Kapela Nedivoč vydává své druhé album s názvem Svítá

Kapela Nedivoč vydává své druhé album s názvem Svítá

Tisk

nedivoc 200V pátek 11. února 2022 vydá oblíbená ostravská kapela Nedivoč své druhé album s názvem Svítá. Pokřtí ho o dva týdny později v pátek 25. února v Domě kultury města Ostravy. Slavnostního křtu se zúčastní i oblíbený herec Albert Čuba a zpěvačka Kateřina Marie Tichá.

 

Koncertní útlum, který provázel během koronavirové krize všechny umělce, využila skupina pěti muzikantů účinkujících pod hravým názvem Nedivoč k natočení nové desky. Na podzim minulého roku své fanoušky navnadili členové kapely dvěma singly – Chrám a Sváděná – a nyní do světa vypouští celé album. Pro jeho vydání si vybrali datum 11. 2. 2022.

“Na přípravách desky jsme intenzivně pracovali poslední dva roky. Materiálu jsme měli dost, tak jsme oslovili kamarády muzikanty, kteří nám desku pomohli nahrát, a také sponzory, bez kterých bychom si vydání desky nemohli dovolit. To zapálení a nasazení všech lidí okolo nám pomohlo úspěšně dokončit album Svítá. Teď už se těšíme až si nové kousky zahrajeme před publikem!“ prozrazuje frontman Sváťa Tulej zákulisí vzniku druhého CD.

Deska Svítá obsahuje devět písní, autorem většiny z nich je právě frontman kapely Sváťa Tulej. Fanoušci se ale mohou těšit například také na píseň Lovec v pasti na medvědy z pera bývalého bubeníka kapely Jiřího Krhuta, kterou již znají z koncertů a z YouTube kanálu Nedivoč. Tuto píseň si v roce 2020 vybral také herec Štěpán Kozub pro svůj malý filmařský debut. K Lovci v pasti na medvědy totiž sám napsal, zrežíroval a natočil hudební videoklip. Pod další píseň – Ještě nespíš – se jako producent podepsal Jan Steinsdörfer, klávesák skupiny Chinaski, který v této písni také účinkuje. Mezi dalšími hudebními hosty na novém albu najdeme například fenomenálního Davida Stypku, Nikose Gregoriadise (kapela Kryšof), Matěje Drabinu a Pavla Sotoniaka (kapela Bandjeez), Rudyho Horvata ( Marie Rottrová, Vlasta Redl, Tereza Černochová) nebo Jana Uviru (bývalý klávesák Nedivoč).

nedivoc-svita-cover

Křest desky proběhne 25. února v Domě kultury města Ostravy. Vstupenky jsou již v prodeji a krom výše uvedených hostů, podílejících se na vzniku desky, se mohou diváci těšit na ostravského herce Alberta Čubu z Divadla Mír, zpěvačku Kateřinu Marii Tichou nebo režiséra Vladímíra Skórku.

Nedivoč je kapela s repertoárem stejně pestrým, jako je její rodná Ostrava. Vznikla v roce 2016 a na svém kontě má zatím dvě alba. Pětici muzikantů tvoří Sváťa Tulej (zpěv), Adam Farana (piano), Vojta Šňupárek (kytara), Janko Smichovič (baskytara) a Jan Krompolc (bicí).

Nedivoc

Více informací:

https://musicraft.ffm.to/jdjnj1z
www.nedivoc.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Jsem z těch tkalců, co pracují současně na více stavech,“ prozrazuje na sebe spisovatelka Martina Drijverová

altPo dlouhých čtrnácti letech se Albatros vrátil ke knize Domov pro Marťany. Už její první vydání se vleklo neuvěřitelných 8 let. Nakladatelé, jako kdyby se této knížky báli. Veřejnost odborná ji vřele přijala – získala pět lit...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nebezpečná fáma, která může zabíjet

Fama perexSvobodná matka Joanna se spolu se svým synem Alfiem přestěhuje zpátky do přímořského městečka, ve kterém vyrůstala. Rychle si dokázala najít práci a je ráda, že bydlí blízko své milované matky, která je ochotná jí se vším pomoct, ale nedokáže me...

Divadlo

Lordi v Českých Budějovicích byli famózní, skvělí a vysloužili si aplaus - fotoreportáž

Lordi perexNáš fotoreportér Rudolf Hojdar nafotil sérii snímků z českobudějovckého vystoupení souboru Lord of The Dance, které se konalo 27. února 2014 v Budvar Aréně. Ačkoliv časový prostor k pořízení fotografií byl, dle pokynů pořadatelů, velmi krátký, můžeme se díky...

Film

Jak si vedla česká animace v pandemickém roce 2020 a co ji čeká letos

asaf 200Pandemie Covid-19 zasáhla v loňském roce stejně jako všechna tvůrčí odvětví i animaci. Řada domácích i zahraničních festivalů, na kterých se odehrávají premiéry a dojednávají distribuční spolupráce, byla zrušena, nebo se přesunula do online prostředí. ...