Jamiroquai roztančí Metronome Prague 2023!

Jamiroquai roztančí Metronome Prague 2023!

Tisk

Jamiroquai 200Světová megastar Jamiroquai přijíždí do Prahy, aby na Metronome Prague, kterým ožije pražské Výstaviště v termínu 22.–25. 6. 2023, rozjela svou velkolepou hudební show. Posledních 1 000 zvýhodně-ných vstupenek z limitované vánoční edice ještě zakoupíte na metronome.cz.

 

Prahu čeká hvězdné léto. Na tradiční open air Metronome Prague míří řada svě-tových skupin a interpretů nejrůznějších žánrů, kteří slibují dechberoucí hu-dební zážitky. Jamiroquai předvedou na hlavním pódiu svou velkolepou hudeb-ní show a oslaví 30 let působení. Na festivalu vystoupí vedle hudebních hvězd, jako jsou M83, Aurora, Moderat, Editors nebo White Lies a 40 dalších.

„Celý tým Metronome Prague má radost, že po všech těch improvizacích v po-sledních třech letech zase můžeme nabídnout divákům program plný skvělých jmen. Děkujeme všem, kteří si kupují vstupenky s předstihem, a chtěl bych upozornit, že aktuálně cenově nejvýhodnější edice třídenních vstupenek bude brzy vyprodaná. V další edici je připraveno 6 000 kusů, ale za vyšší cenu. Tě-šíme se na hudební zážitky, které si příští rok všichni společně užijeme,“ říká promotér David Gaydečka.

Britská multižánrová formace Jamiroquai vznikla v roce 1992. Jay a jeho kapela rozjeli svou kariéru velmi slibně a stali se jednou z nejoriginálnějších skupin počátku 90. let. Jejím zakladatelem a zároveň frontmanem je zpěvák a sklada-tel Jay Kay, vlastním jménem Jason Luis Cheetham, který se narodil 30. prosince 1969 v anglickém Stretfordu.

Skupina vzešla z londýnského acid jazzového undergroundu a během svého působení vydala zatím osm studiových alb, kterých se po celém světě prodalo přes 26 milionů. Veleúspěšná skupina, která originálním způsobem propojuje acid jazz, funk, soul a disco, se za dobu své existence sedmkrát probojovala do britského žebříčku Top 10 a s třemi alby se dostala až na jeho úplný vrchol. Jamiroquai získali také cenu Grammy, byli nominováni na Brit Awards, a do-konce mají zápis v Guinnessově knize světových rekordů za nejprodávanější funkové album všech dob.

Již svým debutem „Emergency on Planet Earth“ z roku 1993 vytvořili Jamiroquai nový hudební žánr, který ovlivnil celou řadu dalších hudebníků a umělců. V následujících letech skupina vydala dalších sedm alb: „The Return of the Space Cowboy“ (1994), „Travelling Without Moving“ (1997), „Synkroni-zed“ (1999), „A Funk Odyssey“ (2001), „Dynamite“ (2005), „High Times: Sin-gles 1992-2006“ (2006), „Rock Dust Light Star“ (2010) a zatím poslední „Au-tomaton“ (2017).

Jméno skupiny se zrodilo spojením názvu kmene Irokézů a multivýznamového slůvka „jam“. Tak vznikli Jamiroquai, jamující Irokézové, kteří vyznávají indián-skou přírodní filozofii „orenda“. Jméno se používá jak pro označení celé kapely, tak pro samotného Jay Kaye.

Zažijte i vy velkolepou živou show Jamiroquai plnou strhujících jazzy, funky a disco rytmů pod širým nebem přímo v centru Prahy na hlavním pódiu Metronome Prague 2023.

Jamiroquai

Metronome Prague 2023 pokračuje v plné síle a s odhodláním potvrdit své po-stavení nejvýznamnější hudební a umělecké události v Praze, a to za pomoci 8 samostatných scén s více než 50 hudebními projekty čítajícími přes 300 umělců, kteří na nich vystoupí. V žánrově bohatém hudebním programu plném zvučných jmen světové i tuzemské provenience si každý návštěvník bez rozdí-lu věku najde to své.

Již pošesté se bude Metronome Prague konat v areálu Výstaviště Praha, tedy přímo v centru hlavního města. A to je u akce takové velikosti opravdu výji-mečné. Exkluzivní program není zdaleka vším, co nabízí – nebývalý komfort, dostatek míst k sezení, chill-out zóny nebo bohatá gastronomie umocňují cel-kový zážitek a přispívají k maximální spokojenosti návštěvníků.

Prodej vstupenek na nadcházející ročník již byl spuštěn na webu metronome.cz – k dispozici jsou nyní třídenní vstupenky, prodej dalších kategorií a vstupenek na Metronome Warm Up bude zahájen později.

„Metronome Prague – Music and Arts Fair“ je čtyřdenní hudební a umělecká událost, která poskytuje návštěvníkům unikátní zážitky přímo v centru Prahy. O neustále rostoucí prestiži doma i v zahraničí svědčí řada světových hvězd, které na akci vystoupily: Nick Cave, Underworld, Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabi-an, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale, Massive Attack a další. Z tuzemské scény se zde představili mimo jiné Alice s Danem Bártou, Lenny, Prago Union nebo Redzed, Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs, David Koller s Katarzií či skupina Mig 21 s Orchestrem a Sborem Národního divadla v Praze. Na minulý ročník zavítalo rekordních 22 000 návštěvníků.

Více informací: www.metronome.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Knihovna je chrám ducha a měla by vzbuzovat respekt

engler200Není od věci zajít si jednou za čas dopřát něco dobrého. Byla prosluněná zářijová sobota, když jsem se v jedné báječné cukrárně sešla s paní Květoslavou Englerovou. Nad výbornou kávou jsme si povídaly nejen o tom, co všechno musí zvládnout knihovní...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dopisy Kafkovi: Tak trochu jiný román Ireny Obermannové

200litIrena Obermannová patří mezi spisovateli k ostříleným matadorům – na svém kontě má už 16 knih. Ve svém zatím posledním románu s názvem Dopisy Kafkovi nás autorka seznámí s Milenou Jesenskou. Že vám tohle jméno nic neříká? Nevadí! Na stránkách knihy se s ro...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

Jak se na internetu píše nejen o filmu

o filmu perexKdyž skončila doba výhradně tištěných médií s pisateli řekněme předem vybranými a do popředí se prodrala éra internetová, proměnil se i způsob psaní. Na internetových platformách – ať již písemných nebo audiovizuálních – se totiž může up...