Metalové okénko - červen

Metalové okénko - červen

Tisk

mo 200Rok se nám pomalu přehoupl do druhé půlky a máme před sebou letní prázdninové měsíce. V červnu nám metalové kapely oznamují své záměry ohledně příštích měsíců, tedy vydávání nového materiálu. A že je toho spousta! Snad si i vy vyberete svůj šálek čaje a zjistíte novoty od světových metalových interpretů!

 

Bývalý bubeník Slipknot Joey Jordison založil novou kapelu Vimic, kde se stará o bicí a perkuse. K sobě přidal zpěváka Kalena Chase Musmecciho a své bývalé kolegy z kapely Scar tthe Martyr Jeda Simona na kytaru, Kylea Koniela na basu a Matthewa Taracha na klávesy. Ještě tento rok jim má vyjít plnohodnotné debutové album Open Your Omen a to hned pod nálepkou vydavatelství Roadrunner Records. Zjistit, jestli vám tato hudba něco říká, můžete při poslechu klipu k písničce My Fate nebo Shee Sees Everything.

Američtí metláci All That Remains jsou asi nezastavitelní – je to teprve rok, co vydali desku The Order Of Things a už pracují na novince. Svou osmou studiovku by rádi vydali v únoru příštího roku.

Zajímavý vhled do života těžce pracujících rockerů ze SIXX:A.M. vám přináší videoklip s názvem A Tale Of Two Cities. Podívejte se, že být rockovou hvězdou není jen tak. :-)

Na nový materiál se brzy vrhnou i řečtí symfonicko death metaloví Septicflesh, o jejichž kvalitách se můžete přesvědčit letos na festivalu Brutal Assault, kde se ukážou 12. srpna. Jejich zatím poslední fošna, hudebními kritiky hodnocená velmi kladně, vyšla v roce 2014 a nesla lakonický název Titans.

mo septicflesh

Po deseti klasických albech si pro nás švédští melodici Soilwork přichystali lahůdku v podobě kolekce raritek s názvem Death Resonance, jež má vyjít 19. srpna. Připomínám, že zatím poslední deska – The Ride Majestic – jim vyšla ani ne před rokem!

mo soilwork cover

Death metalové legendy ze sousedního Polska, ikoničtí Vader, neustále kují železo. Koncem září vydají následovníka desky Tibi Et Igni z roku 2014, a to album s názvem The Empire.

Své plány poodkrývají i američtí Stone Sour, kteří svou hudbu prezentovali v konceptovém dvojalbu House of Gold And Bones, které vyšlo v roce 2012 a 2013. Pak nás sice zásobili deskami coverů, ale to přece jen není to pravé ořechové. Do studia vtrhnou v lednu, dva měsíce budou nahrávat, měsíc se to bude mixovat a v létě se snad dočkáme regulérního alba. Přesně na čas na letní festivaly.

Už je to dlouhých pět let, co nás svou hudbou oblažil švédský multiinstrumentalista Peter Tägtgren se svou kapelou Pain. To bylo album You Only Live Once. V září se to ale změní, protože světlo světa spatří album Coming Home. Pokud vám Peter a jeho hudební styl chybí, mohli jste si ho užít v kapele Lindemann, spolu s frontmanem kapely Rammstein, Tillem Lindemannem. Deska Skills In Pills je pořádně praštěná, doporučuju!

mo pain cover

Pěkně psychedelický je i videoklip k písničce Roba Zombieho Medication For The Melancholy z jeho novinkové desky se snadno zapamatovatelným názvem The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser, která vyšla koncem dubna.

Zpěvák kanadských Kataklysm Maurizio Iacono má svůj vedlejší konceptový projekt Ex Deo, který se zabývá starým Římem. V únoru by měla vyjít třetí deska The Immortal Wars, která bude pojednávat o punských válkách.

Zdroj:http://www.blabbermouth.net/

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Slatiňany

slatinany 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár mu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

To nejlepší z Turnového háje

be100fTurnový háj, kniha tvořená krátkými sloupky Evy Turnové, které byly pravidelně publikovány v časopisech Instinkt a Reflex, vyšla poprvé již v roce 2012 a od té doby se dočkala dalších třech pokračování. Nyní vydává tato autorka, rockerka, ale i scénáristka ...

Divadlo

Goebbels/Baarová: síla, moc a poté křehkost a slzy


altV rámci Divadelní Flory v Olomouci jsme měli možnost zhlédnout představení excelentní inscenace Goebbels/Baarová.

 

...

Film

Diagnózy času nabídnou projížďku dějinami českého filmu

diagnoza casu obalka 200Dějiny národních kinematografií mají zpracovány snad v celé Evropě, jen v České republice na ně čekáme marně. Přitom Československý filmový ústav (předchůdce dnešního Národního filmového archivu) práce na nich započal př...