Audiokniha Šikmý kostel vypráví příběh ztraceného městečka

Audiokniha Šikmý kostel vypráví příběh ztraceného městečka

Tisk

Sikmy kostel 200Kniha Šikmý kostel od Karin Lednické zaznamenala mezi čtenáři úspěch. Je to první díl z plánované trilogie a jak už podtitul Románová kronika ztraceného města napovídá, obeznámí nás s historií dnes již neexistujícího města, ze kterého zůstal stát pouze… šikmý kostel.

 

 

Příběh začíná důlním neštěstím v roce 1894. To zasáhlo do života všem obyvatelům kraje Mezi ně patří i hlavní hrdinové, jejichž osudy kniha sleduje kniha až do roku 1921. Barbora, Ludwik, Julka a Barka prožívají své nelehké osudy, ne všichni z nich se ale poddávají. Boj za lepší budoucnost ale častokrát zmaří velké dějiny, například první světová válka, která změnila celý svět.

Autorka se při psaní inspirovala skutečnými událostmi a aby bylo její dílo autentické, neváhala se obrátit na historiky a odborníky. Díky tomu zvládla reálně vykreslit dobovou atmosféru, která z příběhu přímo dýchá. A protože tištěná kniha vzbudila velký čtenářský zájem, audiokniha, kterou vydalo nakladatelství OneHotBook, na sebe nenechala dlouho čekat.

Co se týká již zmiňovaných hlavních hrdinů, nejlepší byly kapitoly Ludwika. Ty Barbořiny jsou taky poutavé, zatímco ty, které se věnují Julce a Barce, v sobě mají několik nezáživnějších pasáží. Jako celek je však kniha skvělou kombinací rodinné kroniky a dějin městečka.

Audioknihu načetla Vilma Cibulková, jejíž hlasový přejav je na poslech velice příjemný a snadno dokáže vtáhnout do děje. Interpretka se nebojí dramatičnosti ani emocí a směle je vkládá do všech částí, které mohou podtrhnout hlavní myšlenku knihy.

A pokud vás příběh zaujal, určitě vás potěší zpráva, že autorka momentálně pracuje na pokračování, které se odehrává v letech 1921 až 1945. Závěrečný díl se pak bude věnovat létům 1945–1970.

Sikmy kostel audio

Šikmý kostel
Autorka: Karin Lednická
Interpretka: Vilma Cibulková
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 16 hodin 26 minut
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 90 %

Zdroj obrázku: https://audioteka.com/cz/audiobook/sikmy-kostel

Odkaz: https://audioteka.com/cz/audiobook/sikmy-kostel


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Ráda pracuji nejen v ateliéru, ale i s lidmi, nechci, aby se ze mne stal ateliérový samotář, říká malířka Rosana de Montfort

rosana foto perexKdyž mi i ve světě respektovaná malířka Rosana de Montfort naznačila, na čem všem pracuje, na čem se podílí, a že to není jen výtvarná tvorba, usoudil jsem, jestli za touto neskutečně tvůrčí a aktivní umělkyní nestojí náhodou celý tým...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jiří Walker Procházka – Hvězdní honáci

hve 200Velkolepé galaktické dobrodružství pojaté ve stylu starých westernů. Mezihvězdnou přepravu zajišťují gigantické hyperprostorové bytosti zvané „krávy“. Na jejich cestě napříč prostorem je doprovázejí jejich ochránci, vesmírní „honáci.“ Celá osídlená Galaxi...


Literatura

Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky

hezky cesky 200Nakladatelství Fragment nás chce od nového roku poučit o správném užívání češtiny a vydalo proto knihu Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky od učitelky Jany Skřivánkové. Pomůže tato příručka dětem i dospělým, aby lépe pochopili naši ro...

Divadlo

Komédia Sladký domov na odozvu slovenského diváka ešte len čaká

Sladky domov 200V priestoroch Mestského divadla P. O. Hviezdoslava v Bratislave sa 5. mája uskutoční premiéra hry v slovenskom preklade Sladký domov od  maďarského autora Györgya Spiróa.

 

...

Film

Musí se do práce, i kdyby se nechtělo!

200filmFilm Já to tedy beru, šéfe…! reaguje na tehdejší podnikovou a ekonomickou stabilitu v Československu. Pracovních míst bylo mnohem více než práceschopných a kdyby nebylo zaměstnání ze zákona povinné, museli by se lidi k činnosti přemlouvat.

...