Festival Colour Meeting 2020 ohlašuje první jména

Festival Colour Meeting 2020 ohlašuje první jména

Tisk

colour meeting 200Posedmnácté se k poličským hradbám sjedou hudebníci a divadelníci z mnoha koutů světa. Festival Colour Meeting odkrývá první jména.

 

 

Ve dnech 24. - 25. 7. vystoupí písničkářka Lenka Dusilová, připravující v těchto dnech novou desku, představí se nový projekt Jaromíra 99 s názvem Letní kapela, ve kterém se svými přáteli hraje písně z repertoáru Priessnitz, Umakart, Jaromír 99 & The Bombers, Václava Neckáře i Kafka Bandu nebo slovenský umělec Čavalenky rapující záhorácky o drsném životě na ulici, rasismu, gamblingu, hazardu, drogách, zadluženosti i exekucích.

Když před dvěma lety slavil Shane MacGowan, zpěvák legendárních Pogues, šedesátiny, přišel mu blahopřát Johnny Depp, Nick Cave, Bono nebo Sinead O’Connor. A také irská zpěvačka a skladatelka Lisa O’Neill, majitelka opojně nakřáplého a syrového hlasu, skladatelka minimalistických aranží, kombinující lidové písně s autorskou produkcí, často k nerozeznání od stovky let starých balad.

Mezinárodní sestava uKanDanz spolu vystupuje od roku 2012, do Poličky doveze aktuální desku Yeketalake plnou okouzlujících melodií a výbušných riffů vytvářejících hypnotickou energii vyzývající k tanci. Italsko - peruvijské trio Cacao Mental se jen těžko popisuje. Jsou zážitkem budovaným rozsáhlým využitím improvizace a zvuků džungle, šamanských hlasů, elektronických groovů, hrou trumpety i kytary. Do Poličky se vrací písničkář David Pomahač (ex-Kieslowski), tentokrát sólo s čerstvě vydanou deskou Do tmy je daleko.

Živelné městské industriální blues čekejte v unikátním projektu Jan Fic & Město, ve kterém se Fic spojil s Martinem E. Kyšperským a Radimem Hanouskem. A zabrousí se také do rockových vod s olomouckými Lee a jejich texty o každodenní realitě viděné očima introverta. Divadlo Líšeň bude hrát pro malé i velké japonskou frašku o mocném strašidle s názvem Jezevec na borovici a zabaví také programem Figurkov během hraní deskovek z celého světa.

Colour Meeting

Colour Meeting
Kdy: 24. - 25. července 2020
Kde: Polička, park u hradeb

Více informací: www.colourmeeting.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Libor Pešl: „Reakce děti i rodičů při testování Kouzelného čtení nám dodávaly optimismus“

albi kouzelne cteni 200Společnost Albi nedávno přinesla na trh projekt Kouzelné čtení, se kterým jsme vás na našem webu už seznámili. Jde o knihy, k jejichž čtení je potřeba elektronické tužky. Ta dokáže pomocí speciálních senzorů číst a vydávat r...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Starý bohatý muž. Mladá milenka. Je to láska, touha po majetku nebo jde o něco zcela jiného?

prospecharka perexAlana Shropshireová to v životě nemá snadné. Je svobodnou matkou, která musí tvrdě pracovat, aby se mohla postarat o svou nemocnou dceru. Se svými bohatými příbuznými přerušila veškeré kontakty a nemá ani nejmenší zájem na tom něco měn...

Divadlo

Experimentující Divadlo Líšeň zve začátkem podzimu Pražany na dvojici politicky angažovaných her

lisen 200Dvojici politicky angažovaných inscenací z projektu Provokující divadlo uvede zkraje podzimu v Praze experimentální brněnské Divadlo Líšeň. 25. září půjde o ceněnou jevištní reportáž o putinovském Rusku s názvem PUTIN LYŽUJE, na niž naváže beseda s in...

Film

Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid

altDne 3. května vstoupí do distribuce českých kin nekonvenční dokumentární počin režiséra Karla Vachka. S podtitulem filmového románu se vydává pomocí kamery hledat pravdy o mimozemských i zemských civilizacích, reklamokracii a demokracii počítačových...