Nezapomenutelný zážitek, toť Metalocalypse: The Doomstar Requiem A Klok Opera

Nezapomenutelný zážitek, toť Metalocalypse: The Doomstar Requiem A Klok Opera

Tisk

metalocalypse 2Máte rádi kreslený humor? Metal? Klasickou orchestrální hudbu? Muzikál? Pak jste s Metalocalypse: The Doomstar Requiem A Klok Opera na správné adrese! 

 

Pojďme ale pěkně od začátku. Metalocalypse je název animovaného amerického seriálu, který v roce 2006 vytvořili Brendon Small a Tommy Blacha. Seriál nás zavede do života největší metalové kapely světa – Dethklok. Čím upoutá? Vyčnívá zveličením života metalových hvězd, černým humorem, násilím a mnoha dalšími atributy. Animovanou kapelu tvoří tato různorodá pětice: Nathan Explosion – zpěv, Pickles – bicí, Skwisgaar Skwigelf – kytara, Toki Wartooth – kytara a William Murderface – basa. 

metalocalypse 2

Seriál ukončuje právě tento speciál, melodický death metalový muzikál a ruku v ruce s ním jde i závěrečný animovaný díl. Album vyšlo 29. října a nepracovali na něm žádní nýmandi! Produkce se chopil tvůrce seriálu Brendon Small (který také zpívá, hraje na kytaru a klávesy) a renomovaný Bear McCreary (The Walking Dead, Battlestar Galactica). Posledně jmenovaný měl na povel padesátičlenný orchestr! A co se týká metalové stránky, tak tam vypomohli legendární bubeník Gene Hoglan, basák Bryan Beller (Joe Satriani) a Mike Keneally (Frank Zappa). 

A nenechte se mýlit, jedná se skutečně o plnohodnotný muzikál. Na straně jedné tu máme úžasný orchestr a na druhé rockově metalové písničky, chorály, žalozpěv, promluvy. Hned úvodní píseň svým velkolepým orchestrálním začátkem dává vědět, že nás čeká něco epického, monumentálního. Ale nesmíme to brát až tak smrtelně vážně. Pak bych ráda vyzdvihla písničku Partying Around The World, která je až absurdně veselá a dětsky naivní. Přitom tak promyšlená. Líbí se mi chytlavý refrén. 

V každém muzikálu, potažmo v každém příběhu, nastane doba, kdy o sobě hrdina pochybuje a zpochybňuje také svá rozhodnutí. Nejinak je tomu i v písničce How Can I Be a Hero?, které vévodí příjemné tempo s pasážemi kláves. Dočkáme se i ženského sóla a to v písni Abigail's Lullaby, které je jako pohlazení pro duši. Třeba ve skladbě The Duel převládly metalové vyhrávky a bylo krásné poslouchat, jak si to kytary mezi sebou vrací a doplňují se. The Answer is in Your Past je další výborně koncipovaná písnička, která je muzikálová od začátku až do konce. A Givin' Back to You, to je další rozmanitost, tentokrát ve stylu Michaela Jacksona. Nevím, k čemu to přirovnat, ale je to výborný nápad.

metalocalypse 1

Líbí se mi všechny písničky. V závěrečné skladbě si všechny písně můžeme poslechnout v čistě orchestrální verzi, proto stopáž 23:22. 

Album doporučuji všem lidem bez předsudků, kterým nebude vadit, že hlavní hrdinové tohoto muzikálu jsou kreslení. Na kráse jim to ale rozhodně neubírá! Orchestrální hudba ve spojení s prvky metalu je neskutečně osvěžující a překvapivě dobře se poslouchá. 

Název nosiče: Metalocalypse: The Doomstar Requiem – A Klok Opera Interpret: Dethklok
Žánr: muzikál
Skladby: 01. The Birth/ Fata Sidus Oritur / One of Us Must Die, 02. Magnus and the Assassin, 03. Partying around the World, 04. Tracking/ Ishnifus and the Challenge, 05. How Can I Be a Hero?, 06. The Fans are Chatting, 07. Abigail's Lullaby, 08. Some Time Ago…, 09. The Duel, 10. I Believe, 11. A Traitor Amongst Them, 12. Training/ Do it All for My Brother, 13. The Answer is in Your Past, 14. The Depths of Humanity, 15. Givin' Back to You, 16. En Antris et Stella Fatum Cruenti, 17. The Crossroads, 18. Morte Lumina, 19. Blazing Star, 20. The Doomstar Orchestra
Vydavatelství: BS Records
Hodnocení: 96% 
Zdroj foto/obálka:  internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

VinCafe: „Zákazníci často odcházejí příjemně překvapení - nejlépe pak s lahvinkou v ruce“

VinCafe 200V dubnu tohoto roku se ve Zlíně otevřelo VinCafe – vinotéka s kavárnou. Dobré víno, výborná káva, lahodně vypadající dezerty, to vše v útulném prostředí ve stylu Provence. VinCafe vede matka s dcerou a my oslovili tu mladší z nich, Patricii Hluští...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jak se vyrovnat se stářím? Přečtěte si Olive Kitteridgeovou

Olive KitteridgeováNedávno jsem psala recenzi na knihu Elisabeth Stroutové s názvem Olive Kitteridgeová, kterou jsem nazvala jako Čekám až mi umře pes, abych s...

Divadlo

První rande v Městském divadle v Brně

první rande perexNe, to není nějaká schůzka v divadle. Tak se jmenuje muzikálová komedie Alana Zachary, Michaela Weinera a Augustina Winsberga, která měla světovou premiéru v USA v roce 2012.. Tento typ příběhu je opravdu v dnešní době víc jak akt...

Film

Mezinárodní festival outdoorových filmů již 4. října v Ostravě!

MFOF 2019 tiskovkaPříznivci outdooru se opět mají na co těšit! Putovní soutěžní festival, který navštíví 60 míst v ČR i SR, bude již tradičně zahájen v Ostravě, a to v pátek 4. října. Nabídne 83 snímků, které musely pr...