Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Tisk

nejsnadnejsi kucharka perexV dnešní době se stává trendem odklon k jednoduchosti a důkazem je i tato nová kuchařka Simplissime s podtitulem Nejsnadnější kuchařka na světě, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

 

V čem tedy spočívá ta jednoduchost? Především v počtu surovin, kterých je v průměru kolem šesti a jsou navíc vyobrazeny na fotografiích, a také v krátké době přípravy. Sám autor k tomu v úvodu kuchařky dodává: „Tato kniha je stejně jednoduchá jako návod k sestavení švédského nábytku.“ Nemusíte se však bát, že by jednotlivé chutě k sobě neladily, nebo že by postupy nebyly dostatečné, právě naopak.

V Simplissime najdete přes 200 receptů, a to na předkrmy, malá jídla, hlavní jídla a moučníky. Jídla navíc následují tematicky za sebou (například pizzy, saláty nebo jehněčí). Co se týče pokrmů, najdete zde tradiční recepty typu chilli con carne nebo hovězí po burgundsku, ale také velmi zajímavé dobroty s netradičními kombinacemi chutí. Například Fusilli se sardinkami, které doplňují mandarinky a rozinky, Vepřové na třešních nebo Carpaccio z mořského okouna s malinami a citrony. Díky tomu je kuchařka jak pro začínající kuchaře, tak opravdu pro ty, kteří rádi experimentují a mají dost neustálého vymýšlení co vařit.

Autor knihy je Francouz a není tedy divu, že se v mnoha receptech nachází spousta ryb a velmi často také foie gras, se kterými v našich kuchyních příliš nepracujeme. V tomto ohledu mě velmi překvapil rejnok na estragonu.

Pokud hledáte nějaký dárek pro nadšeného kuchaře, určitě s touto knihou nešlápnete vedle. Recepty jsou velmi zajímavé, postupy jednoduché a díky málu ingrediencí v pokrmech pořádně vynikne chuť. My jsme se tím doma přesvědčili u zapečené cukety pouze se strouhaným sýrem a máme v plánu ještě kuřecí paličky s perníkem.

Jean-Francois Mallet vystudoval kulinářskou školu École Grégoire-Ferrandi, pracoval jako kuchař s velkými kuchařskými jmény jako je Joël Robuchon nebo Gaston Lenôtre a jeho druhou vášní je fotografování. Také díky tomu se vrhl na psaní pro gastronomické časopisy a je autorem mnoha kuchařek, například Recipes from the Woods: The Book of Game and Forage, Beef and Potatoes nebo odlehčenou verzi této kuchařky Simplissime Light The Easiest Cookbook in the World.

nejsnadnejsi kucharka

Simplissime: Nejsnadnější kuchařka na světě
Autor: Jean-Francois Mallet
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2017
Počet stran: 384
Hodnocení: 86 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Urban: „Humor je vždycky dobrý společník a odbourá mantinely“

petr urban 200Přečtěte si rozhovor s Petrem Urbanem, otcem legendárního Čecha Rudy Pivrnce. Řeč bude nejen o této značce, produktech a úskalích, ale i o jeho dětech nebo výtvarné výchově.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Joe Hill se svým Pláštěm prozkoumává temná komiksová zákoutí

plast 200Nakladatelství Comics Centrum si po veleúspěšné sérii Zámek a klíč od Joea Hilla přichystalo další klenot z jeho prací – komiksové znázornění hororové povídky Plášť - a to hned v jedinečné deluxe edici. Pokud máte rádi neotřelé uzavřené příběhy se ...


Literatura

Každý by chtěl zažít perfektní rok

tvuj-perfektni-rok 200Nakladatelství Ikar přineslo na český trh knihu Tvůj perfektní rok s opravdu působivým zpracováním. Je toto dílo také perfektní?

 

...

Divadlo

Zkrocení zlé ženy rozzářil neplánovaný ohňostroj

zkroceni zle zenyNa brněnském nádvoří hradu Špilberk se letos uskutečnil již třináctý ročník Letních shakespearovských slavností. Čtvrtou červencovou sobotu se hrálo představení Zkrocení zlé ženy, nejúspěšně...

Film

Reggiovy dokumenty zachycují stav planety i poměry na ní

koyaanisqatsi 200Tato planeta skýtá přenádherné a majestátní kouty panenské přírody, nad nimiž se tají dech. Tato planeta skýtá množství druhů zvířat a rostlin. Na této planetě však žije i člověk. Člověk přetváří tuto planetu k obrazu svému. Přetváří p...