Plujte po řece s kapelou 1stChoice

Plujte po řece s kapelou 1stChoice

Tisk

1st choice rivers 200

Prvního března spatřila světlo světa digitální nahrávka s názvem Rivers od skupiny 1stChoice. Kapela ji považuje za své miminko, a to pořádně vymazlené – nepřetržitě na ní přes rok makali a s některými písničkami pracovali už před deseti lety. Tak co, stálo to za to?

 

Kapela 1stChoice v únoru oslavila 15 let existence, ale neměla to vždy jednoduché - jedna personální změna střídala druhou, a to na různých postech. V současnosti vypadá jejich sestava takto: Hubert Kořínek (zpěv), Martin 'Mrazík' Mrázek (kytara), Jakub 'Cubass' Kapal (baskytara) a Jan 'Johnnie' Martinek (bicí). První album Sweet Illusion vyšlo v roce 2003, následovník Online o 5 let později. Aktuální název Rivers vlastně odkazuje na to, že od té doby uplynulo hodně vody.

Obal alba od umělce Petra Šťastného (Raist.cz) dává tušit, že se nebude jednat o žádné klidné vody. S černými fleky je v kontrastu i světle modrá a dohromady to vypadá moc pěkně. Rivers v sobě skrývá 9 skladeb plus jeden bonus v podobě cenzurované verze písně Squirt. Dohromady to tvoří konzistentní celek, kde je každý song je originál a v rádiu byste jej nikdy nepřeslechli.

1st choice2

Nejvýraznějším a také velmi zapamatovatelným počinem je pro mě rozhodně Heterosexual, z kterého přímo čiší dobrá nálada. Na podobné vlně se nese i úvodní melodická píseň My Youth. Z tohoto tempa vybočuje říznější a rychlejší The Lost Tape, kde se zpěvák ukazuje v jiných (až metalovějších) polohách. Hodně světově mi pak zní závěrečný pomalejší kousek Defending My World.

Všechny písně jsou v angličtině a palec nahoru zpěvákovi Hubertu Kořínkovi, jak se s nimi bez problémů popral. Nemám úplně trénované uši ani nejsem odborník na fonetiku, ale jako čengliš typická pro mnoho českých kapel mi to rozhodně nezní. Obsahově texty nejdou do hloubky, nejsou přehnaně ani zbytečně složité a týkají se hlavně mezilidských vztahů.

Deska Rivers představuje hodně pohodovou a mladistvou muziku plnou různých rytmů a riffů, které rozhodně neomrzí. Některé jsou jak dělané na letní pohodu někde u bazénu, jiné jsou skvělé na probrání. Zkrátka nepřijdou ani milovníci pomalejších songů. Dejte 1stChoice šanci, zaslouží si to, protože laťku nastavili hodně vysoko!

1st choice rivers

Rivers
Interpret: 1stChoice
Žánr: alternativní rock
Skladby: My Youth, One More Night, River Lodge, Flowers, The Lost Tape, Just Forget, Squirt, Heterosexual, Defending My World
Stopáž: 46:02
Vydavatelství: vlastní náklad

Hodnocení: 93 %

Zdroj foto: 1stChoice


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Brazilská capoeira v sobě skrývá boj, tanec, akrobacii i hudbu

capoeira 200Capoeira… už jste to slovíčko někdy slyšeli že? Ale co to jen mohlo být… hora v Asii? Mexický dezert? Nebo možná španělská vesnice…kdepak, samá voda. Capoeira je brazilské bojové umění. A kdo by vám o něm mohl říct více, než graduado Girafa, olo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vztahy, vzlety a pády

prvni chyba200V srpnu vydalo nakladatelství Cosmopolis román pro ženy První chyba od britské autorky Sandie Jonesové. Vztahový příběh s propracovanými psychologickými profily hlavních hrdinů je trochu přitažený za vlasy, zato se však dobře čte.

Divadlo

Na podzim do divadla: Cudnost ledovců

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Přijměte pozvání na jedinečný projekt Cudnost ledovců do Divadla Archa.

...

Film

Do kin míří dokument Tempos – otevřená výpověď Rytmuse o budování československé hip hopové scény

RYTMUS TEMPOS 200Unikátní pohled na hip hop na Slovensku i v Čechách exkluzivně přináší celovečerní hudební dokument Tempos. Nejznámější slovenský raper Patrik „Rytmus“ Vrbovský v něm odhaluje svou 30letou kariéru, vzpomíná na své vzestupy a pády a ma...