Hraničář Will už má své vlastní léno

Hraničář Will už má své vlastní léno

Tisk

carodej-na-severu 200Tentokrát poměrně brzy po vydání Výkupné za Eraka vydala Audiotéka už šestý díl Hraničářova učně tentokrát s názvem Čaroděj na severu. Nechybí v něm Will ani hlas Matouše Rumla.

 

 

 

Autorem série Hraničářův učeň je John Flanagan, australský spisovatel, který nejprve pracoval jako reklamní textař a později redaktor na volné noze. Tento fantastický svět původně vytvořil pro svého syna, kterého chtěl zábavným způsobem přivést ke čtení. Dnes patří John Flanagan k nejproduktivnějším australským prozaikům.

Na konci posledního dílu se Will stává plnohodnotným hraničářem, dostává v češtině nepřirozené jméno Will Dohoda a dostává na starosti své vlastní léno. Jedná se o klidnou oblast, kde se však dlouho neohřeje. Alyss jej povolá na sever, kde má v převleku za muzikanta zjistit, co se skrývá za zvěstmi o čarodějovi. V nedalekém Grimsdellském lese se nachází děsivý přizrak Nočního bojovníka a lidé jsou nejistí…

John Flanagan tak přichází v dalším dílu zase s jiným tématem, do série přidává i trochu nadpřirozena, ale ničím neubírá z nastavené vysoké laťky. Will už je starší, už je odkázán hlavně na sebe a nemá k dispozici jeho učitele Halta. Je to zprvu poněkud nezvyk, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Co se však dá autorovi vytknout, je závěr knihy, který je úplnou berličkou na další díl a nutí teď posluchače čekat v napětí. Za to interpretovi Matouši Rumlu se nedá vytknout naprosto nic – snad jen přeřeknutí v úvodu v podobě zkomolení jména na čaroděj ze severu. Jinak je klasicky skvělý a výborně k Willovi sedí.

Hraničářův učeň je jedinečná série a nyní nezbývá než napjatě čekat na další díl!

carodej-na-severu

Hraničářův učeň VI: Čaroděj na severu
Autor: John Flanagan
Interpret: Matouš Ruml
Vydavatelství: Audiotéka
Délka: 9 hodin 38 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 93 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/carodej-na-severu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Lednice

lednice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy na ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vegetariánka ani zdaleka není jen o bojkotu masa

Vegetarianka 200Ve vydavatelství OneHotBook vyšla kniha Vegetariánka, která v roce 2016 získala cenu Man Booker International. Jedná se o podmanivé dílo jihokorejské autorky Han Kang a interpretaci dostali na starosti hned čtyři interpreti.


Literatura

Recenze knihy Strach

strach200Nová kniha slovenského spisovatele Jozefa Kariky slibuje mrazivý thriller plný napětí. Sám autor uvádí, že chtěl do příběhu vložit pořádnou dávku strachu, o čemž svědčí i tvrzení, že pokud po dopsání kapitoly nemusel sám usínat s rozsvíceným světlem, ...

Divadlo

„Herec by měl mít intuici a potřebu něco sdělit“ říká Klára Cibulková

švandovo divadlo cibulkova (3)Krysy jsou všude! Tak by se dalo ve zkratce shrnout ústřední téma hry Krysař, v jehož ukázce, v rámci dne otevřených dveří ve Švandově divadle, ztvárnila roli krysího vymí...

Film

Co přinesou ozvěny Febiofestu ve Zlíně

febiofest 200V tomto článku bychom vás rádi informovali, na jaké filmy můžete vyrazit od 15. do 17. dubna do zlínského Golen Apple Cinema v rámci regionálních ozvěn Febiofestu.

...