Patti Smith se vrací do Prahy

Patti Smith se vrací do Prahy

Tisk

Patti Smith 200Zpěvačka, autorka a aktivistka Patti Smith vystoupí se svým Bandem 21. července ve Foru Karlín. Vstupenky už jsou v předprodeji v sítích GoOut a Ticketmaster.

Jako mnoho významných hudebníků začínala i Patti Smith v polovině sedmdesátých let v tehdy ještě ne úplně známém klubu CBGB. S kapelou Patti Smith Group, ve které působil i Čech Ivan Král, pak natočila své první album Horses. Ostatně toto album celé přehrála při jejím posledním pražském vystoupení v roce 2015. Koncertní turné bylo tehdy věnováno právě oslavám čtyřiceti let od vydání tohoto debutového alba, které se stalo legendární nahrávkou oceňovanou jak fanoušky, tak kritiky a zcela právem má svou nesmazatelnou stopu v dějinách hudebního byznysu. Jeho vydání tak nastartovalo neuvěřitelnou kariéru, která s menší přestávkou trvá dodnes.

S Patti Smith Group nahrála ještě další čtyři neméně kvalitní alba. Poslední Wave z roku 1979 bylo ale na delší dobu posledním. Po jeho vydání Patti skupinu rozpustila a věnovala se rodinnému životu. Fanoušci si na její návrat na koncertní pódia museli počkat až na konec devadesátých let. Za svou dosavadní kariéru natočila celkem jedenáct studiových alb. V roce 2007 byla uvedena do Rock and Roll Hall of Fame.

„Koncert Patti Smith jsme poprvé realizovali v roce 1996 a ten poslední před pěti lety. Pokaždé bylo vyprodáno a její vystoupení byla velmi strhující. Těšíme se, že v červenci tomu bude také tak,“ říká zástupce pořádající agentury Milena Palečková.

Ve Foru Karlín vystoupí Patti Smith v komornější sestavě. Doprovodí ji Tony Shanahan na basu a klávesy, Seb Rochford na bicí a zpěvaččin syn Jackson Smith na kytaru.

Patti Smith

Patti Smith and Band
Kdy: 21. července 2020 od 20:00
Kde: místo konání: Forum Karlín
Vstupenky: v prodeji v síti Ticketmaster a GoOut, ceny: sezení 2.500,- CZK / stání 1.550,- CZK

Zdroj foto: Stephen Sebring


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Josefem Vágnerem k novému CD a singlu

200rozRozhovor s Josefem Vágnerem o novém CD a singlu Nezapírám si můžete přečíst v tomto článku.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Gay Hendricks: Zóna úspěchu

Zona uspechu 200Kniha od muže, který koučoval manažery velkého Michaela Della, majitele Dell Computer, jednoho z nejmladších miliardářů světa. Ačkoliv Zóna úspěchu může zpočátku působit poněkud nabubřele, a já jsem na tohle fakt háklivá, vydržela jsem ...

Divadlo

Absolventka Harvardu a velitel zvláštních jednotek. Muzikál IAGO láká diváky na moderní pojetí Othella

Othello Lukas Adamec Iago J. Ledecky DSC1934 zarlivostMinulý týden proběhla v pražském divadle Hybernia poslední tisková ...

Film

Zelené Vánoce podle Grinche

grinch  How the Grinch Stole ChristmasVánoční pohádka Grinch (2000) je v tuto roční dobu ještě poměrně neaktuální. Jim Carrey v převleku chlupatého, zeleného, sádelnatého a nesnášeného žoku lidského masa však ukazuje, že Váno...