Michael Krásný vydává druhé album 20:20

Michael Krásný vydává druhé album 20:20

Tisk

krasny 200Michael Krásný, kontrabasista, baskytarista, zpěvák a dlouholetý doprovodný hráč trumpetisty Laca Decziho, vydává druhé sólové album s výmluvným názvem 20:20.

 

 

Po převážně instrumentálním debutu Doing What I Do (2016) vytvořil Krásný vokální jazzové album s žánrovými přesahy. 20:20 přináší osm skladeb, Krásného autorských kusů (Just A Man, Night Voices) i přearanžované jazzové a popové skladby (We Found Love, Sway, Spain, Nature Boy, All Of Me a This Masquerade).

Nejsem stylově úplně vyhraněný. Samozřejmě je mi nejblíže jazz, ale mám strašně rád i pop. V New Yorku jsem hrával s různými svatebními kapelami a neskutečně mě to bavilo. 20:20 stmeluje jazz a dává desce charakter, uslyšíte však také prvky dalších hudebních stylů jako bossa nova, samba, funk, rock... “ Říká k žánrové rozmanitosti Krásný.

Nápad na vydání desky 20:20 se zrodil před dvěma lety, vzhledem k dalším projektům ale realizaci Krásný odkládal. Pandemie koronaviru ho uvěznila na jaře tohoto roku doma v New Yorku, díky volnému času se mohl pustit do práce. Koncem května byla v brooklynském studiu Atomic Sounds natočena část desky s hosty - bubeníkem Jeremym Gaddiem (Hiram Bullock, Alicia Keys, Richard Bona, Roy Ayers, Harry Belafonte, Backstreet Boys...), který s Krásným spolupracoval i na prvním albu, pianistou Shedrickem Mitchellem (Whitney Houston, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka Khan, Maxwell, Jay-Z, R-Kelly, Terrance Blanchard, Kenny Garrett, Christian McBride...) a bubeníkem Joe Nerem, se kterým se Krásný setkal v doprovodné kapele Petera Cincottiho.

V Praze pak byla dokončena její podstatná část i s českými hudebníky, kteří s Krásným spolupracovali v dřívějších projektech. Na 20:20 přizval pianistu Jana Uviru (Laco Deczi & Celula New York), kytaristu Adama Tvrdého, trumpetistu Miroslava Hloucala, saxofonistu Zbyňka Polívku a bubeníka Martina Linharta. Nedílnou součástí byl odborný dohled producentů Davida Vostrého a Jiřího Vidasova.

krasny 1

Michael Krásný pochází z hudební rodiny, od dětství hrál na klavír, ve dvanácti letech založil s bratrem první kapelu a vzal do ruky basovou kytaru. Po lidové konzervatoři, vyhraných soutěžích a oceněních zahájil studia na Ježkově konzervatoři v Praze. Od roku 2012 je dvorním basistou Laca Decziho a jeho Celuly New York.

Spolupracoval s americkým zpěvákem a jazzovým pianistou Peterem Cincottim a mnoha českými umělci jako Vojtěch Dyk, Dan Bárta, Ondřej Ruml, Milan Svoboda, Ondřej Pivec, Yvetta Blanarovičová, Brian Charette, Chris DePino, Elisabeth Lohninger, Michael V, Štěpán Markovič, hrál v kapelách Šavle Meče, Benedikta, Krucipüsk, Duende, Psychonaut, Expedice Apalucha nebo Gaia Mesiah.

krasny 2

Více informací:

www.michaelkrasnymusic.com
www.facebook.com/michaelkrasnymusic


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Mišík: Návrat Flamenga s mým tátou byla ta nejúžasnější věc, co se mohla stát.

adam misik200Adam Mišík je zatím pro většinu lidí jméno méně známé. Patnáctiletý chlapec, který se na svoji životní cestu připravuje od píky a váží každého kroku. Žongluje s pěti míčky, škola, přátelé, rodina, hudba, herectví a všechno drž...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Děravá Čínská zeď a vraždy způsobily poprask! Soudce Ti zasahuje

Poprask perexFrancouzský romanopisec Frédéric Lenormand zpracoval další napínavý příběh soudce Ti. Tentokrát jej nechá cestovat na západní okraj čínské říše, aby dohlédl na opravy poškozené zdi a vyřešil problémy s tím spoje...

Divadlo

Jaký vliv může mít los na svatební přípravy? To se dozvíte v komedii Lov na losa od 11. října na scéně divadla Palace

lov na losa 200Komedie s názvem Lov na losa se zdá být banálním příběhem snoubenců Elišky a Kamila plánujících společný životní krok – svatbu. Již v začátku se však kolem příprav odehraje smršť bizarních a absurdních situací a celý příběh tak nabírá neče...

Film

Rodinná pohádková klasika se opět vrací na plátna – Kráska a zvíře

Kraska a zvire film perexOd proslulé animované verze se na plátnech a obrazovkách objevilo několik dalších zpracování tohoto „pojmu“ v pohádkovém světě, avšak úspěšným a velice zdařilým se stal až snímek z letošního roku z dílny Walt Disney...