Metalové okénko prosinec 2016

Metalové okénko prosinec 2016

Tisk

mo3 200Poslední měsíc roku přináší nejen reflektování celého ročního kolotoče, ale máme tu pro vás i pár novinek ze zákulisí metalového světa hudby. Povyk kolem nejnovějšího přírůstku snad nejslavnější metalové kapely světa, Metallicy, neutichá. Ale to zde řešit nebudeme, my vysondujeme nejrůznější zprávy od kapel jako jsou Stone Sour, Immortal nebo Suicide Silence.

 

Na rozjezd tu máme videoklip od floridské kapely Nonpoint k písničce Divide…Conquer Them, kterou můžeme najít na jejich desce The Poison Red.

Celou řadu novinek hlásí melodičtí Stone Sour. Slaví deset let od dnes již klasického alba Come What(Ever) May tím, že vydávají deluxe edici. Ta vyšla 16. prosince a je k dostání v digitální formě i na vinylu. K tomu navíc přináší videoklip k písničce Zzyzx Rd. A navíc slibují, že někdy v půli roku jim vyjde v pořadí šesté studiové album. Prostě nezahálejí!

Slovutný kytarista Marty Friedman, mimojiné bývalý kytarista Megadeth, dokončil práci na následovníkovi desky Inferno z roku 2014. Zatím nepojmenovaná novinka má vyjít počátkem roku a nyní ji má v rukou švédský producent Jens Bogren (Kreator, Sepultura).

mo1 friedman

Zajímá vás řízný grindecore? Pokud ano, jste obeznámeni s mezinárodní superkapelou Lock Up? Sestava je zajímavá: zpěvák Kevin Sharp (Brutal Truth, Primate), kytarista Anton Reisenegger (Pentagram, Criminal), basák Shane Embury (Napalm Death, Brujeria) a bubeník Nick Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir). Lock Up v březnu vydají studiovku Demonization a jako ochutnávku nabízí skladbu Mindfight.

Immolation, death metalová parta z New Yorku, vydá své desáté studiové album 24. února. Album ponese název Atonement a zatím máme k dispozici jen singl Destructive Currents:

Bývalí členové death metalové kapely Morbid Angel, zpěvák a basák David Vincent a bubeník Tim Yeung spojí síly s kytaristy Billem Hudsonem (Circle II Circle) a Irou Blackem (Metal Church), aby hráli klasické fláky Morbid Angel pod svou vlastní vlajkovou lodí – I Am Morbid. Nově zformovaná kapela bude hrát z desek Altars Of Madness (1989), Blessed Are The Sick (1991), Covenant (1993) a Domination (1995). Morbid Angel, základ nebo torzo (podle toho, komu fandíte), ještě stále neoznámili náhradu za Yeunga a norského kytaristu Desthructora. Takže slavná ikona žánru sestává z kytaristy Treye Azagthotha a zpěváka Stevea Tuckera. Jen čas ukáže, jak se vše nakonec vyvrbí…

Koncepční kanadská kapela Ex Deo, vedená frontmanem Kataklysm Maurizio Iaconem, vydá 24. února své třetí album. Fošna se bude jmenovat The Immortal Wars, budou na ní tři písničky a jako obvykle se podíváme do římské historie, tentokráte na punské války.

mo3 exdeo

Nejslavnější německá thrash metalová kapela Kreator vydá 27. ledna desku Gods Of Violence a již nyní nám nabízí videoklip ke skladbě Satan Is Real.

Norská black metalová ikona Immortal, jež nyní sestává pouze z kytaristy Demonaze a bubeníka Horgha, naběhne v zimě do studia, aby zapracovali na deváté studiovce. Ta by měla vyjít ke konci roku 2017 pod hlavičkou Nuclear Blast a jelikož se v roce 2014 rozkmotřili se zpěvákem Abbathem, o vokální povinnosti se postará Demonaz. Abbath vytvořil výbornou desku pod svým jménem a tak jsem jen zvědavá, jak dopadnou Immortal.

Deathcore metalisté Suicide Silence vyšlou do světa 24. února eponymní album, které jim produkoval vyhlášený Ross Robinson (Slipknot, Sepultura) a na kterém najdeme pouze devět skladeb!

Zdroj: www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ANNA KRYVENKO: Cíl mého natáčení byl splněn ve chvíli, kdy jsem do filmu dostala záběry tváří vojáků okupačních armád

MUS perex rDokumentární film Můj neznámý vojín je režijním debutem Anny Kryvenko, Ukrajinky, která ve svých 23 letech odjela studovat do Prahy a žije v ní dodnes. Domů, na Ukrajinu, se pravidelně vrací. Při jedné z takových návštěv narazila Anna na fotoalbu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Životní kotrmelce Hanky Dvorské

Zivot se mnou pekne cvici perexDalší knižní biografii ze série, kterou bychom mohli nazvat „inspirativní ženy - sportovkyně“ vydalo ve spolupráci s nakladatelstvím Euromedia Group nakladatelství Labyrint. Tentokrát dostala prosto...

Divadlo

Scapino a mafiáni na jevišti zlínského divadla

MDZ Scapino 200Ostře nabitou komedii Scapino v režii Romana Groszmanna uvede Městské divadlo Zlín v sobotu 4. listopadu v 19 hodin ve Velkém sále. Méně známou Molièrovu komedii Scapinova šibalství nastudoval režisér ve vlastní adaptaci. Původní příběh, ...

Film

Letadla nepřekvapila ani neohromila

200filmNejnovější film ze společnosti Pixar vypráví tentokrát příběh spíše ze vzduchu než ze silnice. Na rozdíl od Aut se v Letadlech neobjevuje žádný známý dabér ani režisér.

...