Litoměřický Kořen – Festival na břehu Labe

Litoměřický Kořen – Festival na břehu Labe

Tisk

18. ročník festivalu Kořen se opět koná v areálu Letního kina na Střeleckém ostrově v Litoměřicích. Kromě kvalitní hudby napříč žánry, bude k vidění i divadelní představení pod širým nebem. Letos si hned první den konání akce zaimprovizují pánové Liška, Polášek a Zbrožek. Sobotní program festiválku pak zahájí Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka.

 

Na Kořenu můžete začátek prázdnin oslavit se „starými známými“ muzikanty z loňského ročníku (Traband, Čokovoko, Neočekávaný dýchánek, Dva), ale i objevit nové hudební impulsy. Nabídka je široká, od alternativně punkových Kopir Rozsywal Bestar přes multikulturní Allstar Refjúdží Band až po ikonu brněnské alternativní scény Vladimíra Václavka.

alt

Byl by hřích plně nevyužít prostory letního kina, takže již tradičně nebude chybět promítání na dobrou páteční noc.  Černobílý, němý sci-fi film z Argentiny La Antena jistě umocní hudební zážitky z celého dne a zároveň diváky navnadí na ten další.


Předpokládaný program:

Pátek 29.6. od cca 16:00 v tomto pořadí:

TUBOVÝ KVARTET SÍLA
BYL PES
NEOČEKÁVANÝ DÝCHÁNEK
TY SYČÁCI
DIVADLO: LIŠKA - POLÁŠEK - ZBROŽEK
TRABAND + TUBOVÝ KVARTET SÍLA
ČOKOVOKO
FILM - LA ANTENA

Sobota 30.6. od cca 12:00

LACHTANÍ DIVADLO HONZY KOVAŘÍKA
STŘÍDMÍ KLUSÁCI V KULISÁCH VIŠNÍ
VLADIMÍR VÁCLAVEK
LENKA VYCHODILOVÁ + DAVID NOLL
KOPIR ROZSYWAL BESTAR
ALLSTAR REFJÚDŽÍ BAND
FRUFRU
LONGITAL
DVA
ZRNÍ

litomericky koren plakat


Vstupné: do 1.6.: 400,- Kč, do 27.6.: 450,- Kč, na místě: 500,- Kč, jednodenní:
300,- Kč, děti do 15 let v doprovodu rodičů zdarma    
Více informací o programu i jednotlivých účinkujících najdete na: http://www.modryznebe.cz/koren/index.php?akce=program
Název akce: Litoměřický kořen
Pořadatel: Agentura Modrý z nebe
Datum a místo konání: 29. – 30.6.2012 Letní kino Litoměřice

Zdroj foto: autorka pozvánky

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

První myšlenka na psaní přišla v okamžiku, kdy jsem si přečetl Harryho Pottera

Aleš NovotnýAleš Novotný je mladý spisovatel, který se hodně zaměřuje na psaní pro mladé. Jak sám uvádí, je to zřejmě proto, že sám psal už od třinácti let a spousta jeho prvních spisovatelských pokusů vzniklo právě v období jeho vlastního dospívání. Přečtět...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Média, lži a příliš rychlý mozek, aneb když se na nás valí příliš informací

media-lzi-a-prilis-rychly-mozek 200Nakladatelství Grada vydalo knihu Média, lži a příliš rychlý mozek s podtitulem Průvodce postpravdivým světem, jejímž autorem je spoluzakladatel webu manipulatori.cz Petr Nutil.

Divadlo

Na podzim do divadla: Dobře placená procházka

slovacke divadlo 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Dobře placená procházka v podání Slováckého d...

Film

Albert Nobbs – všichni nosíme masku

albert nobbs dvdMuž, který má tajemství. Žena, která má sen. Stalo se vám někdy, že jste při pohledu do zrcadla sice viděli svůj obličej, ale měli jste pocit, že to je někdo jiný, úplně cizí? Jedna z mých kamarádek má pro tento p...