Jak to bylo, pohádko?

Jak to bylo, pohádko?

Tisk

jak to bylo pohadko 200Někdy není na škodu připomenout si pohádky, které měl člověk rád jako mladý. A takovou příležitost máte nyní díky Radioservisu, který vydal audioknihu Jak to bylo, pohádko? se 14 pohádkami od Františka Hrubína.



František Hrubín (1910 – 1971 ) byl český spisovatel, básník, dramatik, scenárista a překladatel. K jeho nejznámějším dílům kromě pohádek například z knihy Špalíček veršů a pohádek z roku 1957 patří básnická povídka Romance pro křídlovku, básnické sbírky Zpíváno z dálky, Hirošima, Chléb s ocelí nebo drama Oldřich a Božena.

Audiokniha se jmenuje Dvakrát sedm pohádek: Jak to bylo, pohádko? a posluchač se může těšit na ty nejznámější a nekrásnější Hrubínovy pohádky jako je například Perníková chaloupka , Smolíček a jeskyňky, O nezvedných kůzlatech, Dědečkův koblížek, O chytrém Budulínkovi nebo o řepě. Všechny jsem znala z dětství a některé uměla skoro nazpaměť, tak jsem si je moc ráda oživila.

Jak to bylo, pohádko? je celkově velmi hravé dílo, což se projevuje už ve zpracování CD. Už obal je velmi barevný a nápaditý především použitým písmem a při pohledu dovnitř vás uvítá mintová barva a hlavně interaktivní průvodce pohádkami. V této knížečce mohou děti navlékat korále princezničce, pospojovat obrázky z Perníkové chaloupky, dokreslit Karkulce obsah košíčku, nebo třeba spočítat kůzlátka.

Kratičký úvod do audioknihy má na svědomí Saša Rašilov, kterého bych si dovedla představit jako narátora všech pohádek. Toho se však originálním způsobem zhostila mladá herečka Anna Císařovská. Ta místy vypráví, jindy dramatizuje, dělá významné pauzy, nebo zpívá. Při první pohádce mě toto pojetí hodně překvapilo, ale brzy jsem si zvykla a moc si pak poslech užívala. Připadalo mi to navíc skvělé pro ty rodiče, kteří nemají talent, nebo si netroufají na podobný přednes.

Důležitá je v této audioknize také hudba, která je od významných českých skladatelů (Eduard Douša, Lukáš Hurník, Jaroslav Krček, Ondřej Kukal, Lukáš Sommer, Miloš Štědroň) a skvěle doplňuje interpretčin projev. Melodie příjemné na poslech a místy opravdu hladí. Také si myslím, že hudba zaujme především menší děti a ti starší si díky ní příběhy zase snáze zapamatují.

Dvakrát sedm pohádek: Jak to bylo, pohádko? není typickou audioknihou ani ztvárněním pohádek, ale jedná se o příjemné zpestření, které opravdu stojí za to. A já se opravdu těším, až jej časem pustím dětem.

jak to bylo pohadko

Dvakrát sedm pohádek: Jak to bylo, pohádko?
Autor: František Hrubím
Interpret: Anna Císařovská, úvod Saša Rašilov
Vydavatelství: Radioservis
Délka: 65:53
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 91 %

https://www.radioteka.cz/detail/CRo_adm_510372/Frantisek-Hrubin-DVAKRAT-SEDM-POHADEK-Jak-to-bylo,-pohadko


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

„Prospěli jsme svému zdraví, zdraví našich klientů a hlavně se chováme šetrně k přírodě, co více si přát“

Tezop 200iskárna EZOP je zlínská společnost, která vznikla už v roce 1993 a od té doby se vyvíjí a upevňuje svou pozici především v oblasti tiskových služeb, reklamy a různých výstavních expozic. Všechny jejich tisky jsou ekologické a víc nejen o nich nám prozr...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Hvězdní honáci – sci-fi plné dobrodružství

hvezdni honaci 200Vydavatelství Walker & Volf vydalo audioknihu z pera Jiřího Walkera Procházky s názvem Hvězdní honáci. Velkolepé galaktické dobrodružství pojaté ve stylu starých westernů předčítá <...


Literatura

Miroslav Légl: Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie

bez soli 200Autor upozorňuje na to, že to není klasická kuchařka, jak ji obecně známe. Není, je to mnohem víc. Je to spíše návod pro zcela nový a pro nás zatím velice netypický životní styl.  Bez soli. Je až s podivem, co podle jeho slov s naším tělem udělá ...

Divadlo

Kolečko v Disku pracuje s buchtami i bohyněmi

buchty a bohyne200Petr Kolečko (Okresní přebor) napsal divadelní hru přímo na míru čtyřem absolventkám, čtvrtého ročníku Katedry herectví činoherního divadla pražské DAMU, Nikol Kouklové, Evě Josefíkové, Marii Poulové

Film

The Amazing Spider-Man: znovu a jinak z pohledu ženy

altSamotná postava Spider – Mana letos slaví padesát let od doby, kdy se představila světu v Marvelovském komiksu Stana Lee a Stevea Ditko. Tenkrát pravděpodobně ještě nikdo netušil, že se pavoučí muž stane takov...