Česká detektivka: Srdce z ledu

Česká detektivka: Srdce z ledu

Tisk

srdce z ledu200V říjnu vydalo nakladatelství Kalibr novou detektivní knihu Jitky Ludvíkové Srdce z ledu, která se odehrává v autorčině milovaném Jindřichově Hradci. Co nás čeká? Kouzlo maloměsta, nový vyšetřovací tým a atypicky naaranžovaná oběť.

 


Plodná autorka/právnička

Jitka Ludvíková (* 1981) vystudovala Právnickou fakultu v Plzni. Šeď právnického života si zpestřuje psaním knížek, které jsou plné laskavého humoru, jenž přináší čtenářům tolik potřebnou dobrou náladu. V současnosti žije s manželem a dcerami v Praze. Miluje cestování, tanec, divadlo a jižní Moravu. Vydala již čtyři humoristické knížky Zkrocení mlsného muže, Můj manžel má jinou, no a co?!, Osvícení zoufalého muže, Devět let natvrdo, vyprávění s hravými úkoly pro předškoláky Julinka a Rek, knihu pro děti Hortenzie Malinová, knihu povídek Zakázané uvolnění a detektivky Nebezpečná hra, Dotek minulosti a Dotek vraha.

Oběť je ledová princezna

V době, kdy většina lidí vyspává kocovinu ze silvestrovských oslav, dva mladí studenti ohlásí nález ledové princezny. Ačkoli spojovatelka pokládá jejich telefonát za nevkusný novoroční žert, svědomitý kapitán René Kašmír z jindřichohradecké kriminálky okamžitě vyráží na místo činu. Mrtvá skutečně připomíná ledovou princeznu, ale to je jediné vodítko, které mají. Není jasné, kdo žena je, co je příčinou smrti, jak se dostala na ostrůvek uprostřed zamrzlého rybníka a proč je nahá. Kapitán Kašmír má nelehký úkol najít vraha dřív, než město propadne panice. A sehrát se s novou kolegyní Magdou Liškovou, jež má naprosto odlišnou povahu, a navíc se hned první den nástupu do nové práce opozdila…

Česká detektivka

Musím se přiznat, až se stydím, že Srdce z ledu pro mě znamenalo první setkání s autorkou. Nechala jsem se nalákat na anotaci, prostředí malebného Jindřichova Hradce i svérázné postavy. A rozhodně jsem mile potěšena jak zamotaným příběhem, kdy jsme do poslední chvíle netušili, kdo je vrahem; tak týmem, který tvořili výrazné postavy, na něž je těžko zapomenout a které dohromady tvoří sehrané seskupení, plné buldočí tvrdohlavosti s cílem objasnit případ.

Srdce z ledu doporučuji nejen proto, že se jedná o kvalitní českou logickou detektivku, ale myslím, že je možné v ní najít přidanou hodnotu – třeba díky místu vyšetřování nebo díky hlubšímu popisu netradičních postav.

srdce z ledu

Název: Srdce z ledu
Autor: Jitka Ludvíková
Žánr: krimi román
Nakladatelství: Kalibr (Euromedi Group, a.s.)
Rok vydání: 2023, pevná vazba
Počet stran: 344
Hodnocení: 80 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/srdce-z-ledu/kniha/16127/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michaela Stehlíková: „Chtěla jsem být jako ta dáma!“

MStehlikova 200Média se většinou zajímají o známé a slavné umělce či celebrity. Málokdy se najde prostor pro ty, kteří jsou teprve na začátku cesty. I to byl důvod, proč jsme požádali o rozhovor Michaelu Stehlíkovou, violoncellistku, kter...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kniha pro duši = Štěstí voní jako chleba

stesti voni jako chleba200Začátek roku nám díky nakladatelství Cosmopolis přinesl další feel good knihu německé autorky Pauline Maiové – Štěstí voní jako chleba. Pokud prahnete po odpočinkové knize, která vás uklidní, přenese do krásného Sko...


Literatura

Ohnivý anděl: Strhující příběh ze země, kde si všichni tykají

ohnivy andel perexNa Ohnivého anděla jsem narazila tak trochu náhodou, a jsem ráda, že jsem na něj narazila. Díky islandské autorce Yrse Sigurđardóttir jsem se poprvé setkala v literatuře s Islandem. Vlastně nejen v lit...

Divadlo

Prosincové pražské divadelní události

divadelni tipyAneb přehled toho, co byste si rozhodně neměli nechat ujít, co zaujalo redakci K21 a kam se vypravit zahnat předvánoční stres. Tipy na premiéry i zajímavé akce týkající se divadelního světa. Necháte se nalákat?

...

Film

Scandi 2022 nabídne průřez současnou i dávnou skandinávskou tvorbou

Scandi perexSCANDI, první tuzemská filmová přehlídka, uspořádaná v letošním roce nejen v sedmi pražských kinech (a jednom virtuálním), ale také v dalších dvaceti českých, moravských i slezských městech, přibližuje skandinávské kinematografie. Odehraje se mezi...