A nad tím vším je slunce: O horách, sobectví, nenávisti a pomstě

A nad tím vším je slunce: O horách, sobectví, nenávisti a pomstě

Tisk

A nad tím vším je slunceAudiokniha s názvem A nad tím vším je slunce přináší poutavé vyprávění dobrodružného, místy až mrazivého, děje, v němž se prolínají různé časové roviny. Autorem příběhu je plzeňský spisovatel a písničkář Kamil Pešťák, hlas audioknize propůjčil herec s nezapomenutelným hlasem Martin Stránský.

A nad tím vším je slunce je druhým dílem úspěšného románu nazvaného Když se kruh uzavřel. Autor Kamil Pešťák opět hodně zabodoval a nasadil vypravěčskou laťku vysoko.


Již známý Profesor alias Profa pátrá po záhadné události, která v devadesátých letech zasáhla jeho blízké. V napínavém thrilleru se prolínají různé časové roviny, děj se odehrává na různých místech – Kazachstánu, SSSR, v Itálii nebo v Československu, a to v období 1. a 2. světové války a v 90. letech. Já osobně mám velmi ráda střídání časových a prostorových rovin, ačkoliv si právě na toto mnozí čtenáři stěžují. Explicitní sexuální a násilné scény už tolik ráda nemám. Autorovi se však nedá upřít naprosto skvělý vypravěčský styl, okamžitě vás to vtáhne do děje.

Velmi se mi líbila i vložená bluesová hudba, to bylo přímo pohlazení pro duši. Navíc hlas Martina Stránského – kdo by ho nemiloval! Jsem si jistá, že bez Martina by si tu knihu nikdo neužil tolik jako s ním!


KAMIL PEŠŤÁK (*1967) je český spisovatel a písničkář, který žije střídavě na Šumavě a v Plzni. Aktivní cyklista, golfista a v nedávné minulosti průkopník freeride lyžování. Autor dobrodružných knih na pomezí thrilleru a špionážního románu. Příběhy se většinou odehrávají v uměleckém prostředí a umístěním děje připomínají cestopis. Poznávacím znamením jeho děl je dobře načasovaná pointa a napětí až do poslední stránky.

Jeho první román Když se kruh uzavřel vyšel v roce 2015. Na něj volně navázal v roce 2018 hned dvojicí A nad tím vším je slunce a Co se do vás vejde. O rok později vydal dobrodružný thriller ze současnosti Následuj mne o prorůstání českého politického a podnikatelského prostředí.


Název: A nad tím vším je slunce
Autor: Kamil Pešťák
Interpret: Martin Stránský
Délka: 13h 49´
Vydání: 2021
Nakladatelství: Tebenas
Hodnocení: 90 %

A nad tím vším je slunce

https://www.radioteka.cz/detail/croslovo-643157-kamil-pestak-a-nad-tim-vsim-je-slunce-aneb-kdyz-se-kruh-uzavrel-ii


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Petr Klemeš: „Program nám letos narostl o několik set procent.“

chillibrani 200Festival milovníků pálivého Chillibraní se bude konat 5. září 2015 na brněnském koupališti Riviéra. Připraven je celodenní program pro děti a dospělé, kterému dominuje soutěž Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2015. O to...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Toulky českou minulostí v rozhlasové verzi

tou 200Toulky českou minulostí patří k mým nejoblíbenějším knihám. Velmi ráda je čtu a stále se k nim vracím, kdykoliv si potřebuji něco z našich dějin blíže osvětlit. Stejně tak ráda jsem poslouchala jejich rozhlasovou verzi, kterou vysílal...


Literatura

Je libo českou fantasy pohádku?

pekelny plast 200Pekelný plášť je literární debut mladé české spisovatelky Simony Machálkové. Titul láká na fantasy, pohádkové prvky i young adult nebo humor a rozhodně potěší malé i ty větší čtenáře.

 

...

Divadlo

Brněnské kolo aneb Jak ukrást Věstonickou Venuši
vestonickavenuse perMěstské divadlo Brno jako úvodní představení na Open air scéně, v překrásném prostředí Biskupského dvojka, s osvětleným chrámem sv. Petra a Pavla v pozadí, uvedlo další muzikálovou světovou premiéru. (Uf to byla dlouhá věta, a...

Film

Gladiátor je taky sportovec

200filmFilm Gladiátor (2000) byl ve své době jedním z nejlepších filmů vůbec. Více než dvouhodinové drama, které kombinuje zručné švihání mečem a citové vydírání, je výsledkem nejenom značné filmové evoluce, ale taky té společenské. Russell Crowe v něm totiž...