ŠKWOR akusticky i analogově

ŠKWOR akusticky i analogově

Tisk

skwor200Že je kapela Škwor pořádně rozjetá rocková mašina se moc dobře ví. Populární čtveřice to průběžně dokazuje od zvuku po světla do posledního detailu vychytanými koncerty a jistě to dosvědčí i ti, kteří navštívili některé z mnoha letních vystoupení. Teď ale nastal po třech letech opět čas na sérii komornějších, intimnějších a o to exkluzivnějších vystoupení! Ano, tušíte správně – Škwor vyrazili 28. 10. na speciální Unplugged Tour 2022 o 12 zastávkách, v jehož rámci uslyšíte oblíbené pecky tak, jak je obvykle neslýcháte. Společně s kapelou můžete navíc také oslavit 20. výročí vydání debutu Vyhlašuju boj, který 4. 11. vychází poprvé na LP v novém zvukovém remasteringu.

„Uplynuly tři roky a my vás s obrovskou radostí zveme na druhé pokračování veleúspěšné akustické tour. Koncerty budou opět situovány do menších prostor, sice s omezenou kapacitou, ale o to větší atmosférou. Uslyšíte výběr toho nejlepšího ve speciálních akustických úpravách a s použitím klasických nástrojů to bude opět parádní jízda!,“ láká kapela na akustickou šňůru, během níž ji doprovodí hosté, kteří absolvovali i předchozí unplugged tour.

V setlistu samozřejmě nebude chybět veleúspěšná balada Síla starejch vín, která na YouTube atakuje hranici 65 miliónů zhlédnutí a Škwor se s ní představil v aktuálním dílu televizní show 7 pádů Honzy Dědka. Fanoušci se ale mohou těšit i na několik skladeb ze zatím poslední řadovky Tváře smutnejch hrdinů (2020), za niž byla skupina oceněna Zlatou i Platinovou deskou Supraphonu a určitě dojde i na nějaké to ohlédnutí za debutem Vyhlašuju boj.

skwor

Album, kterým těžkotonážní pražský kvartet začal svou veleúspěšnou kariéru, poprvé vyšlo v úplném závěru roku 2002 a má po dvaceti letech statut skutečného kultu. Produkce Aleše Brichty, nekompromisní texty frontmana Petra Hrdličky a schopnost kapely jít po melodičnosti s moderním rockovým zvukem tehdy položily základní kámen pro úspěch dalších alb v bohaté diskografii kapely a odstartovaly více než dvacetiletou cestu z undergroundových klubů až k vyprodaným halám včetně té největší.

„Když jsme uvažovali, jaké další album by se po desce Sliby & Lži mělo dočkat vinylové reedice, Vyhlašuju boj bylo i s ohledem na letošní dvacáté výročí prvního vydání jasnou volbou. Věříme, že i díky novému remasteru bude tohle elpíčko pro řadu fanoušků skutečnou libůstkou,“ dodávají k reedici Škwor.

ŠKWOR UNPLUGGED TOUR 2022

04. 11., Hodonín – KD
11. 11., Hradec Králové – Denoche
12. 11., Plzeň – DEPO 2015
14. 11., Praha – Lucerna Music Bar
16. 11., Praha – Lucerna Music Bar (vyprodáno)
18. 11., Krnov – Kofola Music Club (vyprodáno)
19. 11., Žďár nad Sázavou – KD
25. 11., Jindřichův Hradec – KD
26. 11., Liberec – KC Jitka
02. 12., Trutnov - UFFO

Vstupenky (kromě již vyprodaných koncertů 16. 11. v Praze a 18. 11. v Krnově) pořídíte v předprodeji sítě Tickestream.

Pro více aktualit nejen z turné ale i dalšího dění okolo kapely sledujte sociální sítě Škwor, tedy Facebook a Instagram.

skwor1

Zdroj foto: Ondřej Pýcha


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Texty leží pořád přede mnou na pracovním stole, učím se stále", říká herec Dušan Sitek

foto dusan sitek perexPětadvacet let strávil v angažmá Městského divadla Zlín, kde vytvořil sto osmdesát rolí. Poslední roky už ale žije v Praze, kde původně nastoupil do angažmá Divadla pod Palmovkou. Dnes je Dušan Sitek na ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Svět podle Vacátka: nejen nostalgie

zlociny a vasne pana vacatka kovarikovaVstupte do lepší společnosti! Kokainistka, penězokazec, kasaři, kapsáři, prostitutky, podvodníci… Potkáte je v knize Zločin a vášně za rady Vacátka. Autoři Blanka Kovaříková a

Divadlo

Hledá se vrah

posledni vikend 200V české premiéře se ve Východočeském divadle v Pardubicích představila detektivní hra Agathy Christie Poslední víkend.

...

Film

KOYAANISQATSI: fascinující pastva pro oči

KOYAANISQATSI 200V roce 1983 vypustil režisér Godfrey Reggio do světa Koyaanisqatsi. Pozoruhodný počin, jehož název pochází z jazyka indiánského kmene Hopi a jeden z jeho významů je „život vyvedený z rovnováhy“.

...