Metalové okénko prosinec

Metalové okénko prosinec

Tisk

mo 200Máme tady poslední Metalové okénko roku 2021 – nebudeme ale bilancovat, jen se podíváme pod pokličku toho, co se v prosinci událo zajímavého, jaké klípky vyšly a co můžeme očekávat v budoucnu. Pěkné čtení přeji!

 

 

Švédská kapela Arch Enemy vydala novou písničku a rovnou i videoklip House Of Mirrors:

Americká sludge metalová kapela Crowbar hlásí, že 4. března vydává další studiovku. Deska Zero And Below bude obsahovat deset skladeb a už teď si můžete udělat o této hudbě obrázek při poslechu singlu Chemical Godz:

Nestorové grindu, Britové Napalm Death se nějak činí – loni vydali jako vždy kvalitní desku Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism, začátkem února vydávají mini-album Resentment Is Always Seismic - A Final Throw Of Throes. Takže se můžeme těšit hned na osm nových písniček! Jako ochutnávku tu máme Narcissus:

Pět let po desce Atonement vydávají američtí death metalisti Immolation novinku – tou je Acts od God, která vychází 18. února a na které najdeme celkem 15 písní! K poslechu je ta poslední, Apostle:

Americká rocková kapela Nonpoint vydala 27. prosince EP o pěti písních pod názvem Ruthless. A rovnou přibalili i videoklip ke skladbě Back In The Game:

Je to až k nevíře, ale němečtí thrash metaloví veteráni Destruction oslaví 40. narozeniny! Oslavy to budou velkolepé, neboť se rozhodli 8. dubna vydat novou studiovku. Album ponese název Diabolical a eponymní píseň tu máme ve formě videoklipu:

Co nejvíc vytěžit z nového alba, o to jde nyní projektu Emmigrate, kde je frontmanem Richard Z. Kruspe, známější spíš jako kytarista Rammstein. Emmigrate vydali 5. listopadu čtvrtou studiovku The Persistence Of Memory s devíti skladbami a nyní tu máme klip, kde se představí Till Lindemann, písničku Always On My Mind:

Debutové sólovky se dočkáme od George "Corpsegrinder" Fishera, tedy vokalisty formace Cannibal Corpse. Čtvrtého února vydá desku Corpsegrinder o deseti skladbách a už teď nabízí k poslechu i podívání píseň Acid Vat, kde hostuje i Erik Rutan:

Frontman kapely Deftones, Chino Moreno, opět sází na svůj vedlejší projekt Crosses, který má s kytaristou kapely Far Shaunem Lopezem. K dispozici máme cover od Q Lazzarus, písničku Goodbye Horses:

A na co se těšit v novém roce? Třeba na osmou studiovku polských Decapitated, která by měla přifrčet někdy na jaře. Deset nových skladeb přinese moderní technický metal, jaký máme rádi.

Vyjde toho samozřejmě mnohem víc. Sama mám pár želízek v ohni, na které se neskonale těším. Můžete dát vědět, na co se v roce 2022 těšíte právě vy!

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Audiokniha roku - projekt pro všechny příznivce audioknih a mluveného slova

headmailUž od dubna funguje na českém internetu projekt Audiokniha roku. Na jeho webových stránkách www.audiokniharoku.cz nachází posluchači audioknih recenze na novinkové i starší tituly, ale na pozadí lze tušit i ně...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Když je Poustevník sériovým vrahem…

poustevnik 200Po Honicích psech přináší Kniha Zlín ve společnosti Albatros Media další díl ze série s vyšetřovatelem Willliamem Wistingem od Jørna Liera Horsta, tentokrát s názvem Poustevník. Jedná se o devátý díl, ale návaznost spočívá pouze v přítomný...

Divadlo

„Je to otázka estetiky – ta molekula je krásná“

elegance molekuly 200Třešničkou na dortu letošního ročníku festivalu Setkání Stretnutie bylo představení Elegance molekuly Dejvického divadla. Na to se těšil vyprodaný hlavní sál, kterým se nesla slavnostní atmosféra. Vše umocnil ještě krátký pro...

Film

Šarlatán získal pět nominací na Ceny české filmové kritiky

Sarlatan 200Příznivé přijetí nového českého dramatu režisérky Agnieszky Holland Šarlatán tuzemskými filmovými novináři stvrdilo první lednový týden pět nominací na Ceny české filmové kritiky, včetně těch v kategoriích Nejlepší film, režie a scénář. Své soš...