Komunitní zóna Štěrkovny open Music nabídne cirkusové dovednosti, koncert Bombarďáka i zábavu pro děti

Komunitní zóna Štěrkovny open Music nabídne cirkusové dovednosti, koncert Bombarďáka i zábavu pro děti

Tisk

sterkovna200Součástí LAMA home rodinné zóny bude kromě programu pro děti také prezentace aktivit nejrůznějších institucí, spolků, firem, neziskových organizací či sportovních klubů. Do komunitní části zóny se letos zapojily na dvě desítky subjektů. Každý chce nejen prezentovat své aktivity, ale také se zapojit do doprovodného programu festivalu. Tady máme malou ochutnávku.

 

Cirkus trochu jinak

Už tradičně se o hlavní náplň rodinné zóny postará Cirkus trochu jinak. Novocirkusové uskupení představí moderní akrobatickou show na teeterboardu v podání předních parkouristů a akrobatů The Gentlemen, žongléra Janu Hlavsu a novocirkusové představení Motýlí svět, který je bránou do miniaturního světa, kde i jablko ožije a kde umění létat je krásnou skutečností. V šapitó bude probíhat výuka cirkusových dovedností jako jsou chůze po laně, žonglování s míči, roztáčení hula hoop, roztáčení talířů, házení do klaunské hlavy, házení kruhem na cíl, kouloplocha, puzzle a obří tužky. Disciplíny jsou určené jak pro děti, tak i dospělé.

LAMA home

LAMA home je předním odborníkem na instalace fotovoltaiky pro domácnosti. Přijďte se přesvědčit o jejím profesionálním přístupu v rámci rodinné zóny na festivalu Štěrkovna Open Music. Prezentace bude speciálně navržena tak, aby rodiny mohly objevovat svět energetiky prostřednictvím interaktivních a zábavných aktivit. Děti i dospělí se budou moci dozvědět více o obnovitelných zdrojích energie a jejich využití.

Katedra environmentálního inženýrství HGF VŠB-TUO

Festivalové motto Trvale udržitelná zábava je všem z této katedry více než blízké, což potvrzuje environmentální zaměření převážně na ochranu životního prostředí a vodní a odpadové hospodářství. Pro návštěvníky bude připraven festivalový stánek se spoustou zajímavých ukázek včetně modelu proudění vody, který zaujme nejen malé, ale i velké návštěvníky. Ve stánku si prostě zájemci vyzkoušejí aktivity a soutěže s environmentálním zaměřením.

Festivalová O2 zóna

Na Štěrkovně Open Music bude poprvé. Nabídne dobití mobilního telefonu či bezplatné zapůjčení powerbanky, pomůže s nastavením telefonu a umožní dočerpat síly v O2 TV obýváčku nebo v O2 chill-out zóně. Možnost připojit se k 5G Wi-Fi bude samozřejmostí. Součástí stánku budou i soutěžní aktivity související s programem Sázej stromy.cz, například poznávačka plodů a listů, stromečkové pexeso a dřevěná skládačka. Díky posílení signálu od O2 v areálu festivalu si návštěvníci mohou užít zábavu naplno a bez problémů sdílet své příběhy rovnou z akce.

sterkovna1

Zábava s evropskými fondy

Prezentace Ministerstva pro místní rozvoj s názvem Kde fondy EU pomáhají, představí hravým způsobem význam i přínosy evropských fondů a ještě něco navíc. Návštěvníci stanu budou mít možnost navštívit různá stanoviště, kde si vyzkouší své znalosti v zábavném kvízu, zatočí si kolem štěstí, zkusí svůj postřeh v pexesu a v neposlední řadě si budou moci prohlédnout pomocí virtuální reality,
jak se Česká republika změnila díky evropským fondům.

