N.O.H.A. uvádí pilotní singl z chystané desky

N.O.H.A. uvádí pilotní singl z chystané desky

Tisk

noha 200Musíme čelit tlaku okolí i sebe samých, abychom zůstali silní. S touto myšlenkou přistupovala multižánrová skupina N.O.H.A. ke svému novému videosinglu.

 

 


Hledání síly a vnitřního klidu

Pressure v sobě propojuje syrové emoce s fresh soundem, který zbytečně nejde na ruku žádným škatulkám a stereotypům. „Skladba vystihuje stav na konci vztahu, když si připadáme nepochopeni a popíráme, že by to takhle mohlo být. Věnuje se hledání síly ve chvílích, kdy jsme na všechno sami,“ říká zpěvačka Kaia Brown.

Nový singl složil bubeník Thom Herian, který přišel zároveň s názvem Pressure. Na jeho základě napsala Kaia Brown, jež stojí v popředí Noise Of Human Art (N.O.H.A.) od roku 2013, text o boji s vlastními nejistotami. O finální formu tracku se pak postaral producent a zakládající člen Philip Noha. „K textu jsem přistupovala tak trochu abstraktně. Když píšu, hodně mě inspirují třeba Portishead a Massive Attack,“ upřesňuje Kaia. Skladba tak kloubí triphopovou potemnělost se svěží elektronickou produkcí i intenzivním popovým refrénem. V prvé řadě ovšem kapela N.O.H.A. znovu úspěšně deklaruje, že už je dnes žánrové nálepkování naprosto zbytečné. „Your blame feels better. Falling always took so long,“ zpívá Brown podmanivě.

O videoklip se postaral režisér a kameraman Jakub Vlachynský. „Song má sám o sobě hodně syrové energie a emoci. Chtěli jsme k ní proto video, které by dokázalo vystihnout tu stejnou intenzitu,“ upřesňuje americká zpěvačka, která se hudbě začala profesionálně věnovat v newyorském Brooklynu. V pochmurném klipu kromě ní vystupuje tanečnice Monina Nevrlá. „Tanečnice reprezentuje kus našeho já, které milujeme a zároveň se ho trochu bojíme. Občas s ním jednoduše musíme zápasit,“ dodává Kaia Brown.

Album vychází už v dubnu a pokřtí jej v Lucerna Music Baru

Píseň se objeví i na letošní nové řadové desce, která se stane osmou položkou v dosavadní diskografii N.O.H.A. Zároveň předjímá návrat na tuzemská i světová pódia po několikaleté kreativní pauze. Vydání alba je naplánováno na duben a živě ho budete moct slyšet 19. a 20. května v prostorách pražského Lucerna Music Baru, kde proběhne dvojitý křest.

noha

Kdo je N.O.H.A.?

Kapela Noise Of Human Art vznikla v půlce 90. let. Proslula mixem world music a elektronických žánrů jako drum & bass, který se v následujících letech rozvíjel o nové směry a impulsy. Založili ji producent Philip Noha a MC Chevalier Hadley. N.O.H.A. zůstává stále věrna multižánrovým i multinárodním propojením, proto v její současné sestavě figurují hudebníci z České republiky, USA nebo Německa. Vedle Pressure kapela na letošek plánuje i další videoklipy k materiálu z nového alba.

Sleduj N.O.H.A.:
FB: https://www.facebook.com/noiseofhumanart
IG: https://www.instagram.com/noiseofhumanart/
YT: https://www.youtube.com/user/bandNOHA/

Poslouchej N.O.H.A.:
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6KGA9v3aSXvqSHb4DuukEW?si=xhdD3Jh0RZGP8XGtaCMitg
Deezer: https://www.deezer.com/artist/65263?utm_source=deezer&;utm_content=artist-65263&utm_term=454007161_1565091511&utm_medium=web
iTunes: https://music.apple.com/cz/artist/n-o-h-a/27761964?l=cs


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ivan Gutierrez: „Uvnitř kapely to funguje tak, že se máme rádi, hezky komunikujeme i hudebně, a věříme tomu, co děláme.“

Madera 200Na rozhovor pro náš magazín kývl zpěvák původem z Kolumbie Ivan Gutierrez. Momentálně učí filozofii na univerzitě v Praze a především se realizuje ve skupině Madera, se kterou vystoupí 15. června na Respect festivalu na pražsk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pohled z druhé strany – Státní bezpečnost ve světle nových materiálů

bezpecnost perexLetos je tomu právě čtvrt století, kdy byla rozkazem ministra vnitra Richarda Sachera zrušena obávaná represivní složka komunistického režimu – Státní bezpečnost (StB). Přestože od jejího zrušení uplynula...

Divadlo

Letní scéna Divadla Ungelt

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiéro...

Film

Pařba na třetí je pořádný odvaz plný dokonalého vtipu a pohotovosti

hangover 3 200Třetí pokračování úspěšné trilogie Hangover (Pařba na Třetí) dopadlo nad všechna očekávání. Patřím mezi ty, kterým se pod ruce dostala nejdříve druhá část série, Pařba v Bangkoku. Následně,...