Křest nového CD Ilony Csákové „ Pořád jsem to já“

Křest nového CD Ilony Csákové „ Pořád jsem to já“

Tisk

DSC 1725webV divadelním klubu Divadla Radka Brzobohatého proběhl za účasti pozvaných hostů křest nového studiového alba „Pořád jsem to já“ Ilona Csáková, zpěvačka s jedním z nejpodmanivějším hlasem u nás, letos slaví dvaatřicet let na scéně a při té příležitosti dopřála sobě a svým fanouškům toto skvělé album. Album Ilona Csáková pokřtila spolu se svým manželem a ředitelkou Supraphonu.

 

Patnáct písní, které nové album obsahuje, je určitou retrospektivou Iloniny minulostí, vítaným potvrzením zajímavé současnosti, ale také nadějným posunem do budoucnosti. To ostatně potvrzuje i bonusová skladba Abych byla IN, k níž vznikl i povedený videoklip.

DSC 1613web

Vybrala jsem písničky, které mají posluchači rádi, ale vybrala jsem i ty, které nejsou tak známé. Dvě novinky zase naznačují směr a cestu, kterou bych se v blízké budoucnosti chtěla ubírat. Volila jsem toto album big band, protože miluji swing a líbí se mi zvuk velkého orchestru“ říká Csáková k novince, která vyšla 6. dubna 2018 u Supraphonu.

DSC 1660web

Nový swingový kabát dostaly písně z Iloniny hitové éry, například skladby Proč mě nikdo nemá rád, Tornero, Pink a nebo Malý vůz.. Ilona natočila celé album za podpory výtečného big bandu, přičemž spojila své síly s nejmladším zpívajícím kapelníkem Petrem Sovičem. Kromě již zmíněných ověřených hitů naleznou posluchači na novince i písně, které složil Ondřej G. Brzobohatý, Jiří Škorpík, Augustin Bernard, Patricie nebo tituly, které fanoušek v podání Ilony ještě nezná. Jedním z nich je i úplná novinka – duet s Karlem Gottem nazvaný Pláč (Crying). Natočením písně Pláč, kterou napsal Roy Orbison, kterou zazpívala společně s Karlem Gottem, se jí tak splnilo jedno s dalších velkých přání.

DSC 1707web


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dalibor Buš: Herectvo ma zásadne zmenilo

DB perexNarodil sa v Hranicích. Odmalička veľa čítal a doslova hltal westerny. Neskôr knihy zahodil, začal športovať a objavil v sebe najhoršieho futbalistu okresu. Časom zahodil aj loptu, vzal do ruky meč a objavil v sebe srdce bojovníka. Raz šermoval s ta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak se zbavit Mstivý Soni

mstv200Mám ráda české knihy. V minulém roce jsem se zaměřila na české autory a letos v tom úspěšně pokračuji. Jedním z mých oblíbených je Jiří Holub. Autor ne příliš silné knihy, kterou jsem právě dočetla, není v literárním světě vůbec neznámý. Má za sebou studi...

Divadlo

Soumrak monster: Zrození apokalypsy

Apokalypsa diskPražské divadlo DISK uvádí čtvrtou inscenaci studentů absolventského ročníku katedry činoherního divadla DAMU pod názvem Soumrak monster: Zrození apokalypsy. Tento projekt představuje hned dvě hry v jeden večer.

Film

Hudba z Marsu je hudba historie

hudba z marsu 200Budovatelská komedie Hudba z Marsu, ve které hrají hlavní roli tehdejší Československé hvězdy, jako Jaroslav Marvan nebo Oldřich Nový, nabízí možnost podívat se na povahu tehdejší spo...