Potřebujete zpomalit? Inspirujte se u Julie

Potřebujete zpomalit? Inspirujte se u Julie

Tisk

zivot podle julie 200V nakladatelství Grada vyšla pod značkou Metafora inspirativní kniha zaměřená na osobní rozvoj s názvem Život podle Julie.

 

 

 

Kniha je tenká a má především moc pěkný přebal v jemné světle modré barvě. Dále pracuje s červenou, tmavě modrou a bílou a nachází se na ní decentní maják. Vepsaný podtitul V každé chvíli si můžeme vybrat svou cestu nasvědčuje o zaměření knihy.

Život podle Julie je rozdělený na beletristickou a praktickou část. V té se nachází návod jak trávit více času tím, na čem záleží a méně tím, na čem nezáleží nazvaný Síla priorit a otázky pro skupinovou diskuzi.

Příběh nás seznamuje s ambiciózní a pracovitou konzultantkou Riley Jenkinsovou, která by udělala vše pro své klienty. Náhle je však kritizována, nepřečtené e-maily přibývají a navíc se s ní rozešel přítel a rozhádala nejlepší kamarádka. V této náladě vyráží na povinný relaxační víkend se svými kolegyněmi do střediska zvaného Juliina škola: Vyber si svůj život.

Julie je pro Riley jako anděl – ihned ji odhadne, ukazuje jí, jak funguje středisko a takzvaně si ji vezme do parády. Při povídání jí otevře oči a celkově tak přispěje k radikálním změnám v životě Rileye. Ta pochopí, že si může vybrat a do práce se vrhá s úplně jiným přístupem.

Krédo Julie je totiž:

„Očekávání jsou nekonečná.
Čas je konečný.
Vždycky si vybíráš.
Vybírej dobře.“

Život podle Julie je krátkým a čtivým vyprávěním s důležitým poselstvím. Ukazuje, jak je potřeba si poskládat priority a uvědomit si, na čem opravdu záleží. Zarytým workoholikům možná otevře oči a ostatní na nějakou tu hodinku zabaví.

Laura Vanderkamová je spisovatelka a řečnice, která pomáhá lidem trávit více času tím, na čem záleží. Je autorkou několika knih o řízení času a produktivitě, například Off the Clock: Feel Less Busy While Getting More Done nebo I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time. Její práce se objevily v několika periodikách a sama se objevila v mnoha televizních pořadech. Velmi oblíbená je také její TED přednáška o tom, jak získat kontrolu nad volným časem. Věnuje se také podcastům, bloguje na webu LauraVanderkam.com a žije se svým manželem a čtyřmi dětmi v okolí Philadelphie.

zivot-podle julie

Život podle Julie
Autor: Laura Vanderkamová
Překlad: Drahomíra Michnová
Žánr: osobní rozvoj, time management
Nakladatelství: Grada pod značkou Metafora
Rok vydání: 2019
Počet stran: 136
Hodnocení: 80 %

https://www.grada.cz/zivot-podle-julie-11040/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zámkem až do Betléma

200rozBývávalo, že zámky a hrady se uzavřely na podzim veřejnosti, jako kdyby spaly a čekaly na jarní sluníčko. Už dávno je tomu jinak. Koncem října sice skončí na většině z nich sezóna (někde jedou celoročně), ale v prosinci se probudí a připravují sváteční ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Přežije poslední skupinka lidí upírský Hon?

Nakladatelství Fragment přináší mladým čtenářům dystopii Hon, jejímž autorem je mladý americký spisovatel Andrew Fukuda. Jedná se o nový příběh z řady young adults, který se tentokrát odehrává ve světě, v němž vládnou upíři, kteří sami sebe nazývají lidmi, a  hrstka přeživších glupanů (lidí) pro ně představuje luxus...


Literatura

Komiks nejen o rovnátkách stojí za pozornost

usmev komiks 200Posledních několik týdnů jsem se stala častým návštěvníkem své skvělé zubařky. Během hodin se strnulým držením hlavy a doširoka otevřenou pusou jsem měla dost času přemýšlet nejen o zubech a o úsměvu, podobně jako hrdinka komi...

Divadlo

Studenti Divadelní fakulty JAMU se vydali za Hamletem současnosti

hamlet 200V kulisách současné Kodaně se setkává pět mladých lidí. Podobají se Shakespearovým postavám? Variace na téma Hamlet now s průnikem do naší bezprostřední reality. To vše představuje tematické okruhy autorské inscenace Být i nebýt 11.21, jejíž pre...

Film

Seznamte se se Soňou Červenou

cervena200Soňa Červená - operní pěvkyně, herečka, světoběžník – usměvavá drobná žena, která ustála neskutečné životní zvraty a přesto je optimistka, která se na něco pořád těší. Pokud jste ještě neměli možnost se s paní Soňou seznámit, neváhejte, budete okouzl...