Katarzia vydá na podzim nové akustické album „Šťastné dieta“

Katarzia vydá na podzim nové akustické album „Šťastné dieta“

Tisk

katarzia 200Zpěvačka, skladatelka a textařka Katarzia nahrála nové akustické album Šťastné dieťa, které vyjde 6. října 2023 u Animal Music. Katarzia na něm autentickým způsobem sobě vlastním zprostředkovává aktuální prožitky ženy skrze obrazy mezilidských vztahů v současné společnosti a zároveň se dokáže s nadhledem zasmát sama sobě.

 

Tentokrát jde také více do hloubky rodinných vazeb i do témat jako nechtěné těhotenství nebo ženská přátelství: “Na albume hovorím aj o ženských priateľstvách, ktoré sú pre mňa špeciálna kategória sociálnej väzby. Žena ako objekt konštantne hodnotená všetkými, s ktorými prichádza denne do styku. Často najprísnejšie kriticky hodnotená práve druhými ženskými členkami rodiny, alebo inými ženami navzájom. Ešte stále sme spoločnosť prerastená patriarchátom a často sme práve my ženy na seba navzájom príliš tvrdé.”

Na novém albu, které je ryze akustické, Katarzia poprvé spolupracuje s producentem Petrem Ostrouchovem. K nahrávání společně přizvali mladou slovenskou pianistku Kristínu Smetanovou, bubeníka Romana Víchu a basistu Tomáše Lišku, mezi hosty jsou také hornista Radek Baborák nebo švédský trumpetista Oskar Stenmark. Katarzia složila většinu písní alba na starém pianinu po mame, rodinném dědictví, které se jí po letech podařilo převézt od prarodičů z Košic do Prahy. Šťastné dieťa je jejím šestým studiovým albem a bude dostupné na CD, LP a digitálně.

Vydání alba bude předcházet singl, který vyjde spolu s videoklipem 15. září. Autorem originálního výtvarného pojetí vizuálu alba je Jiří Mocek ze studia Permanent Office ve spolupráci s fotografickým duem Shotby.Us.

katarzia cover

Křest alba proběhne na dvou koncertech v pražském klubu Jazz Dock 10. a 11. října 2023.

Od vydání předchozího alba n5 (Slnko Records, 2021) se Katarzia věnovala také skladatelské práci na několika filmových a divadelních projektech. Složila hudbu k televizním seriálu pro Českou televizi Pozadí událostí v režii Jana Hřebejka, celovečernímu dokumentu Jarmily Štukové Moje nová tvář, jehož premiéra je plánována na podzim 2023. Napsala také hudbu pro představení Divadla Letí v režii Mariana Amslera a nedávno dokončila hudbu pro Národní divadlo v Bratislavě k představení Koncert na přání v režii Kamily Polívkové, kde také účinkuje v každém představení naživo. Na jaře 2023 spolupracovala na úspěšném projektu HORÁČEK GEN XYZ s Cirkem La Putyka. V září bude mít kinopremiéru celovečerní film režiséra Roberta Hloze Bod obnovy, k němuž složila titulní píseň ve spolupráci s Vladimírem 518.

Katarzia1

Producent: Petr Ostrouchov
Hudba a texty: Katarzia
Nahrávka: Milan Cimfe (Studiu Sono Doupě Records)
Mix: Milan Cimfe, Adam Karlík & Petr Ostrouchov
Mastering: Adam Karlík & Pavel Karlík

Zdroj foto: Cover design © Jiří Mocek (Permanent Office), 2023 / Cover photo ©shotby.us 2023

Více informací:

Instagram: https://www.instagram.com/katarzia
Facebook: https://www.facebook.com/katarziaprojekt
Youtube: https://www.youtube.com/@KATARZIAofficial
Web: http://www.katarzia.sk


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Romantikem jsem byl a zůstávám jím, říká divadelní a televizní herec Josef Vrána

josef vrana200I když má za sebou téměř čtyřicet let u divadla, je Josef Vrána rovněž vyhledávaným filmovým a televizním hercem, jehož určitě znáte. Jednou z divadelních novinek je komedie britského dramatika Davida Lodge Bez zábran, kde hraje slavného au...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pravda o počasí, klimatu a společnosti

kniha-o-klimatu-zemi-koruny-ceske perexKniha o počasí, klimatu a jeho společenských dopadech, nejen, ale především na území Česka. Odborná kapacita a mediální hvězda dr. Václav Cílek v hlavní roli na křtu této knihy. Jak souvisej...

Divadlo

Když se dětská říkanka změní v rukách šílence ve smrtící zbraň

200divLuxusní sídlo ležící na neobydleném ostrově skýtá mnoho příležitostí, jak příjemně strávit víkend ve společnosti osmi navzájem si cizích hostů, o jejichž potřeby se má starat manželský pár. Svou polohou a opuštěností se však může stát i příhodným místem pr...

Film

Petr Zelenka dokončuje kontroverzní „Ztraceni v Mnichově“

Ztraceni v Mnichove 200Trojnásobný  držitel Českého lva, režisér Petr Zelenka ( Knoflíkáři, Rok ďábla, Karamazovi) , dokončuje svůj nejnovější film „Ztraceni v Mnichově“, jehož příprava trvala pě...