOVALA TOVÁRNA BARRANDOV

Tovarna Barrandov perexZáhy po nastolení komunistického režimu se vynořily představy, že ani filmové studio Barrandov se nijak neodlišuje od běžných továren, vždyť i v něm se přece vyrábí zboží. Vzápětí převážila víra, že je zbytečné natáčet...