Cirkus svět je napínavá pohádka

Cirkus svět je napínavá pohádka

Tisk

cirkus svet200Černokněžník Raven se touží stát vládcem světa. Chce zastínit slunce a vyčarovat nekonečnou tmu. Podaří se mu to, nebo mu někdo překazí plány? Napínavá pohádka o zlém čaroději s Borisem Rösnerem, Radkem Holubem a Taťjanou Medveckou v hlavních rolích.

 

Bylo nebylo. Na neznámém místě se vždy jednou za sto let koná slet čarodějnic a jiných nadpřirozených bytostí. Ten letošní je však výjimečný – kouzelný poradní Oheň má určit, kdo se stane Vládcem světa na příštích sto let. Strašlivý černokněžník Raven nepochybuje, že to bude právě on, kdo zahalí celý svět temnotou. Oheň však pronese velmi nejasnou věštbu: Vládcem světa se stane jen ten, kdo odříká správné zaklínadlo ve chvíli, „kdy se děti všech barev pleti chytí za ruce a obejmou celý svět“. Ovládne černokněžník Raven svět?

Pavel Brycz: CIRKUS SVĚT
Režie Vladimír Gromov
Osoby a obsazení:
černokněžník Raven – Boris Rösner
Netopirius – Radek Holub
Copacabana – Tatjana Medvecká
Ukulela – Valérie Zawadská
Baba Jaga – Jaroslava Adamová
Dominika Luando – Jana Horatscheková
Albín Béďa – Mikuláš Veselý
Oheň – Ladislav Županič
klaun Albert – Václav Mareš
lev Servác – Antonín Molčík
krotitel Bombarda – Oldrich Vlach
učitelka Svižná – Milena Steinmasslová
a další

Celkový čas 51:09
Vydává Radioservis ve spolupráci s Euromedia Group – Témbr

Natočeno v roce 2006

cirkus svet

https://www.radioteka.cz/detail/croslovo-105133-pavel-brycz-cirkus-svet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Yvona Žertová nerada štípá dříví a luxuje

Yvona-Zertova 200Dne 20. 11. 2012 vyšla kniha Cibulka v pyžamu. S Alešem Cibulkou ji napsala Yvona Žertová, režisérka legendárního rozhlasového pořadu Tobogan. Je spoluautorkou již ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vegetariánka ani zdaleka není jen o bojkotu masa

Vegetarianka 200Ve vydavatelství OneHotBook vyšla kniha Vegetariánka, která v roce 2016 získala cenu Man Booker International. Jedná se o podmanivé dílo jihokorejské autorky Han Kang a interpretaci dostali na starosti hned čtyři interpreti.


Literatura

Tradiční české jaro podle Josefa Lady

Jaro lada perexJaro je období, které snad s výjimkou alergiků musí mít každý rád. Všechno kvete, voní, příroda hýří barvami. Naši předkové očividně toto období milovali, protože nám zanechali řadu zvyků, písniček. Kdo by neznal písničku „Travička zelená“...

Divadlo

Escorial: Soumrak padá na královský hrad!
Image29. únor je magické datum. Je jednou za čtyři roky a přímo vybízí k výjimečným událostem. Jednou z nich rozhodně byla premiéra inscenace Escorial: Soumrak padá na královský hrad!, debutové představení divadla J...

Film

Odvážná rebelka, která jako jediná může zachránit království

Princezna rebelka perexMalá Mia je sirotek žijící ve středověkém městě, v němž zná každý kout. Je samostatná a velmi vynalézavá, a tak se jí a jejím třem lasičkám daří přežít na ulici, a to zejména díky krádežím jídla. Jednoho dne Mia prchá před...