Supraphon představuje nové audioknihy: Králem mluveného slova je stále Jan Werich!

Supraphon představuje nové audioknihy: Králem mluveného slova je stále Jan Werich!

Tisk

supraphon werich200Supraphon loni vydal 14 titulů mluveného slova. Tyto nahrávky na tuzemském trhu tvořily v roce 2012 pětinový podíl na celkových prodejích produkce Supraphonu, přičemž rapidní nárůst zaznamenal prodej tohoto žánru zejména v digitální podobě. K nejnavštěvovanějším digitálním servisům s nahrávkami mluveného slova patří v České republice Audiotéka.cz a Supraphonline.cz. Určitým překvapením může být i fakt, že nejprodávanějším umělcem v digitálních prodejích (napříč všemi žánry) byl v roce 2012 Jan Werich. Jeho nahrávky bodují také v online obchodu iTunes.

K nejprodávanějším titulům roku 2012 patří 2CD: Jiří Voskovec & Jan Werich: Poslední forbína (Setkání ve Vídni 1976). Bylo prodáno přes 6.000 kusů CD. K dlouhodobě nejúspěšnějším patří hry Divadla Járy Cimrmana, Divadla Spejbla a Hurvínka a nahrávky Miloslava Šimka & Jiřího Grossmanna. Jejich alba se bez přestání prodávají po několik desetiletí.

supraphon werich2

Supraphonu se daří i v oblasti audioknih, kde v poslední době zaznamenaly výrazný úspěch zvukové adaptace románů Ireny Douskové načtené Barborou Hrzánovou. Obě převzaly 15. 5. za komplet dvou audioknih Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák dvojnásobnou platinovou desku (15.000 prodaných CD).

supraphon Hrzanova Douskova

Dramaturgie mluveného slova Supraphonu se snaží bohatý archiv doplňovat nahrávkami s novou generací interpretů. To se nyní podařilo například u titulu Povídky o zvířatech Jaroslava Haška, které načetl herec Vojta Dyk, nebo povídky Jana Němce, které jsou zatím první audioknihou Karla Rodena.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Duchcov

duchcov 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy na ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Úsměvné i drsné Zápisky z blázince

Zapisky z blazince200Legendární divadelní režisér se v roce 1975 ocitl za zdmi bohnické psychiatrické léčebny. Hledal zde ochranu před světem, který se jej rozhodl ponížit a zlikvidovat. Součástí terapie byl zápis krátkých, stručných postřehů a pozná...


Literatura

Knižní tipy z Albatros Media

Albatros-Media-1Máme pro vás tipy na zajímavé novinky poslední doby z produkce společnosti Albatros Media. Nenechte si ujít dojemné romanťárny, napínavou detektivku nebo příchuť války.

...

Divadlo

Igor Bezdieniezhnykh z Tanečního centra Praha je mistrem a vicemistrem Evropy ve stepu

Igor Bezdieniezhnykh European TAP Dance Championship 2023Stepař Igor Bezdieniezhnykh, pedagog a absolvent konzervatoře Taneční centrum Praha, patří mezi nejlepší ve svém oboru. Tanečník, který je původem z ...

Film

20 let Projektu100

projekt pernyden perexProjekt 100 byl poprvé uveden do českých kin v roce 1995. Dnes již slaví 20-té výročí. Za jeho působení bylo do kiny uvedeno 179 filmů a vidělo je přes 800 tisíc diváků.