Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200První prázdninový měsíc máme za námi a doufám, že jste si užili hudby naživo naplno, já tedy ano! Metalové okénko vám i tento měsíc přináší hlavně nálož videoklipů a informace o chystaných deskách. Máme se zase na co těšit!

 

 

Dvanáctá studiovka švédské vikinské kapele Amon Amarth vychází 5. srpna a jako ochutnávku tu máme videoklip k písničce The Great Heathen Army:

Je to něco trošku něco jiného, svěžího, a tak se na devět nových skladeb hodně těším a doufám, že vy také!

A ve stejný den vychází nová deska i americké kapele Soufly. Jejich Totem bude zastupovat deset písní, z nichž tu teď máme animovaný videoklip k písničce Filth Upon Filth:

Už jedenáctá studiovka, konkrétně deska Deceivers, vyjde švédské kapele Arch Enemy 12. srpna. Navnadit nás může singl In The Eye Of The Storm:

Industriální Dope plánují vydat svou sedmou studiovku, která se bude jmenovat Blood Money Part Zer0, 24. února. Zatím si můžete poslechnout písničky Believe:

{youtube}5YfpoOgnMz4{youtube}

a No Respect:

{youtube}UdTrWU-623Q{/youtube}

Činí se i americká rocková kapela Red Hot Chili Peppers, která na apríla vydala desku Unlimited Love a teď ohlásili, že ještě letos, konkrétně 14. října, se dočkáme další studiovky. A držte se, na Return Of The Dream Canteen najdeme dokonce 17 písniček!

mo rhcp

Rocková kapela Soil také vydá novou studiovku a bude to asi velmi zajímavé, protože půjde o skladby, které kapelu inspirovaly. Takže na desce Play It Forward najdeme třeba skladby od White Zombie nebo na památku bubeníka Taylora Hawkinse píseň od Foo Fighters. Máme tu i videoklip k písni Nightmare:

Portugalci Moonspell ohlásili, že 23. září vdají Blu-ray/DVD s názvem From Down Below – Live 80 Meters Deep, kde najdeme živé vystoupení z jejich poslední studiovky Hermitage (2021). Jak to bude vypadat, to vám napoví klip k písni Entitlement:

Polští metalisté Behemoth vydají 12. řadové album Opvs Contra Natvram 16. září a pilně pracují na jeho propagaci. Po videoklipech k Ov My Herculean Exile a Off To War! tu máme The Deathless Sun:

Americká kapela Lamb Of God plánuje v říjnu vydat desku Omens a z ní nám přináší eponymní skladbu ve formě videoklipu:

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Udělejte si hezký večer, přijďte do Pekla!

pek 200Těmito slovy láká na jedinečnou tragikomedii Peklo – Dantovské variace jeden z tanečníků skupiny 420PEOPLE. Jde o choreografa a tanečníka Václava Kuneše, kterého jsme spolu s jeho kolegyní Natašou Novotnou poprosili o zodp...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Papiňák: Malý soubor drobných úvah

Papinak krivancovaDostala se mi do rukou útlá knížka v měkké vazbě, tak akorát do kabelky. Napsala a vydala ji Ludmila Křivancová, která do ní shromáždila čtyřicet glos, čtyřicet svých náhledů na život.  Knížka se jmenu...

Divadlo

Mašíni z Divadla Na Jezerce na Dramoxu: před 70 lety začalo jejich drama

Bratři MašínoviJeden z příběhů studené války, října 1953, si můžete připomenout nejen v kinech, ale i v divadelním představení Mašíni na Dramoxu. Ozbrojená skupina antikomunistů překračuje hranice Československa. Nejsou ale sami, v patách jim jdou pří...

Film

Jaká je autenticita vjemu?

aute 200Ačkoli obě nyní hodnocené knihy, jak Holubcovo Ještě nejsme za vodou, tak Malaníkové Autenticita ve světě médií, jsou maximálně rozdílné, spojuje je důraz na prozkoumávání vnějškově doložitelných faktů a hodnověrnost následné percepce. Není pak rozhodu...