Radioservis si odnesl dvě vítězné ceny v anketě Nejlepší audiokniha roku 2019

Radioservis si odnesl dvě vítězné ceny v anketě Nejlepší audiokniha roku 2019

Tisk

audiokniha roku200Nejvíce oceněným titulem se stal TOBIÁŠ LOLNESS. Všechny vítězné příčky v kategorii DRAMATIZACE získaly tituly Radioservisu.

 

 

Sedmý ročník soutěže přinesl dvojnásobné ocenění dobrodružnému fantasy příběhu Tobiáš Lolness Francouze Timothéa de Fombelle v kategoriích zvukový design a audiokniha pro děti a mládež. Vyprávění o chlapci vysokém půldruhého milimetru a žijícím na stromě zároveň obsadilo druhé místo v Absolutním vítězi a třetí místo v kategorii Dramatizace.

Seriál Tobiáš Lolness od Českého rozhlasu je mimořádný svým zvukovým obalem. Hudba od Marko Ivanoviče navozuje až filmové obrazy. Nahrál ji Symfonický orchestr Českého rozhlasu a zpívají samotní herci. Za zvukovým designem stál Jan Trojan.

audiokniha roku1

Příběh, vyznamenaný Andersenovou cenou, ožil prostřednictvím Marka Lambory, Jiřího Lábuse, Viktora Preisse, Lucie Trmíkové, Jana Novotného, Igora Bareše, Vlastimila Zavřela a další. Režíroval ho Aleš Vrzák.

Královskou disciplínu mluveného slova – dramatizaci – ovládla bezmála tříhodinová adaptace klasického románu Jaroslava Havlíčka Neviditelný v režii Lukáše Hlavici. Ten do hlavních rolí obsadil Petra Lněničku a Kláru Suchou.

Příběh vzestupu a pádu ambiciózního selfmademana měl premiéru koncem minulého roku na stanici Českého rozhlasu Vltava, kde byl odvysílán ve třech dílech. Setkal se s mimořádným ohlasem. První díl dokonce uspěl na mezinárodní rozhlasové soutěži BBC Audio Drama Awards 2020, kde se dostal mezi tři finalisty kategorie Best European Drama.

audiokniha roku2

Přehled ocenění titulů Radioservisu:

Audiokniha roku – Absolutní vítěz
2.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší audiokniha pro děti a mládež
1.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší zvukový design
1.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší audiokniha – dramatizace
1.místo: Neviditelný, režie Lukáš Hlavica
2.místo: Žebrácká opera, režie Lukáš Hlavica
3.místo: Tobiáš Lolness, režie Aleš Vrzák

Nejlepší interpretka
3.místo: Helena Dvořáková, režie Petr Mančal

Nejlepší audiokniha – vícehlasá četba
3.místo: Moje matka Marlene Dietrichová, režie Jakub Doubrava


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Štefan Margita a Michal Kindl prozradili, jaké bude turné Intimity

intimity 200Talentovaná česká cellistka Iris Moris vyjede se Štefanem Margitou a s Michalem Kindlem na turné nazvané Intimity, které představí koncertní podobu nových písní. Turné odstartuje 17. září 2021 a zatím čítá na třiadvacet koncertů – mezi zastávkam...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Asijská sága se vrací do Japonska

gaidzin200Gaidžin (japonsky „Cizinci“) je román Jamese Clavella z roku 1993, chronologicky třetí v Clavellově Asijské sáze, i když byl vydán jako poslední.

...

Literatura

VHRSTI chce být dospělý - Finále volné trilogie VHRSTI

vhrsti Chci byt dospely 200Po pěti letech vyšla poslední ze zamýšlené trilogie ilustrátora a spisovatele, který tvoří pod pseudonymem VHRSTI. Jeho malý hrdina Štěpán se nejdřív zbavil strachu ze tmy (Už se nebojím tm...

Divadlo

Dagmar Pecková předvádí v Mistrovské lekci plnokrevné herectví

mistrovska lekce200Přiznám se, že oceňuji divadlo, které má co říct, není tendenční anebo které si na divadlo jenom hraje. Oceňuji umně zpracovanou klasiku stejně jako novinky, přičemž je mi upřímně jedno, jestli jde o dramata či (tragi)komedie. ...

Film

Antropologický výzkum v kuchyních starých mládenců

kitchen 200Nedávno jsem se přesvědčila o tom, že inspirace může přijít opravdu kdekoliv a kdykoliv. Na přednášce o antropologii nám byl v rámci metod zkoumání doporučen norsko-švédský film Povídky z kuchyně. A jako správný zapálený fanoušek antropologick...