Dvojitý kříž je velmi dobrá detektivka

Dvojitý kříž je velmi dobrá detektivka

Tisk

dvojity-kriz 200Audiotéka se pustila do bestsellerové série s postavou detektiva Roberta Huntera, kterou píše Chris Carter. První díl má název Dvojitý kříž a odehrává se v Los Angeles.


Chris Carter se narodil 14. července 1965 v Brazílii, ale původem je Ital. Vystudoval psychologii a chování zločinců na Michiganské univerzitě a jako člen týmu soudní psychologie sám vyslýchal a studoval mnoho zločinců, včetně sériových a mnohonásobných vrahů, odsouzených k doživotním trestům. Než se pustil do kariéry spisovatele bestsellerových detektivek, asi deset let strávil jako kytarista v různých glamrockových skupinách v Los Angeles a nyní žije v Londýně.

Děj zavádí posluchače do Los Angeles, kde ožívá dávno popravený vrah, který pokračuje ve svých hrůzných činech. Na základě toho se vynořuje mnoho otázek, především tedy, jak je to možné a kdo byl tedy tehdy odsouzen? Existuje snad nějaký napodobitel? Odhalit pravdu musí detektiv Robert Hunter se svým novým partnerem Carlosem Garciem. Poháněcím motorem a silnou motivací této záhadě přijít na kloub je fakt, že hlavní obětí pachatele se má totiž stát sám Robert Hunter…

Dvojitý kříž je bravurně napsaná detektivka, je opravdu propracovaná a má velmi zajímavý námět. Prolínají se v ní jednotlivé příběhy, které zpočátku nedávají smysl, ale poté vše začne zapadat do sebe. A přesto posluchač nemá jasno v tom, kdo je pachatel, je neustále v napětí a mnohdy jej také mrazí z různých popisů.

Příjemným překvapením pro mě byl také Jakub Saic, známý především z dabingu a rozhlasu, ale také z televizních pohádek a inscenací. Tady skvěle pracuje s hlasem, představuje bodrého chlapíka a jednoduše dotváří atmosféru knihy a moc se k ní hodí. Pokud si potrpíte na detektivky a nevyhledáváte zrovna severskou krimi, určitě si nenechte Dvojitý kříž ujít. Já už se moc těším na další díly a jsem ráda, že mám na seznam další oblíbenou sérii.

dvojity-kriz

Dvojitý kříž
Autor: Chris Carter
Interpret: Jakub Saic
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 12 hodin 45 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 94 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/dvojity-kriz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Duchcov

duchcov 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy na ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vychází audioverze úspěšné knihy vydané k životnímu jubileu legendárního herce Jana Preučila

Deset klobouku Jana Preucila200„Když jsem měl možnost poprvé nahlédnout do této knihy, přesněji řečeno, když se přede mnou na pracovním stole objevily barevně vytištěné archy k poslední autorské korektuře, říkám upřímně, byl jsem dojat...


Literatura

Naučte se díky Zoë žít s ADHD

kralovna chaosu 200Královna chaosu s podtitulem ADHD podle Zoë je název nové knihy, která vyšla v nakladatelství Portál. Její autorkou je Zoë Kessler, která se o ADHD dozvěděla až v pokročilém věku a nyní předává své zkušenosti dále.

Divadlo

Dlouhý potlesk pro Annu Kareninu v Divadle Kampa

AK-27-X2 perexKlasické pojetí, minimalistická forma, skvělé herecké výkony, jednoduché kostýmy, které vás přenesou do 19. století. Takové je představení Anna Karenina v pražském Divadle Kampa (Nosticova 2a), nacházejícím se – poměrně symbolicky – poblíž c...

Film

Mládí bez naděje aneb když spravedlnost dostává na frak

altTen den mě docela rozhodilo zpravodajství. Řidič automobilu, který jel nepřiměřenou rychlostí pod vlivem léku, při jejichž užívání by se nemělo řídit, srazil jiné osobní auto a jeho řidiče zabil, vyvázl s podmínkou. Kdežto “tykadlový malíř” bude sedět n...