Legendární detektiv Klubíčko v akci

Legendární detektiv Klubíčko v akci

Tisk

zla 200Píše se rok 1936, mrzne, silnice jsou jako zrcadlo a vozům prokluzují kola. Autobusák Popelka opatrně slezl z vozu a zamířil si to k bedně s pískem, aby tu skluzavku trošku narušil. Jenže písek nenabral, našel v bedně ženské tělo. Od tohoto okamžiku mrzne venku a mrazí v zádech skoro všechny v okolí. Kdo je ta žena, komu chybí doma mladé děvče, jak dlouho je pryč…? Otázky se vrší a detektiv Klubíčko hned má co na práci – a to si chtěl doma uvařit grog a slastně odpočívat.

 

 Prvorepublikové detektivky Emila Vachka mají osobité kouzlo a obsahují notnou dávku humoru. Detektiv Klubíčko je svérázný vyšetřovatel, zdá se, že vlastně jen tak okukuje a žvaní a přitom… Je jasné, že každý má představu, jak tento muž asi vypadá, jak asi hovoří… Nebylo tedy snadné najít správného interpreta pro detektivovu roli v rozhlasové hře Zlá minuta. Jan Jiráň, úpravce textu a režisér, volil víc než dobře. Marek Eben je Klubíčko jak se patří. Roztomile přísný, přísně roztomilý. Vedle Marka Ebena uslyšíme Jana Hartla v roli Klubíčkova kolegy Březiny, kterému se morous vyvedl na jedničku. Dále hrají Jan Vondráček (Ďablic), Petra Špalková (Věruška), Bára Hrzánová (Kopecká), Libuše Švormová (Horníčková), Jiří Lábus (Šindelář) a mnoho dalších. Jako vypraveč se ve hře osvědčil Josef Somr.

zla 1


Výtečnou audiohru natočil a vydal Radioswervis v letošním roce. Na dvou CD se vešlo 140 minut a 56 vteřin napětí a velmi působivých logických rozborů nastalé situace.

Ukázka:
http://www.radioservis-as.cz/katalog/mp3/zla_minuta.mp3

Vachek, Emil: Zlá minuta. Radioservis, a. s., Praha 2014; 140:56.
Hodnocení: 95 %


Zlá minuta od Radioservisu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Dalibor Buš: Herectvo ma zásadne zmenilo

DB perexNarodil sa v Hranicích. Odmalička veľa čítal a doslova hltal westerny. Neskôr knihy zahodil, začal športovať a objavil v sebe najhoršieho futbalistu okresu. Časom zahodil aj loptu, vzal do ruky meč a objavil v sebe srdce bojovníka. Raz šermoval s ta...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Tvář vody je tady také jako audiokniha

Tvar vody audio 200Tvář vody je film v režii Guillerma del Tora, který získal čtyři Oscary a také Zlaté glóby za režii a hudbu. Tato audiokniha obsahuje předlohu k tomuto filmu.

 

...

Literatura

Tenkrát v ráji – příběh, který vám zlomí srdce

raj 200Období druhé světové války stále inspiruje různé umělce ke zpracování. Josef Urban k nim určitě patří. Jistě jste už zaznamenali například film Habermannův mlýn nebo 7 dní hříchů, kde autorem knižní předlohy a ve druhém případě i scénáře je právě Josef...

Divadlo

Nezapomenutelná Adina Mandlová ožije na scéně Městského divadla v Mladé Boleslavi

Adina2001000 tváří Adiny je další z autorských projektů Městského divadla v Mladé Boleslavi, který sleduje životní osudy kdysi herečky Adiny Mandlové. Slavnostní premiéra hry Daniely Sodomové proběhne 30. září. Režisérka a choreografka Adéla Stodolová patří k nejvý...

Film

7 dní v Havaně aneb jak její obyvatelé žít umějí

7 dni v havane„Film 7 dní v Havaně“ je velmi netradičním filmem, který se bude promítat v našich kinech. Zaujme nás zejména svým poutavým pohledem na Havanu  roku 2011.  Pokud jste ještě v Havaně nebyli, anebo jste mě...