Skupina škol PRIGO je vzdělávací institucí s 30letou tradicí. Nepropásněte jedinečnou příležitost seznámit se se studenty oboru Předškolní a mimoškolní pedagogiky, kteří se v rámci akce Štěrkovna Open Music budou věnovat dětem. Nabídnou jim mimo jiné airbrush tetování, popcornovač PRIGOCORN, omalovánky a spoustu dalších zajímavých aktivit.

Stromy pro planetu

Sázení stromů samotné klimatickou krizi nevyřeší, ale taková obnova světových lesů – ta může obrátit budoucnost světa k lepšímu. Mezinárodní organizace Plant-for-the-Planet už přes 15 let vede světové úsilí v navrácení ztracených lesních ekosystémů. Na festival dorazí mladí Ambasadoři organizace. Mluvit budou o klimatu, stromech, či budoucnosti. S dětmi budou dělat klimatické workshopy, tematické hry a cvičení. Dospělí mohou založit vlastní virtuální les.

ZUŠ a bublifuk

ZUŠ P.J. Vejvanovského v Hlučíně poskytuje umělecké vzdělání v našem regionu již 70 let. V současné době má čtyři obory. Na Štěrkovně Open Music má připravenou ochutnávku netradičních aktivit s hudbou. Návštěvníci mohou zahrát hudbu pro bublifuk nebo si vyrobit vlastní nástroj. Zájemci se mohou inspirovat upcyklací, vyzkouší si užití nejrůznějších přírodních materiálů a budou hledat kouzelné zvuky.

FC Hlučín: Dáme gól

Hlučínský fotbal letos slaví 100 let a vidět to bude i na Štěrkovně Open Music. Součástí prezentace domácího fotbalového klubu bude také menší aréna, kde si děti budou moci vyzkoušet různá dovednostní cvičení s míčem, případně si proti sobě zahrát 3 na 3.

Kulišárna je nová dětská herna vytvořena skupinkou nadšených maminek z Bolatic. Festivalová herna nabídne malování na obličej a kreativní dílničku.

sterkovna2

Město Opava a Opavská kulturní organizace

Pro návštěvníky LAMA home rodinné zóny přichystali naši partneři kromě nového merchandisingu Opavy s podtitulem Láska na celý život také různorodé aktivity pro děti v podobě soutěží o drobné ceny a krátkých animací.

ČPZP

Druhá největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna v ČR bude vidět i na Štěrkovně Open Music. Ve stanu ČPZP umístěném v rámci rodinné zóny budou připraveny dětské dílničky a dočasné tetování na tělo AIRBRUSH.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Kopřivová: „Letošní rok patří stolním hrám, a proto věříme v úspěch titulů ‚Kouzla Vánoc‘ a ‚Jak to tenkrát bylo?‘“

monika koprivova 200Monika Kopřivová vytváří podnětné a neokoukané dárky pro celou rodinu. Začalo to právě před devíti lety, když dostala od svého téměř devadesátiletého dědečka sepsané paměti vydané v malonákladu. To jí vnuklo myšlenku, že by j...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

František Kotleta fanouškům (nejen) scifi předkládá novinku ze světa Bratrstva krve

Kotleta Vlci 200Nakladatelství Epocha stihlo před koncem roku vydat mnohými českými fanoušky scifi ságy Bratrstvo krve očekávanou novinku Vlci, která je se světem slovanských upírů značně provázaná. Jaké bylo však překvapení, že tato novela není pokra...

Divadlo

Divadelní Flora nabídne Mikuláška, Komedii i tanec

altHned tři dramaturgické linie připravila pro své diváky letošní – již šestnáctá – Divadelní Flora. Tradiční festival s mezinárodní účastí, který v Olomouci spolupořádá občanské sdružení Divadlo Konvikt a Mor...

Film

Lovci a oběti - Jste připraveni vidět svět takový jaký je?

lovci 200Dluhy, exekuce, vymahači, to je hlavní téma filmu Lovci a oběti, ve kterém září Martin Kraus nebo Tomáš Hanák. Akce, napětí, nadsázka i příběh velké lásky nebude chybět v tomto novém českém filmu na...