Sólový debut s názvem PIANO vydává skladatel, aranžér a pianista Michal Worek

Sólový debut s názvem PIANO vydává skladatel, aranžér a pianista Michal Worek

Tisk

michal worek 200Pro třineckého rodáka, který má na kontě spolupráci se švýcarským labelem EMR, zpěvačkou Ewou Farnou, skupinami Lucie, Lake Malawi, Chinaski, projektem Vivaldianno, orchestraci pro oceňovaný snímek Dukla 61 a mnohé další projekty, je typické pestré žánrové rozkročení od jazzu po metal.

 

To se odráží i na jeho prvním sólovém počinu PIANO. Na albu jsou patrné prvky minimalismu, vážné hudby, jazzu, ambientní hudby i rocku.

„Jelikož jsem posledních pár let pouze aranžoval cizí hudbu, nebo skládal na objednávku podle zadání či podle textu, začala ve mě růst potřeba vytvořit něco čistě autorského. Několik měsíců jsem přemýšlel nad konceptem, který časem vykrystalizoval do podoby klavírního alba, neznějícího pouze „klavírně“. Ten nástroj mě doprovází od mých pěti let, chtěl jsem mu proto složit pomyslný hold,“ říká Worek.

Zdánlivou jednoduchost skladeb doplňuje sofistikované užití zajímavých hudebních prvků. Pomocí klavírních zvukových bank Worek vytváří širokou škálu barev a zvuků, od čistě akustických přes elektronické až po bicí. Kompozičně pracuje s vrstvami a principy populární i vážné hudby, album PIANO je však srozumitelné i pro laické posluchače díky kladení důrazu na čistotu a jednoduchost.

michal worek cover

Workova hudební cesta začala v jeho pěti letech u klavíru na třinecké ZUŠ, později pokračoval studiem klasického a jazzového klavíru na konzervatoři Jaroslava Ježka a dále studiem skladby na pražské HAMU. Kromě skládání vlastního repertoáru Worek např. aranžuje klasické a filmové skladby pro dechový orchestr, tvoří orchestrální aranže, pracuje na orchestraci a tvorbě not, produkci písní, tvorbě klavírních či orchestrálních doprovodů atd.

V současnosti mimo jiné pracuje s Kryštofem Markem na orchestrálních aranžích pro kapelu Lucie a projekt Lucie v opeře nebo vytváří orchestrace pro multimediální projekt iMucha.

Michal Worek2

Více informací:
www.michalworek.com
michalworek.bandcamp.com

 

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Táňa Havlíčková: Sebevědomí nelze dohnat oblečením

Tana-Havlickov perex“Tělo, mysl a srdce jsou svatá trojice. A každá z této trojice má stejnou důležitost,” říká módní návrhářka Táňa Havlíčková, kterou znají převážně ženy. Její jméno totiž bývá spojováno především s její ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Cesta jako terapie, při které foukneš do pěny...

fouknes do peny perexNová knížka Radky Třeštíkové může pomoci lidem, kteří za sebou táhnou různá trápení, nevyřešené problémy nebo nevyjasněné vztahy. Návod na to, jak vše dostat ze sebe, může být cesta. Jakákoli!

Divadlo

Svět podle Amanitas – tentokrát s názvem Destinace

Amanitas divadlo 200Prostranství před pražským Cross klubem se v úterý 29. července promění v tak trochu jiný svět, a to svět nového cirkusu. Budete zde moci shlédnout premiéru pouličního divadla s názvem Destinace v podání skvostných Amanitas.

Film

Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

zlinfest 200I když nic nemůže nahradit společné sdílení filmových zážitků v plných kinosálech, rozhodli jsme se letos čekání na klasickou podobu festivalu zkrátit online verzí Zlín Film Festival – část 1, který bude nejen ochutnávkou filmového a doprovodné...